1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мобилни телефони

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    719
    Допаѓања:
    1.899
    Купив Redmi Note 10 (128gb rom,4gb ram) и за двете.
    До сега добро се држат нема поплаки,за понатаму ќе се пожалам или пофалам. 8) Изненадена сум за поволна цена прилично добар модел на телефон .

На Billy Idol му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tweety123

tweety123 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    29
    Здраво, некој што се разбира ако може да објасни :D Како може Samsung A40 16mp камера купен 2019 да има подобра камера од Samsung A52 купен пред 1 година исто од А1? Сега сакам за земам телефон и не ми е јасно ова со камерава и разлика во сликите. Значи на А40ката сликите се далеку почисти...

На BossGirl123 и Cecko85 им се допаѓа ова.
  3. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.338
    Истото го приметив со мојов телефон и телефонот на брат ми. Веројатно поквалитетна серија на телефони беше таа.

4. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    12.687
    Не знам дали си средила до сега, ама можеш да го однесеш во iStyle, таму со сигурност би го декодирале, тие се официјални реселери на Apple.

5. blue-diamond

blue-diamond Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    49
    Здраво, освен istyle има ли друг некој овластен сервис за ајфони? нешто не ми работи звучник или микрофон уствари не знам што не работи ама при повици ништо не слушам воопшто, а со слушалки или на спикер си е океј а ми нема паѓано или натопувано така да не знам што му е а не ми се носи во било каква мобилара а истечена ми е гаранцијата

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Освен istyle немаш друг овластен. Друга опција ти се мобиларитр.

7. Amateur

Amateur Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2016
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    391
    Која мобилара за сервисирање ќе ја препорачате?
    Самсунг телефон конкретно.
    Мобеликс никако.
    Фала.

8. cocobomb

cocobomb Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    49
    Дали некој има земено од Мобеликс експонати? Какви се?
    Или од Ледиком?

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Amateur

Amateur Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2016
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    391
    Експонати = делови од три телефони склопени во еден што работи

10. cocobomb

cocobomb Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    49
    Имам земано експонати, но од друга мобилара. Ме интересираше за овие две поконкретно.

11. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.373
    Допаѓања:
    40.666
    Сите експонати, секаде, се од сомнително потекло. Или поправани телефони, од 3 различни составен 1, или пак некој што го земале на замена старо за ново, менувале некој дел, матична или нешто... Освен ако не ти покажат потекло за него, а најчесто нема.

Ако прашаш ќе ти речат дека се тие, што стоеле по салоните. Дури и да е така. Замисли колку циклуси на батеријата се извртеле за тоа време и колку и е намален капацитетот.

Многу подобро е да купиш од приватно лице кое ќе ти каже се за мобилниот, историја, па дури и под гаранција ако е сеуште, отколку експонат без да знаеш што и како е тој телефон.

12. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.754
    Допаѓања:
    21.440
    Јас зедов ајфон 11 експонат од мобеликс и сум пре пре задоволна. Го користам повеќе од пола година и да не го урочам ама супер е, ништо не му фали.
    Плус го зедов со 100% батерија.

Слушав многу мислења како тоа е ризично, не знаеш шо мобилен ќе ти подметнат ама решив да ризикувам и не згрешив.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. cocobomb

cocobomb Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    49
    Ти благодарам за одговорот. И јас го имам истото искуство, но со друга мобилара. Башка ме интересираше и за 11 про, така да ти благодарам многу.
    И мојот го користам веќе една година точно, но сакам да се подновам.

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  14. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.346
    @Billy Idol што би ми препорачал?
    Имам субвенција од 21000 од а1, се мислам длаи xiaomi и некој таблет (незз ни дали може така) или самсунгот.
    Моментално имам xiaomi redmi 8pro, и сум супер задоволна, а претходно и од самсунг си бев задоволна. Битна ми е камера но и перформанси зошто отварам мејлови, креирам документи. Кога "пишував" со Славчо ми го препорачуваше xiaomi 10pro, 11 не? Дали 10ката е подобар од 11ката?

Прикачени фајлови:

15. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.373
    Допаѓања:
    40.666
    Ако можеш овој Samsung A52S да го земеш за цена која ти одговара, оди со него. Далеку е подобра опција од А53.

Ист е случајот и со Редми Ноте 10 про. Далеку е подобар од 11 про. Подобар процесор, многу подобра камера, подобра батерија.

Новиве серии се послаби од старите. Поради немање на процесори, користени се послаби процесори, кратено е на квалитет на изработка, на камери итн. итн.

Мој предлог по овој редослед: A52S, Redmi Note 10 Pro, Redmi Note 11 pro, A53.

На simoncelicius, BossGirl123 и S.J.Parker им се допаѓа ова.
  16. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.896
    Допаѓања:
    25.499
    Јас до крај на годинава треба да земам нов телефон . Моментално го користам Samsung Galaxy A21s , и сум презадоволна .
    Го користам скоро 2 години ( во август точно 2 години ) и одлично работи , батеријата ми држи цел ден ( освен ако играм игри , тогаш половина ден ми трае ) , имам еден куп слики , видеа , од апликации уште тик-ток шо немам и ватсап , преку музика и игри , до слики од стари телефони што ме мрзи да ги префрлам на лаптоп .

Од камерите ( 5 на број со предната ) задоволна сум , секако не може да се очекува дека ќе слика како дигитален фотоапарат , но со оглед на тоа што се работи за телефон од некоја , ајде да кажам средна класа , супер е .

Во нашиве 2 години интимна врска :D , еднаш ми забагува само , ама јас бев виновна , признавам :D . Не го чекав да се вклучи како што треба по рестартирањето :D . Ќе го пофалам уште и за јачина на самиот телефон . Веќе некое време го користам без заштитната фолија ( се искрши , па ја извадив и никако да ставам нова ) и ми паднал можеби 10 пати директ на екран , на различни површини ( ламинат , плочки итн . ) и ниту гребнатинка нема :o .

* Го нафалив телефонов , како да им умрела циганката што ја фалеше компанијата Самсунг :rofl:

Нејсе , сакам да земам повторно Самсунг , но со ист ( или подобар ) квалитет . Кој од тековните модели е најдобар , или да си почекам до Нова Година , можеби ќе има подобри и поквалитетни модели ? Најважно ми е да има добра камера , да е брз и по можност да има поголема внатрешна меморија , да не мора да купувам дополнително мемориска картичка .

На BossGirl123 и Amateur им се допаѓа ова.
  17. Love Elixir

Love Elixir Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    127
    Има ли опција или некоја апликација кога ми пристигнува е-маил да добијам порака/нотификација на телефонот?

18. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.781
    Допаѓања:
    16.567
    Инсталирај апликација за проверка на е-маил пораки, и ќе добиваш известување за секоја нова порака.

На Love Elixir му/ѝ се допаѓа ова.
  19. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.419
    Допаѓања:
    9.606
    Телефонот ми е нов купен пред повеќе од пола месец. Имам заприметено дека иако гласот на медиуми ми е до крај се слуша претивко и морам да го рестартирам за да се врати и да биде гласен како што бил.Еве денес веќе трет пат ми се случува ова. Не знам што е работата, се нервирам.

20. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.781
    Допаѓања:
    16.567
    На сервис носи го, под гаранција ти е.

На angelche16 му/ѝ се допаѓа ова.