Samsung има Super Amoled, поголемата меморија 128gb и минимална разлика во chipset. Xiaomi има Amoled, 64gb меморија но камерата е 108mp co 16. Xiaomi е далеку поефтин а перфомансите тука се негде со Самсунг. Јас да сум на твое место би земал Xiaomi. Ако тие за фотки земи си Шаоми + можиш да си ставиш мемориска и пак ќе дојди исто како Самсунг меморијата ама и овие 64гб бркаат одличнааа работа.
Немаат врска мега пикселите во квалитетот на фотографијата, туку сензорот, блендата и пост процесирањето. Тука влијае софтверот и процесорот. А52s има подобра камера од РН 10 про. Што не го прави вториов телефон лош, напротив, одличен е. Само првиот е подобар, па затоа и поскап.
имам видено дека го има во мобеликс во скопје, лично им верувам ним, иако немам купувано од таму познавам луѓе кои купувале и се доста задоволни. Во однос на тоа зошто го нема, вака што имам гледано видеа на јутјуб за компарации на ајфон модели, ревјус итн имам сфатено дека флегшип моделите на една серија се discontinued кога излегуваат нови за да се продаваат новите подобро. кој би купувал 12 про и 13 про ако можат исто јакиот 11 про да го најдат по пониска цена е фората. И на apple.com го нема 11 про. А 11 е пообична и поефтина верзија за оние кои сакаат апгрејд но не се грижат премногу за сите топ особини кои ги имаат про моделите и валјда го чуваат како affordable варијанта за луѓе да се внесат во “apple ecosystem “ и да им станат лојални муштерии.
Може имаш право. Јас 13ка про макс го чекав три месеци и еве сега ни фолија не можам да најдам за него.
@Billy Idol те молам ако сакаш да ми дадеш предлози како стручен на темава. Барам смарт телефон за ќерка ми, прво што помислувам е да е поиздржлив на пад и удар голема меморија и да не кочи .
@Billy Idol има некоја разлика помеѓу iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max? Само големината на телефонот? Ме интересира за спецификации, дали едниот е појак од другиот?
Во Мобитех со таа цена е најверојатно експонат, Ледиком си е нов со кутија и се’ шо следи во пакет ама е поевтин бидејќи не плаќа данок, не издава фискална сметка, а Нептун нормално дека со сите салтанати е, фискална, данок и сите давачки пропратно, најскап ќе биди тука.
Искрено немам размислено за буџет но не би дала повеќе од 20.000ден. Извини а какви се тие маски не следам баш додатоци за моб галантерија?
За таа цена A52S, некаде околу 21 000 е. Ако ти е над буџет, обичната A52 за 19 000 или Xiaomi Mi 11T Lite 5G за слична цена. За маска, пиши на алиекспрес rugged case и моделот на телефонот и ќе ти даде какви има, па може овде да ги најдеш во салони или на пазарче. https://phones.mk/56107/samsung_galaxy_a52s_5g/ https://phones.mk/39811/samsung_galaxy_a52/ https://phones.mk/40012/xiaomi_mi_11_lite_5g/
Apple go opleska so dizajnot na kamerite na novite modeli iphone 11 , 12 , 13 isto i pro i max verziite Mislam deka povekjeto bi se slozile deka na iPhone X ,i narednata godina ponoviot iPhone XS imaa najdobar dizajn na kamerite
Дали некој знае како да направам фабрички рестат на 11ката? Го спремам за продавање,па сакам да е комплетно чист.