Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мобилни телефони

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    309
    Јас не се замарам уште помалце се разбирам од телефони, сега ме заинтересира ајфон да видам што како и отварам, првиот ајфон со цена 134.990ден......
    Ќе идам кола да си купам :D

На Stark, Anyshka и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  2. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.527
    Допаѓања:
    12.708
    Буквално, 1000 евра за телефон, 400 евра за Смарт вач, стави 150 евра за аир падс, уште 30 евра за полнач, маска да му купиш оргинал уште 20-30 евра, ќе ти испадне плус 50% од цената на телефонот само за гаџети да дадеш.. И некој кога ќе каже купи му маска од 200 денари, полнач од пазар за 500 денари, и слушалки за 500 денари, како да кажам, ако дадам толку пари за ајфон, не му купувам гаџети од пазар, па што сака нека биде.. Кога видов колега на телефон Самсунг с24 ултра маска од 70 денари од али експрес му нарачал, кожата ми се наежи, телефон од 1500 евра и маска од 1 евро.

3. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.087
    Допаѓања:
    55.761
    Факт е дека за ајфон најмногу плаќаш име и најмногу служи за чалам. Смешно е дури да се споредува со телефониште ко што е Самсунг. За Самсунг и да преплатам нема да ми е жал, бидејќи тоа ќе се пари добро потрошени и можиш да го користиш години. Сега му се мерачам на С24 ултра да му падни цената уште малку. :D Моментално имам Шаоми, го користам од 2021, а производство е од 2020. Си работи ко што треба, воопшто не ми кочи, единствено сега скоро целосно полна меморија имам и сакам да сменам ради подобра камера.
    На Самсунг и Шаоми им нема рамни, уште играчки биле. :D

На Bratot, Munchmallow20, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.551
    Допаѓања:
    15.798
    :drunk:

Пријатно

На Mumoftwo30, M&M, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  5. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    2.512
    Фала богу, ај може ќе ви дадат по еден гратис самсунг :D

На Anonimnna5 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    987
    Зошто за чалам? Кога тука негде се со цените со подобрите модели на самсунг.

На $ophia му/ѝ се допаѓа ова.
  7. $ophia

$ophia Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2018
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    1.012
    Мислам дека сите што немате во живот користено Ајфон, имате негативно мислење за Ајфон и хејтате Ајфон. Додека сите што преминале од Самсунг на Ајфон имаат позитивно мислење за Ајфон. 8-|

На mimoza.mk, fbaby, christinnn и 5 други им се допаѓа ова.
  8. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.334
    Допаѓања:
    126.117
    Сите што ги познаваш, можеби. Но не и сите такви на светов.

9. $ophia

$ophia Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2018
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    1.012
    Доволни се, затоа и така мислам.

На Mart1na му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    987
    Па тоа не е вистина, зошто така навредуваш? Јас па тие што така што зборуваат мислам дека се искомплексирсни бидејќи немаат пари да си купат и така се тешат :D

На Anonimnna5, franca и $ophia им се допаѓа ова.
  11. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    6.005
    Преминале од ефтин Самсунг, на најнов Ајфон.
    И неофицијалната статистика вели Ајфонот бил подобар:D
    Па нормално од плејстејшн, нема пак да си играш со тетрис.
    Баш ме интересира што Самсунг имале и на каков Ајфон преминале.

На Mumoftwo30 и senjorita-v им се допаѓа ова.
  12. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.334
    Допаѓања:
    126.117
    Не се доволни.
    Се зема предвид размислувањето на луѓе од цел свет.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    309
    Ни самсунг ни ајфон не може со овој :rofl:
    s-l400.jpg

На Stark, black-angel, MarigoldA и 2 други им се допаѓа ова.
  14. $ophia

$ophia Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2018
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    1.012
    За мене се доволни. Не за џабе пишав " мислам " . Не кажувам факти, кажувам мое лично мислење.

И да ми кажале, не памтам.

На Mart1na му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    6.005
    Твоето лично мислење се базира врз споредба на Југо со Порше.
    Факт е дека Ајфонот со причина е доста баран телефон, но тоа не значи дека е подобар од Самсунг. Барем не од сите нивни модели.

Самсунг нуди телефони за сечив џеб, што не е случај со Ајфон. Нормално дека истите карактеристики, хардвер и софтвер не може да ги има оној телефон што се продава за 100 евра и оној за 1500 евра.
    Јас сум задоволен корисник на Самсунг.
    Сите телефони сум ги давала на друг да ги користи кога ќе си купам нов. Моментално еден е ,,жив" веќе 8 години.
    Се прави споредба на два телефони од ист ранг. Само тогаш можеш да кажеш кој е подобар.

16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.112
    Допаѓања:
    180.739
    Мислам, едино што мора е да се умре.
    Не мора секој да има позитивно или негативно мислење за ајфон, мислам не мора да има никакво мислење:D. Побогу бренд на телефон е, има и побитни работи од тоа. Добри чевли на пример се една од тие побитни работи:bug:

На Mumoftwo30, theowndemon, Realist1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    2.342
    Додека имав самсунг, еднаш немав излезено без полнач, телефонот ни на battery saving mode (или како беше) и сѐ исклучено не издржуваше повеќе од 4 часа, без користење на било која апликација. Се амортизира батеријата на секој телефон ама самсунг води во тој дел. Немаше врска со гаранција (а има и во тоа вистина) зошто беше купен од друга држава. Единствено беше ок што не кочеше ама па и немаше можност да користам некои појаки апликации па и тоа не е некое мерило. Знам другарка дека е опседната со самсунг па и таа се жали на батеријата. Кога муабетевме околу ова и другарка ѝ се вклучи и истиот впечаток го имаше. 3/3 со исто мислење.
    На ајфон не ми ни текнува, а не пак да помислам да купам.
    Џабе расправии, секогаш некој ќе си преферира нешто. Некогаш се купува име, некогаш квалитет. Да се тврди дека некоја марка е подобра од друга е апсурд бидејќи сите си имаат посебни модели - некои од нив се подобри, некои се крш. Знам дека едните почесто ги купуваат оние кои бркаат „статус“ (веќе знаете за кои станува збор), а не дека нешто посебно им се потребни некои појаки машини. А па и тие едни јаки машини...
    На пазарот има многу појаки машини, па тие што тврдат дека требало да постои само една марка не ни знаат што сѐ има...ама па тоа не е „марка“ за да го знаат :)

18. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    11.637
    На крај, се се сведува на сопствено искуство и лично убедување. Не сте ми јасни со препукувањата.
    Не, ни Самсунг не е играчка, а ниту пак ајфон купуваме само за чалам.

Во последните 10 години имав два модели Самсунг и еве сега Ајфон. Со првиот Самсунг имав огромен проблем, веднаш после втората година, ајде и две ипол години почна да троши батерија и да се исклучува од чиста мира. На крај батеријата стана како бомба и го фрлив.
    Дадов уште една шанса, истото искуство и со тој. После втората година, батерија катастрофа. Одам на работа, до 12 часот нема батерија, без чачкање на телефон.
    Се разочарав и решив да му дадам шанса на ајфон. Скоро 3 години го користам, нема проблем ни со батерија, ниту со камера, а уште помалце сум забележала кочење.
    И да напоменам, сум користела секогаш од најсилните последно излезени модели. И Самсунг и ајфон. Не е промена од слаб Самсунг на јак ајфон.

19. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.527
    Допаѓања:
    12.708
    Сакав да кажам, дека никој што преминал од било каков андроид на ајфон не се вратил пак на андроид, барем јас не познавам таков, веројатно има и зашто не се вратил.

20. $ophia

$ophia Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2018
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    1.012
    Е тоа ми е муабетот