1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мобилни телефони

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.187
    Допаѓања:
    8.355
    Користам Redmi 5 две години, презадоволен. Како мана ќе ја издвојам тоа шо кога снимаш после звукот нее баш најчист. И уште една посебно од ко напрајв две години пред 5-6 месеци кога ќе уклучам интернет поткочува малце додека се стабилизира со информации од апликациите. Другото се сие во ред.
    И јас треба да го обновувам договорот и повторно гледам Xiaomi сега Redmi 9 и Huawei Y6p и причекувам да пушта од Самсунг некој нискобуџетен, но сепак пак ме влечи Xiaomi пошто за цената е најдобар избор од другите. Од пред 2 години до сега има многу напредок. 9ката е одличен посебно со перфоманси, Full HD е и сл. Xiaomi кога го купував беше 4та најпродавана марка а пред некој ден по продажба стана 3 и го замина Apple. Ценовно најдобар избор е Xiaomi.

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  2. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.319
    Допаѓања:
    19.698
    Помош малце дечки, кој од овие моб има најдобра камера? Samsung galaxy A20E, Samsung galaxy A21S, Xiaomi redmi note9, Samsung galaxy A51...

3. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.187
    Допаѓања:
    8.355
    Samsung A51: 32 предна. Задна 48+12+5+5
    Note 9: 13 предна. Задна: 48+8+2+2
    А21s: 13 предна. Задна: 48+8+2+2
    A20e: 8 предна. Задна: 13+5

На VDT2906 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    1.052
    Дали некој има тел Самсунг галакси S20+ да ми пиши на порака ве молам

5. Marija_Magdalena

Marija_Magdalena Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    2.632
    Јас имам самсунг А71, екстра, задоволна

На VDT2906 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Chrisantema

Chrisantema Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    23
    Сакам да земам нов телефон. Се мислам меѓу Samsung galaxy A71 или M51. Цените во Ледиком се мн поразлични од Нептун, Сетек и А1. Зошто е тоа така? Искуства со Ледиком?

7. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    335
    Дали некој има купено ајфон7/8 или пак од поновиве од мобилара ( ledikom,ibutik fixit) користен малку време?
    И како му се погодил ако има, дали вреди да се купи или не искуства?

8. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.532
    Допаѓања:
    13.432
    Јас имам купено iphone 6s од ibutik. Еве веќе 4 и пол години, функционира како шо треба, апсолутно не можам да се пожалам.

На Mia-K му/ѝ се допаѓа ова.
  9. blue-diamond

blue-diamond Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    49
    Здраво, од каде е најдобро да купам ајфон? Кои се официјални reseller-и, istyle знам и нептун исто гледам пишува на страната, други има или ?

10. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.532
    Допаѓања:
    13.432
    Мислам дека и Телеком се вбројува овде, а и Дуна компјутери, меѓутоа во Дуна немаат iphone мислам.

Ако не ти е проблем цената и доколку сакаш од официјален продажен салон, мислам дека istyle e супер опција. Јас сепак би одбрал мобилара бидејќи сум имал позитивно искуство и е далеку поевтино.

11. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Со телефониве не се разбирам ама ич. Слабо ме интересира нова технологија па не пратам нешто трендови. Затоа ми треба помош околу нешто во врска со темава.
    Имам една работа што ја продавам, нема врска со технологија, моментот е што ми нудат замена за телефон.
    Ми нудат самсунг с8 или ајфон 7. Ги ценат околу 10 000 ден. поединечно за еден.
    Знам дека во времето кога излегоа, телефониве беа врв, ама од тогаш поминати се неколку години.
    Вреди ли да направам замена за некој од телефониве? Можно е после толку години да функционираат одлично?
    Вака на слики се сочувани многу, ама се веќе постара генерација на телефони, да не ми кочат и да не биде ме зафркнале за сите пари. :^)

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Јас имам 11 про макс и многу сум задоволна, мојот е 256гб ама јас имам едвај 20гб искористено.
    Звук,камера,перфоманси се е океј и сега да ми нудат андроид не би земала.
    Камерите се 12мпх сите и напред и позади.

Инаку за батерија ми држи цел ден.
    Навечер го ставам на полнач до сабајле доста е.
    Гледам филмови троши дали 2% од батеријата на 20минути, слушам музика исто.
    Презадоволна сум.

На winnie7 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    504
    Самсумг ј5 2017 скршен екран, го поправам работи 3 дена почнува да се исклучува за на крај да не сака да се б
    вклучи. Го носам во мобилара ми вика ризично е да го отварам ако се скрши екранот кој ќе одговара. Вика сигурно е проблемот во плочата чинам рече така нешто. Сакав да си префрлам некои работј од кај него но не се вклучува и не можам дури ни преку кабелче. За екранпт платив 4500. е сега не знам ми се исплаќа ли да го поправам и овој дефект? Ако не кај да го понудам да го продадам ако не друго екранот е нов.

14. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    504
    Самсумг ј5 2016 од пред некој ден забележав батеријата ми трае пократко од обично. Како да проверам дали е до нешто друго или си треба нова батерија?

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Време ти е за нов телефон.

16. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.367
    Допаѓања:
    40.641
    Високо ги ценат. Обично се околу 2-3к поевтини од ова.
    Дали вреди, пак никој не може да ти каже пошто не знае во каква состојба се телефоните, каква им е батеријата и дали е менувано дисплеј или некој друг дел во нив.
    Ако веќе сакаш, само гледање на лице место, и тоа да земеш некоја личност што се разбира со тебе.

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  17. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426
    Дојде време за нов телефон па сакав да ми помогнете во изборот.
    Се двоумам помеѓу Samsung Galaxy A71 и Xiaomi Mi Note 10 Lite. Тука се некаде со цената.
    Најважна ми е камерата, потоа дисплејот и батеријата. Изминативе години користев Самсунг па затоа логично ми е да земам повторно бидејќи ќе си ги префрлам сите апликации директно и некако се навикнав.
    Но, сепак еве барам ваше мислење помеѓу овие два телефони или некој трет доколку има подобар во тој ценовен ранг.​

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    9.487
    Xiaomi Mi Note 10 Lite

На glosipgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    9.487
    Не плаќаат данок затоа имаат пониски цени.

На Chrisantema и Meckicja им се допаѓа ова.
  20. Votka

Votka Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2020
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    23
    Моментално пишувам од мојот Xiaomi Mi Note 10 Lite. И јас ја имав истата дилема и мене ми е прво искуство со Xiaomi, но досега сум презадоволен во целост. Комплетна понуда од издржлива батерија со брзо полнење, амолед заоблен екран, четири камери со четири блица позади, премиум дизајн и башка телефонов е 2020, така да е со сите најнови технологии и софвери, а и цената му е попристојна иако се иста категорија со самсунгот. Секоја препорака.

На Billy Idol и glosipgirl им се допаѓа ова.