Здраво девојки, Дали некоја користи Huawei P40 lite ,и како сте задоволни , ми истекува договорот па како опција за обновување со нов апарат ми го понудија овај модел.
И јас сум заинтересирана за Huaweii p40 lite дали може да објасниш како функционира без play store симнувањето на апликации и слично? Фала ти
Немаш play store туку нивна апликација слична на оваа app galery од каде можеш да ги симнеш скоро сите апликации мислам дека goglle maps или нркои такви сличнк нема да ви дозволе да ги симните сето останато е исто само апликацојата од каде се симнуваат е различна
Овде има објаснето што како може да се инсталира на Хуавеи. Иначе Шаоми се подобри за парите, најдобри за перформанси/пари. Ако бираш телефон до кај 20 000 секогаш ќе пружаат повеќе од конкуренцијата.
Ниту една А серија не е подобра од било која S серија,S серијата на Самсунг е најака.Ако веќе идеш на следен телефон тоа барем нека биде S9+.
не е тука негде се и двата а71 нема оис, тоа е оптичка стабилизација и е доста битно за сликање у потемни услови. др битно кај камера е f, с8 има f 1.7 , а71 има f 1.8, колку помало е ова подобро. а71 има поише пиксели ама големината на пикселите е мала 0.8 µm с8 има поголема големина на пиксели 1.4 µm с8 предна има ауто фокус, f1.7, 1.22 µm а71 едина предност што има ултраширока камера, депт и макро... по перформанси се скоро исти, с8 е горила глас 5 и алумиум рамка, а71 пластика и само напред горила глас 3, едино у батерија а а71 е подобар. у главном нема да добиеш подобар телефон, на пример ми ноте 10 е друга приказна на друго ниво се камерите, мн подобри од двата.
Може мислење за Honor 9X и Xiaomi redmi note 9? Горе доле се препокриваат со какрактеристиките, но за долги стази кој е подобар? Камерата како фактор ми е ирелевантна, внатрешноста ми е поважна.