Zdravo.Vo plan sum da kypam iphone 11 na staro od ibuy mobilarata so 95 posto battery health i 6 meseci garancija 309 E.Dali vredi za sumata i mislenje za mobilarata
Ve molam mislenje za Samsung S21 FE? (najbitna mi e kamera/sliki). Vo Ledikom e 24.000 den., Neptun/Setek/Anhoch 35.000 den. A1 i Vip cena samo na ured 48.000. Aj ve molam prosvetlete me malce sto e so ova razlikive vo cena?
Одличен телефон. Супер камера во ранг на S21. Единствено што му е слабо е батеријата. Ќе те советувам да го купиш. Таа е и реалната цена. Ледиком ја прилагодува според времето и ја ажурира. Другиве продавници ја држат истата како да е нов модел. За разликите во цените имаме дискутирано многу пати, зошто во мобиларите се пониски, разгледај ја темава.
Задоволни сте од телефонот, така? Го препорачувате? Дали е лесен за користење? Ми треба за повозрасна личност Македонски Телеком – Најдобрата мрежа во Македонијa (telekom.mk)
Иако не го користам јас, имав можност да го разгледам и телефончето е бест бај во тој ценовен ранг. Батерија држи одлично. Камерата во дневни услови е одлична, скоро па да нема разлика од Флегшип S серијата. Овака на прва што се гледа разлика со S серијата е квалитетот во изработка, поголемите ивици околу екранот (и тој не е ист), и она што боди во очи е кругот околу селфи камерата што го направиле сребрен. Ич не ми се допадна. И по робусен е некако. Во перформанси и камера секако има разлики. Ѕ серијата е затоа дупло поскапа. Софтверот е ист како на сите други уреди на Самсунг, нема никаква разлика тука. Ако се снаоѓа на било кој, ќе се снајде и на овој. А54 е дефинитивно телефон на годината. Се зема како репер во средната класа и сите други се споредуваат со него. Како Голф, во автомобилите. Во ништо не е најдобар, но има се она што ти треба.
Ti blagodaram za sovetot. Vo odnos na baterijata, dali imate nekoja preporaka za drug model so slični performansi kako S21FE, no so podobra baterija? Dali e sporedliv so noviot A54, ili sepak e toa poniska klasa?
Добар е А54, но сепак по перформанси е послаб од S21 FE. Батеријата му е дефинитивно подобра, па ако е тоа клучно, оди со него. Друг модел? Ѕ21 и Ѕ21+
Кој телефон е подобар, Samsung А14 или А23 5g? Гледав некои споредби на нет и искрено не гледам баш некоја голема разлика, освен селфи камерата на А14 што е 13 MP, а на А23 е 8. исто и во chipset има разлика и уште некои други работи плус минус.. Кој телефон се исплати за купување? На 14кава не ми се свиѓа само тоа што екранот е некако тесен, за разлика од А23 што е малце поширок ако добро приметив. Додека јас се одлучам какво телефонче да си купам ќе ги снема од залиха, 4 месеци не можам да се одлучам каков да купам...
Се мислам да земам експонат ајфон од Ледиком. Конкретно за ајфон 11 што макс или ајфон 12? Совет некој како е задоволен? Или е подобра опција да земам Самсунг за оваа цена?
1. Избегнувај експонати од мобилари. Ниту имаш потекло на телефонот, ниту што е сервисирано. Подобро отвори реклама и земи си од човек што го користел домааќински. Иста цена се, па дури и поевтини. 2. Ипхоне 11 про макс е подобар од 12, но и една година постар. 3. Самсунг секогаш ќе најдеш понов и подобар за истите пари како ипхоне. (S21 на старо или S21 FE на ново е 24к)
Vo privatnite mobilari telefonite ne se so original cipovi i delivi. Zatoa nemaat nitu garancija od samsung tuku od mobilarata. Delivite se so ponizik kvalitet,otpirnost i lazni proizvoditeli. Vo operatorite site delivi se original i proizvedeni za toj proizvoditel zatoa imaat i harancija od samiot proizvoditel. Kaj i da kupuvate sto vi kazat internacionalnagarancija a ne na samsung garancija znajte deka telefonot e so lazni modificirani delivi i pi specifikacija ne tocni. Samsung ima samsung garancija Apple ima apple 12 meseci garancija.
Јас имам купено телефон Apple од мобилара со 12 месеци Apple интернационална гаранција што можеш одма според серискиот број на телефонот да провериш дали е точно на самата Apple официјална страна. И точно е покажува до кога е гаранцијата и дека ја има и е оригинален модел. Разликата меѓу цените не е во однос на ова што го кажуваш( зборам за нови телефони неотпакувани), туку што не вадат фискална а со тоа не плаќаат данок. А1, анхоч и останати секаде го плаќаш со се ддв/данок затоа и е поголема цената.
Cisto sumjam moze da e preprodazba od telekom ili apple. Jas lucno imam iskustvo so samsung s20 fe koj se pokaza deka po fejk nemozese da bide. Moze da si kupila model od telekom ili a1 preprodaden. Stojam pozadi toa deka garancijata kazuva se.
Прво не може да биде препродажба затоа што се работи за 14 про макс само што искочи и нема логика да е препродажба логично зошто би го купиле скапо и би го продале поефтино потоа. Реално најнов телефон е релативно најскап само што ќе излезе и секој скапо го продава. Друго телефонот навистина беше скроз неотпакуван и може барем на Аpple според серискиот на официјалната страна да се провери се. Со самсунг неам искуство.
Samsung S20FE купен од Ледиком, оригинал, за европски пазар, без никаква разлика. Samsung S21 купен од Мобиком, исто оригинал се на него, само беше за дубајски пазар. Пиксел 7 купен од Мобиком, за амерички пазар. Од Мобиком имаше на времето носеа телефони и од Грција. OnePlus 7 Pro купен од Мобеликс, оригинал, се, за европски пазар Iphone 13 купен од Ледиком, со интернационална Епл гаранција Iphone 11 купен од Ледиком со интернационална гаранција исто така Сите телефони се беа спакувани, со целофан и сите пропратни документи, се исто како од телекомите или продавниците за електронска опрема. Поевтини се затоа што не плаќаат данок, а гаранцијата на Епл е интернационална, на другите имаш 1 година гаранција од мобиларата. Побарај им фискална, иста цена ќе ти кажат. Да додадам и Ѕ21 FE на старо, купен од Ледиком кој го земале на замена за друг мобилен, ни покажаа гаранција во прилог дека телефонот е земен пред 1 месец од Телеком (не ја важеа таа гаранција)
Neznam i ne veruvam na mobilari koi imaat svoja garancija i delivi za popravka. Apple ne piprava apple menuva so nova garancija a vaka izgleda oficijalna garancija od samsung. Sum imala telefon od Ledikon koi mu falele features so update. Se slozuvam za modelite za pazarot u Dubai i evropski pazar.
Долги години сум корисник на Ајфон, веќе подолго време размислувам да земам нов телефон. Ми се допаѓаат моделите на Самсунг и Шаоми, но страв ми е да се префрлам од ејпл на андроид. Јас сум застанала во времето кога андроидот беше многу лош и телефонот кочеше и се расипуваше со брзина на светлината,кога ќе се отвореше некоја рандом страница со вируси. Некој поискусен за совет, што користел на пример и ајфон и андроид сега од поновите генерации тел? Тенкс а лот
Продавам xiaomi mi a3 максимало сочуван. Без мана Телефонот е лично мој 4GB RAM 64GB ROM 48MP Triple Camera 32MP Al Selfie camera
Се мислам помеѓу S22 и A54. Реално сакам помал телефон со добра камера и меморија. Кој би ми го препорачале од овие два или некој друг до 45,000? И дали вреди за S22 да се дадат +10,000?