Вчера беа претставени овогодинешните модели на Iphone, и може слободно да се каже дека направија најубава онлајн презентација. Сите преставени модели воодушевија со својата компактност, дизајн, како и компоненти од кои се изградени. Тука е и конкурентската цена која е пониска од флегшип андроид моделите. Епл веќе не е најскап на пазарот, а за помалку пари нуди подобри перформанси. Што мислите вие за новите уреди? Како ви се допаѓа "ретро" дизајнот од iphone 4/5 и уред со помали димензии? Дали iphone конечно има повторно најдобар уред за цена и е подобар од андроид флегшип конкуренцијата?
уште не се во продажба, не се знае колкава батерија, рам имаат, 60 херци останаа, камерите исти, дизајнот ист со тоа ночот... се подобрија во чипсетот кој што им беше најака страна и реално мн подобро ке беше чипот да беше ист, а да подобреа други ствари... не иде пуњач со нив... шта речи според мене фејл
Го променија дизајнот, ставија керамчко ретина стакло од предна страна со многу подобра заштита. Во ночот им се сместени сите сензори за фејсанлок кој им е најбезбеден во светот. Данокот е тој, изгледа по грдо. Чипсетот им е во ранг на оние што се употребуваат во лаптоп-ите. Рамот никогаш немал улога кај епл поради самиот испеглан софтвер и унитарност. Херцажата им е слаба страна и ќе видиме каков ќе им е смутнесот споредено со андроид светот, како и животот на батеријата. Од друга страна имаа уште минатата година една од најдобрите камери на пазарот која не успеаа да ја надминат (во сите сегменти) флегшипи како С20 ултра и П40 про. Оваа им е уште подобра, со подобра софтверска репродукција поради оптимизација и појак чипсет. Единствено што не им е многу подобрено е сензорот на камерата. Гугл е доказ од друга страна дека се е во постпроцесирањето. После фијаското со Ноте серијата на Самсунг, па и она со С20 Ултра кое имаше набустани бројки, а во реална употреба потфрли, а Хуавеи диши на шкрги, кој мислиш дека може да се спореди head to head со ајфониве по перформанси, whole product и цена? Ама, ајде да излезат прво во продажба па да видиме рецензии. Овака првично импресионираа наспрема конкуренцијата. Оставањето на адаптерот се знае од каков потег им е, иако користат ПР да се оправдаат. Ама ќе видиш како од следната година и другите компании ќе го изостават во флегшипите. Од една страна им намалува цена, од друга никој нејќе да користи обичен адаптер на толку скап телефон, сите ќе си купат фаст чарџер или веќе имаат.
за камерата у моментов 5 смартфони ми текнуваат што имаа подобри камери, ми 10 ултра, хуавер 40 про, опо х финд 2 про, о+ 8 про, мате 30 про... пост процесирање е ствар, ама тоа се оправа со апдејти, гкам, физички помал сензор е тој и нема што да се прави. За рамот не е којзнаеш што оптимизиран софтверот, него гаси процеси во позадина. како целосен продукт one plus 8 pro 700евра во европа.
За жал немав време да ја гледам презентацијата,и ми е криво,сеа не ми е филм да ја гледам на youtube,не е тоа тоа Се надевам дека ке биде звер од телефон,и дека ке биде најдобар Ајфон до сега изваден од страна на Ејпл,очекувам исто така цените да бидат високи,бубрег Ајфон нормално,иако не ги сакам воопшто ради Х причини,но навивам во реалност да биде врвен телефон.
Здраво Дали при online нарачка на мобилен телефон со попуст од нептун следува гаранција која обично е од 2 години и доколку настане некој проблем треба да се обратиме во продавницата од каде е подигнат и која документација е потребна? Ви благодарам
тапа https://www.gsmarena.com/apple_ipho...pear_on_antutu_fail_to_impress-news-45798.php 4 и 6 гб рам https://www.macrumors.com/2020/10/1...EEo7op2wveBy6VJCsCe4VSvYxWlRQ9wjKd04vqrEUgZWA
Samsung galaxy A51 или A71? Има некоја голема разлика? Повеќе сум за А51 дека е помал, ама ме интересира дали А71 е подобар и ако да, во што?
Да. Во се. Буквално. Два различни телефони се, од различни класи. Кај Самсунг нема компромиси. Поголема бројка е во се подобра од помала.