Мобилни телефони

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    719
    Допаѓања:
    1.900
    Купив Redmi Note 10 (128gb rom,4gb ram) и за двете.
    До сега добро се држат нема поплаки,за понатаму ќе се пожалам или пофалам. 8) Изненадена сум за поволна цена прилично добар модел на телефон .

На Billy Idol му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tweety123

tweety123 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    31
    Здраво, некој што се разбира ако може да објасни :D Како може Samsung A40 16mp камера купен 2019 да има подобра камера од Samsung A52 купен пред 1 година исто од А1? Сега сакам за земам телефон и не ми е јасно ова со камерава и разлика во сликите. Значи на А40ката сликите се далеку почисти...

На BossGirl123 и Cecko85 им се допаѓа ова.
  3. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.339
    Истото го приметив со мојов телефон и телефонот на брат ми. Веројатно поквалитетна серија на телефони беше таа.

4. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.541
    Допаѓања:
    12.786
    Не знам дали си средила до сега, ама можеш да го однесеш во iStyle, таму со сигурност би го декодирале, тие се официјални реселери на Apple.

5. blue-diamond

blue-diamond Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    49
    Здраво, освен istyle има ли друг некој овластен сервис за ајфони? нешто не ми работи звучник или микрофон уствари не знам што не работи ама при повици ништо не слушам воопшто, а со слушалки или на спикер си е океј а ми нема паѓано или натопувано така да не знам што му е а не ми се носи во било каква мобилара а истечена ми е гаранцијата

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Освен istyle немаш друг овластен. Друга опција ти се мобиларитр.

7. Amateur

Amateur Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2016
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    391
    Која мобилара за сервисирање ќе ја препорачате?
    Самсунг телефон конкретно.
    Мобеликс никако.
    Фала.

8. cocobomb

cocobomb Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    49
    Дали некој има земено од Мобеликс експонати? Какви се?
    Или од Ледиком?

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Amateur

Amateur Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2016
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    391
    Експонати = делови од три телефони склопени во еден што работи

10. cocobomb

cocobomb Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    49
    Имам земано експонати, но од друга мобилара. Ме интересираше за овие две поконкретно.

11. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.392
    Допаѓања:
    40.773
    Сите експонати, секаде, се од сомнително потекло. Или поправани телефони, од 3 различни составен 1, или пак некој што го земале на замена старо за ново, менувале некој дел, матична или нешто... Освен ако не ти покажат потекло за него, а најчесто нема.

Ако прашаш ќе ти речат дека се тие, што стоеле по салоните. Дури и да е така. Замисли колку циклуси на батеријата се извртеле за тоа време и колку и е намален капацитетот.

Многу подобро е да купиш од приватно лице кое ќе ти каже се за мобилниот, историја, па дури и под гаранција ако е сеуште, отколку експонат без да знаеш што и како е тој телефон.

12. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.756
    Допаѓања:
    21.442
    Јас зедов ајфон 11 експонат од мобеликс и сум пре пре задоволна. Го користам повеќе од пола година и да не го урочам ама супер е, ништо не му фали.
    Плус го зедов со 100% батерија.

Слушав многу мислења како тоа е ризично, не знаеш шо мобилен ќе ти подметнат ама решив да ризикувам и не згрешив.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. cocobomb

cocobomb Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    49
    Ти благодарам за одговорот. И јас го имам истото искуство, но со друга мобилара. Башка ме интересираше и за 11 про, така да ти благодарам многу.
    И мојот го користам веќе една година точно, но сакам да се подновам.

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  14. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.346
    @Billy Idol што би ми препорачал?
    Имам субвенција од 21000 од а1, се мислам длаи xiaomi и некој таблет (незз ни дали може така) или самсунгот.
    Моментално имам xiaomi redmi 8pro, и сум супер задоволна, а претходно и од самсунг си бев задоволна. Битна ми е камера но и перформанси зошто отварам мејлови, креирам документи. Кога "пишував" со Славчо ми го препорачуваше xiaomi 10pro, 11 не? Дали 10ката е подобар од 11ката?

Прикачени фајлови:

15. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.392
    Допаѓања:
    40.773
    Ако можеш овој Samsung A52S да го земеш за цена која ти одговара, оди со него. Далеку е подобра опција од А53.

Ист е случајот и со Редми Ноте 10 про. Далеку е подобар од 11 про. Подобар процесор, многу подобра камера, подобра батерија.

Новиве серии се послаби од старите. Поради немање на процесори, користени се послаби процесори, кратено е на квалитет на изработка, на камери итн. итн.

Мој предлог по овој редослед: A52S, Redmi Note 10 Pro, Redmi Note 11 pro, A53.

На simoncelicius, BossGirl123 и S.J.Parker им се допаѓа ова.
  16. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    25.541
    Јас до крај на годинава треба да земам нов телефон . Моментално го користам Samsung Galaxy A21s , и сум презадоволна .
    Го користам скоро 2 години ( во август точно 2 години ) и одлично работи , батеријата ми држи цел ден ( освен ако играм игри , тогаш половина ден ми трае ) , имам еден куп слики , видеа , од апликации уште тик-ток шо немам и ватсап , преку музика и игри , до слики од стари телефони што ме мрзи да ги префрлам на лаптоп .

Од камерите ( 5 на број со предната ) задоволна сум , секако не може да се очекува дека ќе слика како дигитален фотоапарат , но со оглед на тоа што се работи за телефон од некоја , ајде да кажам средна класа , супер е .

Во нашиве 2 години интимна врска :D , еднаш ми забагува само , ама јас бев виновна , признавам :D . Не го чекав да се вклучи како што треба по рестартирањето :D . Ќе го пофалам уште и за јачина на самиот телефон . Веќе некое време го користам без заштитната фолија ( се искрши , па ја извадив и никако да ставам нова ) и ми паднал можеби 10 пати директ на екран , на различни површини ( ламинат , плочки итн . ) и ниту гребнатинка нема :o .

* Го нафалив телефонов , како да им умрела циганката што ја фалеше компанијата Самсунг :rofl:

Нејсе , сакам да земам повторно Самсунг , но со ист ( или подобар ) квалитет . Кој од тековните модели е најдобар , или да си почекам до Нова Година , можеби ќе има подобри и поквалитетни модели ? Најважно ми е да има добра камера , да е брз и по можност да има поголема внатрешна меморија , да не мора да купувам дополнително мемориска картичка .

На BossGirl123 и Amateur им се допаѓа ова.
  17. Love Elixir

Love Elixir Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    127
    Има ли опција или некоја апликација кога ми пристигнува е-маил да добијам порака/нотификација на телефонот?

18. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.926
    Допаѓања:
    16.955
    Инсталирај апликација за проверка на е-маил пораки, и ќе добиваш известување за секоја нова порака.

На Love Elixir му/ѝ се допаѓа ова.
  19. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.612
    Телефонот ми е нов купен пред повеќе од пола месец. Имам заприметено дека иако гласот на медиуми ми е до крај се слуша претивко и морам да го рестартирам за да се врати и да биде гласен како што бил.Еве денес веќе трет пат ми се случува ова. Не знам што е работата, се нервирам.

20. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.926
    Допаѓања:
    16.955
    На сервис носи го, под гаранција ти е.

На angelche16 му/ѝ се допаѓа ова.