Дечки, може хелп? Буџетот е некои 25.000-30.000. Важно ми е да "држи" батеријата и да има многу добра, солидна камера. Како за споредба, сум имала Самсунг (ок беше, што знам) и Хуавеи (од кој бев прилично задоволна).
Најубаво да почекаш. Сега е најлошо време да се купува телефон затоа што новите модели имаат пренапумпани цени, а старите сеуште држат висока цена која ќе падне за брзо. Освен Ми Ноте 10, земи ги во предвид и Huawei P30, Galaxy S10, OnePlus 7T и евентуално Pocophone x2 pro кој сеуште не е донесен овде. Како и да е, многу лош избор сега.
баш сега е добро време за купување телефон, новиве што искачаат се све 5г и им крева тоа цена многу а уште не се дотерани чипсетите за 5г. Ја би земал сега 4г, 5г за 2 год од сега.
Ќе паднат до Септември-Октомври кога ќе излезат новите модели на гугл/епл, обичниве модели С20, П40, Ми 10, ОП8 на некои си 30-35к. Сега ланските се толку, а овие се прескапи.
@tripl6, @Billy Idol и @Rebecca_R тенкс гајс... Засега Самсунг с10 некако е фаворит иако и Ми Ноте 10 е многу добар. А, може и да се почека уште некој период, па да се собере плус некој денар за уште поубав
Јас си го земав Самсунг А71 денеска, со здравје да си го користам, башка сум имала поени и ми дадоа попуст од 3000 ден...
Си купив самсунг галакси а51 и ако го оставам телефонот да преноќи без да го чепкам и да работам сабајле сум недостапна значи еве 2 пат се дешава сабајле да не можат да ме добијат како да сум го исклучила телефонот и морам да уклучам аирплане моде па да исклучам за да проработи да не знае некој како да го решам проблемов?
на пример двата најнови модела iphone 11 pro vs samsung galaxy 20 ultra. Ајфонот вади подобри фотографии во однос на самсунгот. Фотографирањето со zoom самсунгот вади подобри фотографии во однос на ајфонот.
незнам кај виде подобри слики дека вади ајфонот, тука негде беа двата, немаше слики на послаба осветленост, таму се гледа кој до каде е... иначе ми падна чудно дека рече за батерија ајфон имаат подобра, ме интересираше кој модели ги спореди?
6ка, 8+, XR, XS. Не сум ги користела сите, ама луѓето имале и самсунг и ајфон и сите кажаа батерија кај ајфон е поиздржлива. Добра е с10ката, нема да погрешиш.
Оваа слика е сликана додека е уште ден. А изгледа ко да е сликана пред стемнување. @puffla @tripl6 од про макс
s20u ima pogolem displej, pogolema rezolucija, 120hz, 5g, i normalno e da trosi poise. mi note 10 , 2.5 saati poise vadi od 11 pro max
Дали некој знае каде можам да си нарачам маска за телефон, да ми ја изработат со моја сликичка? Повеќе пати ми имаат излезено на фб, сега не можам да го најдам постот.