После долго двоумење се префрлив од Android na iOS зедов iphone 15 од Ледиком. Засега е океј, малку е помал од сите претходни што сум ги имала, но мене тоа баш ми одговара затоа што секојдневието ми е динамично во движење и ми треба телефон што ќе го работам со една рака. Дали згрешив сеуште е рано да знам, ама се си мислам дека eventually ќе се вратам пак на Android. Чудно е на почеток, ама со тек на време се навикнуваш. Ги користам сега паралелно со претходниот и на моменти се нервирам што немам back и home копчиња. Околу тоа дали се refurbished, половни, крадени... долго време беше причината што ме кочеше да купам од кај нив. Но веднаш штом го зедов го проверив системски, и преку овластени дистрибутери и телефонот е сосем во ред, така да слободно земете ако се одлучите за Ледиком.
Добри ли се ред ми и јас се мислам, имаат google play? Ако некој го има, ок ли е телефонов? Битно ми е да можам апликации да симнувам т. е Гоогле плеј да има, ме зачуде пишува кај полнач дека нема? https://www.telekom.mk/mobile-devic...ite 5G 256GB&familijarenBudzet=2&collect=true
Имаат Google Play. Инаку сега скоро сите телефони доаѓаат без полнач, слушалки и сл., треба посебно да се купуваат
Глупости, јас овој што го имам ми пуни за 10 мин и цел ден ми трае, а друг кога ќе го приклучам 5саати ми се пуни, ај ваљда оригинал ќе се најде иако треба тоа со тел да иде
Не доаѓаат веќе пуњачи со мобилните, демек да се намалел електронски отпад т.е. да си користиш веќе постоечки ако имаш
Земав нов тел и на самата кутија ја има сликава за каков полнач треба да купам , во кутијата беше само type c кабле од двете страни. Прашањето ми е дали морам 3.000 да дадам за полнач или каков друг да земам
Предложете добар телефон ама не многу скап? И да има google play, само да не е самсунг.... Овој го има некој? https://www.telekom.mk/mobile-devic...0 Lite 256GB&familijarenBudzet=2&collect=true
Одамна е мислењево. Моментално имам самсунг 2+ години. Инаку хонор го имав последно Х7 ама се расипа копчето од страна за вклучување.
Не мораш од 3000 ама немој ни од 300 од тезга. Најдобро оди со телефонот во некој од асалниве дуќани (Телеком, Анхоч, Нептун) и прашај да ти понудат. Јас пред 2 години купив од Mi Store за 1200 ден мислам, и супер е.
ANDROID OS 15.0 Или OS 8.0 (Powered by Android 14) Кое е подобро, се мислам помеѓу 2 телефона... На едниот ова пишува на другиот тоа другото... Не се разбирам баш, па ако некој знае, конечно да се одлучам
Андроид ОЅ 15 Битно е андроид која верзија е. 15 е најновата. Сега почна и 16ка веќе да излегува. За кои телефони се работи поточно, може така повеќе ќе помогнеме?