Сакам да прашам за брендот xiaomi ,дали имаат добри камери ? Значи битна ми е камерата! И дали имаат гуугле апликаци или исто како на хуавеј? Јас до сега само самсунг сум користела и би рекла дека се супер само камерите им се солидни ! Конкретно ме интересираат 2 модели : Xiaomi Mi 10T и Xiaomi Redmi Note 9 pro ???
Па најбитно ЈуТуб, али во глобала би сакала се да имам. Може да ми пратиш линк од каде ги симна фајловите? Јас гледав на Јутуб со зипувани фајлови што треба сам да ги инсталираш во телефонот... Тоа да не е?
1. Да, имаат гугл плеј до сите апликации како сите телефони. 2. Да. Имаат добри камери, меѓу најдобрите во таа класа за тие пари. 3. Ми10Т е подобар уред од Редми-то.
Youtube со пребарувач го отворам, не сум симнала апликација. Инаку во Huawei appgallery го има, ама не директно да го симнеш. Има deezer ако сакаш апликација, ама јас не користам YouTube нешто многу. Си слушам музика што ја имам на телефонот. Има тик ток, what's app, viber, facebook, instagram, има goodreads, апликации за електронско банкарство, има офис, може да се работи со програмите, не се осеќам дека е нешто поинаков од андроид телефон. Се' е навика.
ако ти е најбитна камерата, ке треба само да инсталираш gcam. https://adimorahblog.com/how-to-install-gcam-on-xiaomi-mi-10t-pro/
Здраво. Дали некој знае колку чини да ја променам батеријата на телефон A1 alpha 2019? И дали треба во А1 да одам?
Мислења? Да го земам или да чекам уште месец-два да случајно да испадни нешто слично од конкуренцијата?
Зошто Huawei P Smart e така ефтин, гледајќи ги неговите карактеристики, кои мислам се добри? 3 пати е поевтин od Redmi 9 Pro, а мислам дека имаат слични карактеристики
Zdravo, da ne znae nekoj kolku vreme se ceka da popravat tel od A1? Jas im go odnesov na 4. ovoj mesec, eve skoro 10dena nema nisto, osven sms deka e primen vo servisen centar
Цел живот користам Самсунг и навикната сум по една година да имам проблеми со батерија. Пред две недели добив нов телефон, А51 и некако батеријата и сега како да не е во ред. Последно полнет вчера, вчера screen on time 1h 28min, денес само 45min, (камера, инстаграм и фемина отворам, ништо друго), а батеријата празна. Некои посебни апликации сеуште немам симнато, скоро ништо немам. Единствено екранот голем, ама пак брзо ми изгледа. По моите познавања би требало да има појака батерија. Си преовеличувам или стварно нешто не е во ред? Ич не се разбирам во телефони, па ако прашвам глупости нека ми е простено.
Не е ова во ред. Треба бар минимум 5 часа СОТ да има тој телефон. Ако ти е под гаранција, одма назад во салон да ти го заменат. Ако не ти е, фабрички ресет на овој начин, може ќе се оправи ако некој процес зеза работа со новиот апдејт.
Нешто не е во ред, нов телефон неможе да не држе батерија, поготово кога се во прашање новите модели на самсунг. Ако имаш гаранција, оди кажи што е проблем, би требало да ти дадат друг.