Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мобилни телефони

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    401
    Допаѓања:
    669
    Мислење и искуства со Honor 90 Lite? :)

2. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.061
    Допаѓања:
    6.550
    Дали некој има користено маски за мобилни за заштита од радијација?
    Маските биле изработени од материјал кој блокира штетните ефекти на зрачењето. Како што читав, имале посебно позитивно значење за машкото репродуктивно здравје.

3. Smiley11

Smiley11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    170
    Здраво. @Billy Idol Гледам најискусно одговараш.
    Сакам да земам нов телефон со продолжување договор Телеком. Ми треба помош, Самсунг а14 4г или а23 5г, освен што а23 има 5г и мислам стаклото му е појако, друга голема разлика освен во цена не гледам( ама па и мн не се разбирам), и дали е голема разликата 4г и 5г телефон? Кој да го земам? Секое мислење ми значи. Ви благодарам

4. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.278
    Допаѓања:
    40.272
    Немаат голема разлика. А23 е малку подобар. Има малку подобар процесор кој е по штедлив на батерија исто така. 120hz refresh rate наспрема 90hz.
    Има и ultra wide камера, како и 25W побрзо полнење наспрема 15W на А14.

Од друга страна А14 е понов и ќе има подолг софтверски век.

Ако се иста цена, ја би одел на А23. Ако не, оној што е поевтин.

5. Smiley11

Smiley11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    170
    @Billy Idol 2000 ден разлика отприлика

6. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.278
    Допаѓања:
    40.272
    Оди со А14 тогаш, не вреди да доплаќаш.

Пиши што друго има за слична цена, може има нешто поинтересно.

7. Smiley11

Smiley11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    170
    Тоа ми понудија и редми ноте 12

8. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.278
    Допаѓања:
    40.272
    Redmi note 12 e подобар. Ако се иста цена оди со него.

9. Smiley11

Smiley11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    170
    Во што е подобар? Од двата?

10. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.278
    Допаѓања:
    40.272
    На Smiley11 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    808
    Допаѓања:
    3.192
    Имам телефон Huawei P40 Lite E.
    Не можам да инсталирам гугл апликации и во исто време да се функционални.
    Поконкретно, инсталирав Aptoide и преку него ги инсталирав гугл апликациите, ама не работат.
    Па пробав со Gspace, ама ме отепа со реклами. Не планирам во денот да гледам 50 реклами за да можам да отворам Youtube и gmail.

Некој друг предлог?

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.683
    Допаѓања:
    202.276
    Apkpure симни, преку неа ќе си симнеш андроид апликации. Јас сум со Huawei p40 lite со години, со оваа апликација си симнувам сѐ што ми е потребно. Додуша youtube не пуштам на телефон, ама сигурно го има.

На see.emily.play му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sport Vesti BB

Sport Vesti BB Нов член

Се зачлени на:
    6 декември 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво, дали имате искуства со Мобиком Битола, од каде ги увезуваат телефоните, дали гаранцијата е важечка и сл..
    гледам iPhone 15 Pro, цената ми е малце сумлива бидејќи со iStyle е разлика околу 15-16 илјади денари

14. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    5.313
    Претпоставувам сметка не даваат,не би ме чуддело, колку gb колку пари даваат?

15. kloki

kloki Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2013
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    141
    секогаш земајте неотпакуван.. Ајфонот има интернационална гаранција и без разлика од каде е купен можеш да го поправиш било каде во светот.. за мобиком имам читано доста позитивни искуства

16. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.001
    Допаѓања:
    7.298
    Сите ИТ и други производи се увезуваат од P.R.C, така и производите на Apple особено Iphone. Таму и се најголемите производствени капацитети на Ајфон и се произведува за скоро цел светски пазар. Секако работат по лиценца на Ајфон и квалитетот е на високо ниво, и Ајфон можеш да добиеш само од Кина. Гаранција има колку што и нуди производителот, најчесто 2години. Ако се сомневаш во нешто, има опција да го провериш телефонот на страницата на Ејпл преку серискиот број на телефонот за потеклото и оригиналноста.

И од iStyle да го земиш пак ќе биде Produced in P.R.C. Разликата во цената е во тоа од кој филтер и контејнер е увезен производот од која земја и колку платиле царина. Ако пример е увезен од Кина во Германија па увезен од Германија и донесен во Македонија, ќе биде поскап за разлика ако увозот е директно Кина>Македонија.

На MayDiamonds му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mekotel92

mekotel92 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2023
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    6
    dali mozi da spodelite iskustva koja pretplata bi bila podobra ONE ILI telekom

18. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.001
    Допаѓања:
    7.298
    One повеќе не постои, сега One и Vip се А1. Така да бираш меѓу А1 и Телеком. Телеком имаат подобра мрежа за разлика од А1 но и поскапи се тарифите. Јас сум на А1, океј е интернетот и повиците ама некогаш на некои места знае да изгуби мрежа па дури и да си дома.

На mekotel92 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    748
    Допаѓања:
    766
    Мислење помегу овие два телефони,двата се н аакција од 6990.
    За шаомито се мислам бидејки сега имам шаоми и ми е катастрофа. Screenshot_2023-12-11-16-33-24-104_com.android.chrome.jpg Screenshot_2023-12-11-17-58-03-516_com.android.chrome.jpg

20. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.001
    Допаѓања:
    7.298
    Двата се идентични, па скоро исти. Xiaomi има чипсет Хелио Г-85 а Хонор Хелио Г-37, мала разлика и во процесорот, Хонор предначи тука малце, камерите идентични, само што Хонор има 8мп предна камера. Мала разлика има и во батериите и брзината на полначот. Кој и да го одбериш, се исто ќе ти биде.

Кој модел на Шаоми имаш сега? Ако е од постарите со послаб процесор и меморија, ти кочи зошто апликацииве кои ги користиме пораснаа многу а и потребите да чуваме нешто во телефонот е зависно, а телефонот нема толку капацитет да го сноси тоа и затоа поткочува и е бавен. Исто и мене ми се случуваше, во последниве 7години користам исклучиво Шаоми, со постарите го имав овај проблем, особено со Редми 5 а со последниов (Редми Ноте 11) никаков проблем во овие 2години активно користење, брз како авион на писта, плус секој ден му правам clear cache, MIUI знае некогаш да се багни хаха и овие floating notifications да ги закасни, ама нее страшно. Не планирам да го менувам овие 3-4години, особено не пред да излези новиот Xiaomi Hyper OS и не стани достапен.

Последна измена: 11 декември 2023
    На ubavka1 му/ѝ се допаѓа ова.