zdravo dali ima nekoj info shto se slucuva so telekom, vekje podolgo vreme nema iphone 12, 13, a ne ni mozam da go naracam, go nemaat kako ponuda?
Дечки ми треба реално мислење! Сакам да земам некое телефонче буџет до 10.000 евентуално преку сила да додадам уште 2.000денари... Телефонот ќе ми треба за основни работи: повици, смс, yt, google, insta и евентуално viber или snapchat и за сликање. Пишете мислење за: Redmi 10c, Redmi 10, Redmi note 11 и Samsung A13. Не можам да се одлучам помеѓу овие 4. Моментално имам Samsung а20 првата година работеше супер (3 години го користам) и не сум задоволна почна да зафркава нешто затоа се мислам за А13. Едино би купила А13 дека има led notification light, а Redmi немаат. А13 и А20 (кој што го имам) ми се исти некако само што 13кава има Android 12 и малце боља камера.
Користам Самсунг А32 веќе скоро година задоволна сум, тогаш кога го земав беше 19.000 од Анхоч сега е околу 13.000. Генерално задоволна сум, за тие пари камерата е супер и батеријата ќе ти издржи цел ден ако го користиш колку да пишуваш пораки, ако често ти е досадно и играш игри тогаш батеријата ептен ќе ти троши. Викаат дека ќе имале после нова година, но сигурно ги чуваат во магацин за "побитните" корисници. Пробај онлајн да си резервираш.
И јас сум во потрага по телефон. Не знам шо да правам 100 пати отидов до салон. Самсунг ми викаат не, посебно не А, ако е самсунг да гледам да е S. Од xiaomi имам лошо искуство, а ми го предложија red mi 11 6/128 И сега немам памет. Овој што го имам е крш од сам старт и не би пак иста марка. Буџет до 13к макс.
Хонорот е подобар во секој поглед. За сите што прашуваат, до тој буџет од 200-300 еур нема подобар избор од Шаоми. Оди со Редми Ноте 11
Zasto jas imam Samsung a 52 mm Samsung a 71 I super se tel 2 god mm veke go koristi I super e a mojot e 1 I pol god star i isto super e
Не знам која е причината, ова ми го кажа човек што работи со телефони цел живот јас А 32 бев спремна да зеам и од продавница се вратив. Фала, сите ми го кажуваат тоа, ама јас водена по лошо искуство од 9ката од сам старт ми е страв да лупнам пари. Овој што го имам на моменти е ок и ќе речеш не бе супер е не е за мењање, ама на моменти буквално секоја апп паѓа, не реагира. Не си ја ни отворил како што треба. Кога некој врти, само вибрира и не покажува уопште кој ти врти, а ако е темен екранот не ни светнува. Апдејт направен, уште полошо е.
Не знам зошто така, обично ова е исклучок од пракса. Му имаш направено factory reset после голем апдејт на Андроид и Миуи? Не? До тоа е. Редми Ноте 11 има една маана само. Нема физички проксимити сензор, туку дигитален, па кога го ставаш на уво, знае да не исклучи екран и да кликнеш нешто што не треба. Ама тоа е цената што се плаќа за малите пари. Друга работа е што нема 5Г процесор. *** Самсунг А52s е сеуште најдобар избор во средната класа, а како што гледам ќе продолжи да биде затоа што и А54 нема да е ништо подобар. Ако овој ви е во буџет, не му ја мислете и земајте го него.
После 4 модели на Хиаоми долго одложував за нов и некако не ми се допаѓаа моделите кои ми влегуваа во буџетот. Мислев помеѓу Редми Ноте 10 про и чекав некој нов и ништо. На крај го начекав Самсунг А52с на попуст во А1, 13.000 доплатив. Гледам сите го фалат како најдобар избор од А класата, подобар од новите А53 и А54. Засега задоволна, батерија, камера, брз е. Се што е потребно за еден просечен корисник.
Како корисник на Самсунг би ти рекла дека нема да згрешиш ако земеш Самсунг, јас имам А12. А кога ти викаат Самсунг не, ти даваат ли барем некое објаснување?
Dali moze povekje da mi kazes za Honor x6? Mi rekoa deka procesorot ne mu bil dobar, se dvoumam, a gi imam i dvata, fala ti
Не не самсунг општо туку А класата, зошто баш не знам, може и ми кажаа зошто ама еден памет кој да слушне. Вика ништо под 6гига рам. За шаоми да се пази што екран има, пошо има серии до ок екран, добар екран и екран шо ако се скрши кошта повеќе од телефонот. Препорачува хонор ок биле. Ама мене више де ми е ризик. Не знам шо да правам. Спремна отидов да го земам А13(горе ги побркав моделите) па дечкото таму ме дозбуни, вика ја самсунг не би зел.