1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мобилни телефони

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    45.610
    Темата за слушалки не е активна веќе 5 години, па затоа прашувам тука.

Ми треба препорака за добри Earbuds, (нешто од типот на AirPods), но со поприфатлива цена (до кај 50-60еур).
    Би сакала да се noise canceling, да може да се поврзуваат и со Иос и Андроид, по можност и со лаптоп.
    Ми фатија око едни на Xiaomi, но воопшто не се разбирам, па ве молам за помош. :)

2. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.367
    Допаѓања:
    40.642
    Ја ги земав Mi Airdots или така нешто им беше називот за некои си 15-16$ тогаш на попуст и воопшто не сум задоволен.
    Знам дека се евтини и за тие пари веројатно толку музика, ама не можам да ти ги препорачам.
    Тогаш барав и рецензии и видеа на Јутјуб, ама како сите да се спонзорирани и не можеш да дојдеш до некој објективен заклучок, пошто сите ги фалат.
    Не знам што да ти препорачам, ама знам јас тогаш кога гледав, ми фатија око Anker, Baseus и JBL.
    Колку се добри, пак не знам. Земи го ова со резерва.

На buba4e89 и Luminary им се допаѓа ова.
  3. R9R

R9R Нов член

Се зачлени на:
    2 декември 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Здраво, би сакал да прашам дали е подобро да купам телефон којшто бил експонат и притоа да заштедам или да купам нов. Се размислувам да купам од Мобеликс или Ледиком. Ако некој имал искуство нека сподели.

4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.139
    Допаѓања:
    34.285
    Jas mislam deka i so eksponant i nov cenata e tuka negden, a za zasteda koj znae kolku nemozis da zastedis so eksponant, i tie ne se bas eftini, sega zavisi i sto telefon sakas normalno. Jas bi ti preporacala da ne brzas, da si posoberes pari kolku tolku i da si zemis telefonot od Neptun, Tmobile, Setec i taka:)

5. R9R

R9R Нов член

Се зачлени на:
    2 декември 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Па би сакал Iphone 11 но во Телеком,Нептун е околу 43 илјади а во Мобилекс 36 илјади за нов а експонатот е околу 31 илјада. Мислам дека е премногу во Телеком,Нептун за овој модел..

6. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.384
    Допаѓања:
    21.034
    И јас сакав мобилара прво да земам ама ако имаш опција на рати да го плаќаш во Телеком, Нептун итн мислам подобра опција ти е тоа..

7. R9R

R9R Нов член

Се зачлени на:
    2 декември 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Jas bi sakal vo kesh ne bi sakal da go plakam na rati.

На Hellobeautiful му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Hellobeautiful

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.384
    Допаѓања:
    21.034
    Тогаш подобра опција ти е мобилара и ако си во можност штеди уште некое време, нема голема разлика во цената помеѓу нов телефон и експонат.

На R9R му/ѝ се допаѓа ова.
  9. majaskkkk1

majaskkkk1 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    81
    Имам самсунг ноте 8, батерија ми држеше од 7 сабајле до 2 поручек. Сменив нова пред 2 дена и сега држи од 7 сабајле до 5 поручек. Пак малку некако.
    Нели треба да држи барем 14-15 саати?

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Не се исплати на рати во Телеком,многу е скапо така,а експонантите се само за тестирање на лице место и логички не е ок отворен телефон да плаќаш толку пари.

На mssuniquee и Hellobeautiful им се допаѓа ова.
  11. Hellobeautiful

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.384
    Допаѓања:
    21.034
    Дефинитивно повеќе се исплати во готово да се плати, ама пример телефони поскапи од 50 илјади не би можела во готово да си ги дозволам сега, па затоа предложив на рати :).

На Justicija и buba4e89 им се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Да знам, но сакав да кажам за членот што праша а и телеком имаат висока рата иако цената за 11ка е драстично падната поради излегувањето на 12ка. А и 12ка не е скапа реално (720 евра ) е овде, последен пат кога проверив во телеком беше 60.000 денари.

На Hellobeautiful му/ѝ се допаѓа ова.
  13. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.510
    Допаѓања:
    14.468
    Пробај замена на батерија или евентуално нов телефон, но не самсунг. Самсунг сега не се баш добри..Последниот (самсунг) го користев можеби цели 5 години и бев премногу задоволна. После имав еден друг на година дена дур соберам пари за телефон. Годинава во септември си зедов пак самсунг и сум скроз разочарана. Не дека не држи батеријата, но некако тачот знае да зафркава..

Ако планираш нов да купуваш во Техномаркет се посолидни цените во споредба на други места.

14. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.933
    Допаѓања:
    19.745
    Многу сум разочарана од А1 операторот , не ми е јасно зоштп бонусот можам само за уред да го искористам ? (facepalm)Имам телефон , што ќе му прам сеа на бонусот (facepalm)

15. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.093
    А кој модел на Самсунг го имаш? Јас од сите мобилни телефони што сум ди користела досега, најзадоволна сум од Самсунг (А10 имам), а најнезадоволна сум од Алкател. Ама тоа е моето искуство што не мора друг да го има истото.

16. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.510
    Допаѓања:
    14.468
    @mode-kristina samsung A41. Порано бев задоволна, сега не. Само да не ми цркне, да ме дотрае оти немам намера да фрлам пари пак за телефон.

17. mode-kristina

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.093
    Јас мислев дека колку што се качува бројката, толку моделот е подобар. Ама немало врска. Мојов 10 месеци го користам и ништо не се сменило од кога го купив.

Одлична марка е и Хуавеј, татко ми има таков и е многу задоволен. За Шаоми не знам, и за тие телефони имам слушано дека се одлични, но немам користено, а не познавам ни луѓе во моето опкружување што користат.

Последна измена: 3 декември 2020
  18. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.510
    Допаѓања:
    14.468
    @mode-kristina додуша продавачот ме советуваше дека Xiaomi е подобар од самсунгов (било која бројка) ама Xiaomi го користев баш пред овој да го купам и имав проблем со звукот т.е кога разговарав со некого едвај се разбирав со другата страна..И затоа бев одлучна за самсунг.

На mode-kristina му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mode-kristina

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.093
    Имај предвид дека знаат и далавери да прават. Имам слушано дека некои продаваат користени телефони како нови, па затоа се појавувале такви проблеми. Не сум сигурна дали е точно, но сепак и тоа земи го предвид.

На eliesaab и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  20. Mr. Scratch

Mr. Scratch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2020
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    4.060
    Купи си телефон и продај го после, па парите потроши ги за нешто друго. :D