Мобилни телефони

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Првиот мобилен телефон го добив за мојот 7ми роденден. Се сеќавам беше Алкател-онаков најобичен. Потоа негде кај 3-4 одделение добив друг, Моторола, кој беше во боја. Еее, тоа време модерно беше да е во боја. Следниот си го најдов во Холандија на прославувањето на Новата 2008 Година, кога излегов пред куќата на тетка ми. Беше со камера! Иначе долго време посакував телефон со камера и најголема желба за НГ ми беше да добијам еден таков телефон, и ете добив. :] И така тој телефон си го користев до 7мо одделение. После добив желба за нов и си го нарачав од Холандија. Тетка ми ми го прати по пошта. Си го користев јас така месец-два, и после оп на еден несреќен ден кога имав тренинг, ми го украдоа. :[ Еве ваков беше, само бел.
    Ауу, тоа беа плачки големи. Одење по полиции и слично. Ама ништо од телефонот. Криво ми беше затоа што беше со тач скрин и уште не беше стигнат во МК, така да имав најмодерен телефон во клас. Ехх.. Така после користев еден Самсунг на лизгање. А сега го користам стариот телефон на мајка ми, бидејќи таа сега има iPhone. Еве го:
    Samsung I900 Omnia[/img]

2. BlueHeart

BlueHeart Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    469
    HTC се убави телефони еве овај на пример HTC DESIRE C [​IMG] е 11,000 ден. камерата е 5 мегамиксели, има WI-FI, оперативниот систем е ANDROID OS 4.0, има GPS, BLUETOOTH, Е-MAIL, WAP, MMS, GPRS, EDGE, меморија 4GB и брзина на отварање интернет 7,2Mbps што е доста брзо. ALCATEL OT-991 [​IMG] е 8,000 и е сличен на HTC-во но нема неколку работи и камерата е 3,2 мегапиксели. SAMSUNG GALAXY MINI 2 S6500 [​IMG] е сличен на овие погоре и чини околу 10,000 , јас го имам SAMSUNG GALAXY MINI S5570 но овој погоре е подобрена верзија.

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  3. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Лукс, цените во вип се менуваат постојано. Убаво ти објаснило девојчево погоре, ама ако не се разбираш ти многу, пожелно е да си фатиш под рака некој кој ги разбира опциите. За да знаеш еден телефон дали е добар треба да знаеш тшо ти сакаш од телефонот. Дали ти е битно да користиш интернет постојано, или ти е битно да има многу добра камера, андроид систем(за разни апликации да си симнуваш и игрички бесплатно), дали ти е побитно да има повеќе организаторски работи, или опции како gprs, на страната на т мобајл моижеш да направиш споредба на два до три телефони кои ти го фатиле окото и да видиш кој која опција ја има а која му фали.
    Јас пред еден месец си го продолжив договорот, и си земав топ телефонче, мене ми беше битна камерата и многу сакав да е бел и со не многу комплициран систем, другото не ми беше битно многу многу. Ама јас не сум на вип. Татко ми е на вип и отидов и до таму да прашам што како за цените за кога тој ќе родолжува за два месеци брат ми да си земе, и таа ми рече девојче за два месеци цените може вртоглаво да опаднат така да почекај. Затоа ти разгледај, види кој ќе ти се допаѓа и една недела пред да го продолжуваш договорот види ги цените, многу зависи и на која тарифа си, за 8 илјади верувај ми ќе си земеш топ телефонче, тоа не се малку пари.
    :hug:

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Shekerka

Shekerka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    25
    Мојата историја за мобилни започнува вака првиот телефон на околу 6-7 години ми беше овој
    Потоа продолжив со некои други сменив околу 10 ама беа се некој подарок на татко ми некои што не го користи телефонот му ги даваа на татко ми и јас сите си ги испробав најмногу се задржав на ovoj
    А сега го имам овој
    Mногу ми е убав :inlove: прво имав проблеми не работи како и другите ама се среди со тек на време :D

5. potterholic

potterholic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    419
    Ах бре, какви се телефони имате :o :doh:

Моето Алкателче цркна од пред 2-3 месеци, му скршив нешто внатре полнејќи го. Го затегнав и оп. А многу си го сакав :doh:

Сега сум со првиот телефон што ми го купија. LG на лизгање.

Сакам smart phone али за тоа, ќе си дочекам до полуматурска.

6. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    Јас имав Алкател ама ми падна во базент и толку од него.(ми рекоа дека може да му се смени тачот али многу било скапо) Многу го сакав, имаше ви-фи, блутут, можеше и да си слимнуваш игри,апликации абе све. :D
    моментално немам тел.

7. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    која цена се?

Прикачени фајлови:

8. renne

renne Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    19
    Зависи со колку GB сакаш.. Ова е од т-мобиле.. :!:

IPHONE 4 BLACK 8GB
    КАМЕРА: 5MP
    КОЛОР ЕКРАН: 3,5" со 16М
    ОПЕРАТИВЕН СИСТЕМ: IPHONE OS
    цена за Relax M
    ден. 25 990

IPHONE 4S 16GB WHITE
    КАМЕРА: 8MP
    цена за Relax M
    ден. 31 990

IPHONE 4S 32GB WHITE
    цена за Relax M
    ден. 36 990

IPHONE 4S 64GB WHITE
    цена за Relax M
    ден. 42 450

Мислам дека ти помогнав :?:

На Lady97 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lilly8

Lilly8 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    289
    Незнаев каде да го поставам прашањево.Па решив овде. :)

Татко ми купил телефон HTC Desire HD.
    Е сега,не можеш ни да сликаш,ни да префрлиш музика.Вика дека нема внесено sd-картичка (мемориска картичка).А во телефонот има слободно место.Прашањево ми е како да направиме,сликите што ќе ги сликаме,музиката да се зачувува во телефонот а не на картичка? :^)

На LittleFairy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Еден мој другар го имаше истиов проблем и искрено незнам како се справи, не сум го прашала, ако дознаам ке ти кажам, моментално не е во мк ... :?:

На Lilly8 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lilly8

Lilly8 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    289
    Им пишав e-mail на тимов од HTC,и ми кажаа дека всушност меморијата од телефонот била искористена за пораките,апликациите и други такви глупости,а за слики,музика и др такви работи треба да си земеш мемориска картичка.
    Татко ми зеде една од 4gb,micro sd и сега се си е во ред. :)
    Сепак фала што се обиде да ми помогнеш. :*

12. Elika

Elika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    46
    Епа вака... :)
    Прво имав еден црвен тенок самсунг кој ми беше прв но многу му се радував (сеуште е како нов сега е кај баба :))
    Втор беше овој сивиов сониериксон кој имаше камера и бев премногу срекна за тоа тогаш :)

Трет ми беше еден сониериксон кој секој втор го имаше тогаш :D
    http://media4.picsearch.com/is?poX9QSmp ... wsH1MtFNAk
    Четврт-lg-во само црвено (кој беше трагично изгубен во Охрид на количките.
    http://media5.picsearch.com/is?L5d9Fzn8 ... tt3lwvuk6k
    Пети ми беше алкател само цел беше црн..

И на крај вчерашниот и мојот омилен самсунг :inlove:
    Требаше да биде ваков http://www.etrubka.com/images/Samsung_G ... _III-2.jpg ама е ваков http://www.etrubka.com/images/Samsung_G ... _III-3.jpg али сепак си го сакам :)
    И тоа е мојата историја на мобилни :D

Прикачени фајлови:

• Photo0013.jpg
      Photo0013.jpg
      Големина на фајлот:
      246,4 KB
      Прегледи:
      236
    • 51MrnAZrGlL.jpg
      51MrnAZrGlL.jpg
      Големина на фајлот:
      33,8 KB
      Прегледи:
      236
  13. Tanny

Tanny Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    401
    Сакам да прашам незнам дали треба овде но ајде :lol: ,Ме интересира дали на Alcatel 0T-807 може да се симнат игри од интернет и ако може некој сајт/адреса ?

14. wild.wild

wild.wild Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    3
  15. BlondeGirl8

BlondeGirl8 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    115
    сум заразена со мобилните ама не толку...
    сакам да има ви-фи онака за да си влезам на интернет малце и мемориска за музика дека многу слушам
    :D :D :D сега имам ваков и сум задоволна само малце тачот си го расипав ама добар е :) :)
    http://alcatel.ucoz.ru/novosti/alcatel_ot_807.jpg

16. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    686
  17. Elenika

Elenika Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    74
    сирота јас со тачот немав мн срека сите што ги имав на тач умираа за недела дена а прв тел имав ваков
    http://d3vkhven21kn6n.cloudfront.net/im ... /OT153.gif
    http://arch10.okr.ro/auctions/2010/02/0 ... 00_700.jpg
    па земав подоцна ваков https://encrypted-tbn2.google.com/image ... wWwUWNmKe8 па земав ваков https://encrypted-tbn0.google.com/images?па https://encrypted-tbn1.google.com/image ... 5pSnicxhys

18. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.820
    Допаѓања:
    94.796
    си користам сони ериксон икспериа,ми се допага бел и женстван е и функционален!

19. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Секаде различно велат по интернетов али знае некој ДАЛИ и КОГА би излегол iPhone 5ката?
    Велат септември/октомври годинава ке излегло, една ми рече јуни O.o, други велат нема ни да има 5ка во скоро време може за година, две? :/

20. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Девојки дајде ми некој предлог за мобилен до кај 10.000 ден. во план сум да купам ама не знам што да земам, што користите вие? :*