Тоа е затоа што секоја нова верзија е побогата од старата со нови работи, опции и поддршка на нови технологии, и се разбира поголема е во брзина. Истото се случува и со апликациите кои секојдневно "растат" и имаат потреба за подобри перформанси. Во пракса, ако не се прави апдејт на апликации и софтвер, телефон од било која година ќе работи исто добро како што работел нов, но, џабе, кога ќе нема повеќе поддршка и опции кои се користат денес. Или со други зборови, беспотребен ќе биде. А да не зборувам пак заштитата која ќе ја немате од security patches и ризикот да бидете хакнати е многу поголем. Совет: После секој поголем апдејт на софтвер, правете фабрички ресет на телефонот и чистете го системскиот кеш. На овој начин ќе решите некои ситни багови, кочење и лагирање. Секако, и секојдневното чистење и оптимизирање на кеш, рам и непотребни фајлови е пожелно. И телефонот е уред кој си бара редовно одржување.
Не знам каде да го поставам прашањево. Се надевам на вистинско место сум Свекрва ми си го смени телефонот, зема HUAWEI Y6P, е сега овој телефон го нема она како на останатите телефони (plystore, google), туку си има на huwaei поддршка (знам дека звучам смешно, ама вајда ме сфаќате )... Кога инсталирав што и беше потребно, и симнав ФБ за кој ми дадоа као посебна дозвола за симнување, ама messenger никако не можам да симнам, не може никако да се поврзе со фејзбукот... Не може ниту видео, ниту да се јави некаде. Стварно не знам како да и инсталирам функционален messengere.... Имате идеја како да и помогнам?
Има апликација phone clone - преку неа новиот телефон се поврзува со стариот, и може да се префрлат сите апликации што сакаш да ги има на новиот телефон. Подетално инфо имаш на страната на Huawei Macedonia.
Здраво, може ли некој да ме посоветува кој е подобар телефон, се мислам помеѓу овие два; https://www.telekom.mk/mobile-devic...alments=12.0&name=HUAWEI P40 LITE&color=green или https://www.telekom.mk/mobile-devic...instalments=24.0&name=XIAOMI REDMI NOTE 9 PRO
Redmi Note 9 Pro има подобри перформанси. А, од друга страна проблем е со Хуавеи што нема гугл апликации. https://m.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=9996&idPhone2=10126&idPhone3=9812 Најдобрите телефони за 2020 според Бенчмарк. Клучни поенти имаа за оваа година и скроз се сложувам со нивниот избор.
И јас сакам да земам Huawei,ама не сум сигурна баш поради тоа што нема plystore.Дали е се исто и без plystore(fb,insta,tiktok и сл)?
Дали се очекува Samsung Galaxy A52 и/ или A72 да излезат во јануари, а ако не кога? Мислење за Xiaomi Redmi Note 9 Pro, не е за мене, но гледам дека има одлични карактеристики и е со доста прифатлива цена?
Исто е. Скоро се' има. Петокот си зедов нов Хуавеи, стариот ми беше со Андроид. Новиов нема андроид, туку ЕМУИ базиран на андроид. Имам и инста и фб, има tiktok, snapchat, viber, банкарски апликации, што и да ти треба. Имаш апликација на телефонот што се вика Phone Clone преку која стариот телефон го поврзуваш со новиот и префрлаш сѐ што сакаш на него. Контакти, апликации, слики, видеа, музика, буквално сѐ. Ако сакаш Хуавеи, ич не се мисли.
Супер е за секојдневна употреба. За скролање по инста, фб. Не е телефон со многу јак процесор,ако планираш да си гејмаш на него. Брз е, супер камери, не прегрева. Милион причини зашто го сакам самсунг.... <3
Замрзнуваат ли видеата на Јутуб? Моментално имам Самсунг А7 2018, веќе 2 години и повеќе од две песни не може да се пуштат ако не го исклучам па го уклучам од почеток. Ме пукна. А51 не е баш многу ефтин, ми е страв да не имам и со него ваков проблем.
Не ми замрзнал никогаш за ништо. Презадоволна сум. Никогаш не сум имала среќа со телфони. Сум ги кршела после два дена (многу сум тромава). Али еве го нема ни гребаница на него. Земи црн личи по премиум, белиот некако како пластичен ми личеше(иако е), али црниот од далеку и на стакло личи и на светлина дава убав отсјај.
Има office апликација, со word, excel, power point, автоматско скенирање документи, мислам дека би функционирало, како на андроид. Јас на лаптоп работам со Microsoft Office, телефонот не ми служи за тоа.