Станува збор за телефонот на ќерка ми, Галакси Ј15 2016. Го имаше изгубено страничното копче за вклучување, и оттогаш го вклучуваме со чачкалица полека. Ама, детево земало со ножче да го вклучи и притиснало појако најверојатно, и првин пола екран стана како плав и сега целиот е црн. Ништо не се гледа, а се слуша дека работи кога кликам. Дали би можело да се сервисира, најверојатно некој дел внатре е оштетен и колку би ме чинело тоа. Некој што повеќе се разбира? @Billy Idol
Најверојатно дисплејот отишол. Не вреди да се поправа, поскапо ќе ти излезе отколку ист да купиш на старо. А, и тешко која мобилара ќе ти речи дека има дисплеј за тој телефон.
Кој е најдобар телефон што се исплати да го земеш моментално? Најбитно ми е камера да има убава, солидна батерија. За гејминг не ми е потребен.
Која цена ти одговара? Самсунг и ајфон не ме разочарале, ни хуавеи, ама поскапи модели имам (јас/ маж ми).
ja da sum bil zel Samsung Galaxy S21 Plus 5G 8GB/128GB 41 790 vo mobelix e. Max sto bi dal pari za telefon e okolu 40k, se nad, mislam e totalno nepotreben trosok ako kupuvas telefon za da imas telefon, a ako sakas da se pokazuvas, mozes da lupnis pari. Specifikaciive na telefonov pa duri i poeftini od nego, se sosema dovolni za daily usage bez nikakov problem, ni kocenje ni slicno. Nepotrebno skapi modeli, sosema dovolni performansi imas i na telefon <40, pa duri <30k.
Однос цена, квалитет, добивка нуди само Xiaomi. Самсунг за истите придобивки дупло повисока цена има.
Да замолам некој што се разбира во Андроид да ми пише лп, да не пишувам реферати тука. На кратко телефонот е преспор, претпоставувам треба да се исчистат cache, cookies и такви ствари, ама не знам што/ како…корисник сум на ios со години. Фала
Колку време го користиш? Јас сум од секогаш со Андроид и никогаш не ми кочеле (а слики кај од камера од тел, па и од Канон апарат сум префрлала), документи чуда еден тон, малку не ми се закочиле, никогаш не сум ги чистела. Да не е нешто друго проблемот? Колку RAM има? Инаку имаш апликации Clean Master, симни и исчисти си го, а после избриши ја апликацијата. Некои телефони и сами имаат апликација за чистење (Optimizer).
Не е мој телефонот, на повозрасна личност е. Мислам дека околу 4-5 години го има и не го користи за ништо посебно освен facebook и viber. Од вкупно 32G меморија, 29G e искористено, има доста слики и видеа. Телефонот е доста успорен и кочи. Искрено не знам што да направам, така да помогнете
До меморијата е. Треба да и направиш бек ап на гугл фото со тоа што ќе и се ослободи простор во телефонот, а сликите ќе ги има зачувано таму. Од телефон ќе ги избришете, потоа да се направи апдејт на софтвер доколку има опција и да се апдејтираат сите апликации. И тоа е тоа, по ова не би требало да има проблем.
Најверојатно има и послаб Рам, но и доста од меморијата е искористено. Земи и усб, нека стави се од слики таму и после целосен ресет во settings направете на телефонот. Видете колку меморија заземаат сликите, ако не е многу вратете и ги по ресетот (ако и се битни да се во тел). Ако не сте за ресет, побарај ја Clean Master и зачисти со неа..
Ми треба мислење од некој што навистина се разбира.. На телефонот веќе подолго време долниот дел од екранот ми е одлепен но си функционираше нормално и некако се бев во брзање и не го залепив. Сега веќе неколку дена од време на време ке почне да ми се притиска на исто место на средина на екран некаде и функционора целиот екран но поради притискањето не можам ништо да отворам Дали е можно нешто да ми било влезено под екран па тоа да притиска ? Бев да прашам на едно место и не ме ни сослуша веднаш ми кажа дека треба екранот да ми се смени, а во тој случај поисплатливо е да се купи нов телефон па ми треба мислење за да не избрзувам Доколку некој се разбира може и да ми пише во лп да пратам и објаснам подетално како ми прави телефонот
Не може тука ништо да се направи освен да се смени екран како што ти рекле. Со време ќе биде се полошо, додека цел не се расипи.
Како се прави бек ап на гугл ? јас имам ајфон , ми е страв да направам а да не ми се избрише ништо скроз