Мобилни телефони

Discussion in 'Општи дискусии' started by RainBow, Mar 4, 2010.

1. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Значи луѓе што не можат да си дозволат ајфон не смеат да имаат пристап до никаков смартфон?

2. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

И покрај то шо не користам Самсунг ни Ајфон оти си имам други преференци, уред шо ми е уште функционален, целосно корисен, држи батерија и отвора основни функции е ... Самсунг. Го имам од 2015. Таблет. Уште крепи игри (за мачорот во моментот) шо е поќе од шо би замислила за уред шо е 10 години стар. Поентата ми е, не ја сфаќам "војната" за телефони. Користи шо ти е ќеф. Ионака се ќе се расипи за некоја година и со секој нов уред ќе се расипва побрзо и пак ќе се удираме в гради кои пари шо ги фрливме поќе вредат. А, ништо не вреди. ✨

3. franca

franca Популарен член

:rofl::rofl::rofl:(facepalm)(facepalm)(facepalm)
    Толку си буквалиста? Ај важи, поентата беше сосема друга, ме мрзи да се објаснувам, реалноста е таа, често не одговара тоа е.

Last edited: Jan 14, 2025
  4. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Брача Срби викаат ако не знаеш што е подобро, прашај што е поскапо :D

Stark likes this.
  5. Youknow

Youknow Популарен член

Не рековме дека не е најдобар ајфонот, ама глупостиве истресени не требало да постојат други смартфони... јој брачо

6. quattro

quattro Популарен член

Сите можат да му носат вода на Xiaomi :nod:

Самсунгот е далеку далекуу повеќе high-tech од Ајфонот. И не за ѓабе на корејски значи ѕвезда а не јаболко, епа свети :*:

Од толку шо не можат да измислат топла вода во Ејпл, дури и еден обичен дизајн не можат да направат на плочката како шо треба, се исто тоа јаболкото, а да не правиме муабет за другото :rofl:

Ама тоа е, коа те бија добро име на стара слава, ќе живееш, туго.

7. franca

franca Популарен член

Е, свашта како вадите зборови од контекст каде јас реков дека не треба, нека постојат ама факт е дека светот треба да иде напред а не назад, хуавеи нема google play и да не коментирам уште што не, ама ок Вие сте најпаметни, ајде добра ноќ.

8. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Во живот не сум фатила ајфон, ама нели и ајфонот нема гугл стор/плеј?

9. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Има, ама друго име е. Заборавив како беше.

10. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Епл стор? Па добро, и хуавеи има апп галери :D (имам од тие глупите хуавеј што не поддржуваат плеј стор |()

Adidas888 likes this.
  11. Youknow

Youknow Популарен член

Ima app store

Adidas888 likes this.
  12. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Така нешто :D

13. Youknow

Youknow Популарен член

Нека си има секој што сака и што можи најубо така...

14. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
    Ок е да ти се свиѓа, ама не си во право. Ова што го пиша баш повеќе важи за Ајфон.
    Ретко кој Самсунг кочи и ретко му зеза батеријата. Имам 2 Самсунгзи. На Самсунг Галакси А21С од 2021 батеријата до ден денес му држи 3 дена. На новиов Самсунг Галакси А35 5Г без многу чепкање батеријата му држи до 5 дена. Со чепкање 3-4 дена.
    И Ајфоните знаат да закочат (да, знам корисници кои мака мачеа со телефоните) и токму тие често имаат ужасна батерија која често се загрева и брзо се празни. Често се случува капацитет на батеријата на Ајфон да опаѓа уште пред да помине година, што е поредок случај кај другите брендови.
    Ова со загревањето на батеријата е особено проблем на целата серија Ајфон 15 (од цел свет има поплаки). Толкав што и некои од најголемите тех фенбојс се откажаа од редовна употреба на Ајфон и земаа Самсунг од С серијата. :D
    Камерите на Ајфоните не се нешто подобри од оние на Самсунг. Напротив, често го прават човекот да изгледа поблед отколку што е.
    Плус, Ајфоните не се customizable дури ни колку попростите Андроиди. Речиси секоја година Епл се фали со „нови“ фичрс што Андроидите ги имаат со години или добиено година пред Ајфоните. :rofl:
    Ајфоните се покомплицирани и поскапи за поправање.
    Заклучок, Ајфоните чинат само за нивните задоени корисници и оние кои не се информираат доволно. :D

15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Само да те прашам- свесна си дека меѓу Самсунг и Хуавеи нема знак за еднакво, така?
    Мислам најнебитно нешто на свет ми се ,,брендови,, ама самсунг дека кочел и не знам што правел-утре сабајле:D.

16. franca

franca Популарен член

Два тел сум имала самсунг од поновите, штом помине гаранција кочи, батеријата одма се троши, јас ментална не сум да измислувам и да лажам, од искуство кажувам дека не ми се погодил а не од памет, пак ќе кажам Вие сте најпаметни, немам што повеќе да се објаснувам, пријатно.

17. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Од Ајфон пошто посебно си купуваш све, очекувам утре да извадат слушалки кај што ќе треба посебни уши да си трансплантираш за да можеш да слушаш.

18. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Можам само да потврдам дека за се си во право. :D
    Пред 3години, јас го земав овој мојот самсунг а маж ми еден ајфон. Не помина ни година, мм почна да се жали дека ајфонот не полни добро, дека премногу жежок станувал кај батеријата, дека му кочел .... :rofl:. Накрај се расипа и го фрли. А мојов уште тера, ни да закочи ни ништо. :rofl:

Самсунг рулс.
    Туку ме убедивте да продолжам мојот да си го користам :rofl:.

19. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Зависи кој Ајфон со кој Самсунг го споредуваш. Спореди најнов и најскап Самсунг со Ајфон па коментирај. Споредуваш модели од 150 евра со 1500 евра телефон:D

Телефонот што го имам е ѕвер. Корисници на Ајфон ми кажуваат дека камерата е 100 пати подобра. Брз е, батерија трае. Ама вредноста му е колку твојот Ајфон. Така може да си ги мериме.

Mumoftwo30 likes this.
  20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Да си го користиш, ајфонот да му го поклониш за роденден:D

Mumoftwo30 and Adidas888 like this.