Редми 9а имам ,можеби о тоа е нема многу меморија, Ке видам ,првично сакав да земам моторола ама ги видов овие па ке видам на што ке се одлучам.
Редми 9а тие слабичок за денешни потреби за еден млад човек како ние. И овие двата не се баш баш перфоматни, подобро да доплатиш уште нешто, мислам 10.000 беше во Нептун, Редми Ноте 12 и да ти биде помомотно и за апликации и за се.
dali znaete mzoda cena na Galaksi Flip na tie telefoni ili na rati kolku bi bilo otprilika, i ako mozi da mi preporacate nekoj dobar mobilen nov model ,ne na staro sto bi brkal funcii osnovni slikanje videa ,a za dobra cena ...fala ili na rati mozi povolna da bidi pretplatata
Ве молам за препорака Sаmsung galaxy A34 128gb 6ram До сега се сум користела самсунг, ама сакав телефон со поголем рам и гб Камерата знам дека на самсунг е подобра а батеријата па на хонор. И не знам кој да го земам HONOR Magic5 Lite 5G 256GB+Earbuds X3
Е пак тогаш од кај и да земиш нема да погрешиш. Инаку ѕирни и по мобилари, знаат да бидат поевтини од овие.
Да прашам Екранот на телефонот не ми работи. Имам слики и видеа што ми значат многу. Дали може некоја мобилара да ми ги префрли некако на сегашниот мобилен?
Здраво, до сега користев 2 години Самсунг А32 и главно бев многу задоволна, последната година почна да ми кочи на едни пати ама ништо фатално. Пред 1 недела го скршив дисплејо и за поправка ми бараат 4800 денари. Си реков подобро ќе додадам уште толку и ќе земам нов. Буџето не ми е голем,пошто малце неиспланиран трошок ми е ова баш сега. Гледам најмногу ги нудат самсунг А14. И јас го гледав него пошто сум задоволна од самсунг, ама око ми фати и Редми Ноте 12. Колку шо можам да разберам од то шо гледам немат некој големи разлики, иста меморија имат,камерата горе долу иста, редмито има подобар екран со Горила глас заштита, и двата се андроид 13ки. Малце ми е шубе за редмито пошто немам досега користено редми,па некој ако може да ме упати повеќе и да ме насочи која опција ми е подобра.
Оди слободно на Xiaomi и Redmi серијата без гајле и воопшто да немаш шубе ниту предрасуди дека е "кинески" или било што друго. Шаоми е најдобар избор кога се работи на однос цена и квалитет заедно со тоа што го нуди телефонот. Шаоми е трет бренд во светот по продажба на телефони, изграден имиџ и докажан бренд. Многу пати се имам повторено и пишано тука. 7-8години активно користам Xiaomi особено Редми серијата. Моментално сум на Редми Ноте 11, 2години го користам, презадоволен, брз, не кочи и не планирам да го менувам барем уште 2години зошто телефонот е сон за цената. И ако би менувал, повторно ќе одам на Шаоми. Некогаш ја газат дури и прегазуваат конкуренцијата.