Iphone 11 ili iphone 12? Имам некоја персонализирана понуда па 11ката ми доаѓа за 22.000 ден, а 12ката за 37.500. Што е поправилно да изберам во овај случај?
Немаш разлика меѓу двата, едино што првата е постар модел. Ако веќе купуваш според мене и даваш пари подобро да е нов модел, 12 ката од мене.
Јас ги имам и двата. Искрено нема некоја голема разлика, јас би ти препорачал а32 да си земеш од мобилара или од некој човек половен некористен имаш за 12000ден. За да си пројдеш поефтино нели...
Дали треба да се полнат кога батеријата е при крај и да се полни цела или може и на пола или по потреба? Каква е препораката?
Најдобро е да не се празни цела батерија, т.е. да се става на полнач помеѓу 10-20% и да се полни до 80%. На овој начин се прави најмал battery cycle и се продолжува животниот век на батеријата. Accubattery е добра апликација за мониторирање на батеријата, како и потсетник кога да се полни, до колку и да се следи во каква состојба е.
Стварно до 80%? Ја до 100ка го оставам.Имам трауми од 7цата, дела леташе батеријата, и сеа и новивов до 100ка Апликацијава може на Ајфон?И безбедна е? И дали има нешто ко CleanMaster за Ајфон, или пак истата неам отворено App Store
Па, така највеќе ја зачувуваш батеријата затоа што не правиш цел battery cycle. Безбедна е. Може аларм да си подесиш да ти ѕвони кога ќе стигнеш до 80%. Мислам дека ја нема за Епл. Алтернативи: Battery Life Pro, Battery Master, ама оваа се плаќала. Clean Master треба да ја има. Немам iPhone за да потврдам.
Дали сликите што сим ги сликала од мојот андроид нели се наоѓаат и во Фотографии најавено на својт емаил и се како архивирани таму, кога ги бришам од галерија таму не се бришат како од галерија. Дали кога ке си го сменам трлефонот тие слики ке останат таму или само во телефонот? Затоа што од галерија бришам се
Нема да се избришат од Google photos. Ќе се најавиш со истиот акаунт како на предходниот телефон, и сите слики ќе ти бидат таму
Apple корисник сум со години, ме интересира дали вреди да купам Iphone 11 Pro Max или да одам на некој понов модел?
Дечки помагајте Во телефонов поднесов фабричко ресетирање и ми се избришаа сликите,... Дали постои можност да ги повратам назад?