Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мобилни телефони

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.919
    @Billy Idol треба да купам мобилен телефон го гледав Samsun Galaxy S21 FE 5G.Гледам ти се разбираш па дали е добар мене ми е битна камерата да е добра и меморија да има поголема да не се замарам после со слики и видеа.Препорачај ми уште некој според тебе кој е добар да видам до 500е. :)

2. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.282
    Допаѓања:
    40.290
    Ако ти е камерата најбитна, дефинитивно Пиксел 6А за таа цена. Евентуално Пиксел 6 ако најдеш.
    6А има послаби перформанси и екран од S21 FE.

S21 FE overall има се, ама во ништо не е најдобар. Има подобра камера од Xiaomi 12Т, а многу послаби перформанси. Ист е случајот и со Xiaomi 12, со тоа што овој има и подобар дисплеј, подобра изработка, буквално се подобро, а и во камерата нема некоја голема разлика. Ако сакаш overall најдобар телефон за цената, оди со овој.

S21 FE има и најслаба батерија од сите горенаведени.

3. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.909
    @Billy Idol сакам да го земам Шаоми редми 11 про.
    Дали е добар, конкретно најважна ми е камерата, добра меморија и батерија.

4. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.919
    А уште некој Самсунг да ми препорачаш.Дека со него сум навикната.Па кога ќе одам да земам ќе разгледам и на Хiaomi.

5. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.282
    Допаѓања:
    40.290
    Не е лош, но не е ниту нешто посебно добар. Редми Ноте 10 Про се покажа како подобар модел од него, иако е постар, па ако не ти се дава пари да земеш Самсунг А52S (по мене сеуште најдобар избор до 300 еур), тогаш оди на 10 про.

Нема друг подобар Самсунг во тој ценовен ранг. Подобри се S21, S21 Plus, S22 серијата. Ама ти се над ценовниот ранг.

Јас би земал Пиксел 6А или Xiaomi 12, посебно што вториов е на акција гледам. Одличен телефон е. Го имам користено него и S21 FE, и нема никаква споредба меѓу двата телефона. Xiaomi-то е премиум.

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.919
    Фала ти многу на одвоеното време:).Ќе ги видам и нив па ќе пишам кој го земав.

На Billy Idol му/ѝ се допаѓа ова.
  7. slimsblue

slimsblue Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    102
    @Billy Idol ај совет кој тел е боље самсунг s21 FE или самсунг s20+?
    За камера ми е највеќе

8. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.282
    Допаѓања:
    40.290
    S21 FE е во се подобар. Него може да го споредиш со S21 или S21+, со таа серија е.

На slimsblue му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.919
    @Billy Idol јас го земав S21 Fe:)

10. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.282
    Допаѓања:
    40.290
    Супер. Долги години да те служи. :)

На ZAHRA му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.919
    Ти благодарам.Поубав да си купиш.:)

12. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    1.429
    На моб на мажот ми му влезе вода во екранот. Што можи да се напрајв за да се спаси мобилниот?

13. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.005
    Допаѓања:
    7.305
    Прво исушете го со фен, ставете го ќеса со ориз и памук. Реално од вода никој телефон не се спасил, ама ова со оризов е како алтернатива, не верувам јас баш и имам пробано ама не функционира, ама сепак пробајте.

На MikicaBt му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    1.429
    Го сушеше со фен..уште има водени дамки на екранот ..засега работи ама изгледа е прашање на време кога ќе откажи. Фала ти

15. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.005
    Допаѓања:
    7.305
    Ставете го во ќеса со ориз и памук, оризот и памукот впиваат влага ама не го уклучувајте телефонот 24 или 48 часа, после ова укчучете и ќе видите. Ама тешко.. прво се појавуваат дамки, па мешање на боите, линии а можи и да не се уклучи. Нема телефон што се спасил од вода, освен водо отпорните..

На MikicaBt му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    1.429
    Сега беше во мобилара да го видат моб...само во екранот имало влезено вода (скршен беше на едно место) и во електрониката немало вода така да ќе преживеј мобилниот.

На quattro му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.536
    Имам два телефони самсунг галакси. Пред недела две и на двата се смени нијансата на екранот накај зелено жолта. Едниот телефон му избришав една апликација и сега е ок, но другиот не. Многу за кратко се враќа нормална боја, и после пак таква жолта нијанса.не знам дали е од последниот апдејт или нешто друго. Ни ми паднале телефоните, ни биле мокри. Имал ли некој сличен проблем и како се решава?

Ако е веќе телефонот за во канта (а 2 години е стар) што мислите за самсунг 22? Имам понуда за 500€. Дали вреди?

18. Nataalija44

Nataalija44 Активен член

Се зачлени на:
    3 август 2022
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    39
    Zdr drugarka i go ukradoa telefonot, edni zeni ja prasuvale pred toa dodeka bila vo park i se slikala, i vikale mnogu e ubav od kaj e kupen bla bla, i posle ednata demek se doblizila do nea ja udrila nekako po stomakot, i demek nesakajki biloo, a sigurno vo toj moment i go ukralaa posto poslr go stavika vo dzep vo jakna..
    Ne znam no policiijata mesto da go bara, ja interesira kolkava e vrednosta, inaku muabetot mi besr imalo programi sama da si go locira telefonot dali moze nekako so meilot?

19. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.005
    Допаѓања:
    7.305
    Имаше од гугл нешто преку мејлот find my device има и некои апликации како find my phone ама не знам колку би успеало тоа. Најмногу би требало преку гугл да работи ама доколку нее ресетиран мејлот и телефонот фабрички, ама пробајте преку гугл.

20. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.282
    Допаѓања:
    40.290
    Каков модел на телефон има? Може има уклучено find my device од самиот модел, или гугл. Дури некои модели овозможуваат и да се заклучи телефонот, па да не може да се користи.

Од друга страна, ако веќе направиле factory reset, а веројатно направиле, тогаш нема начин.