Ама кај 16та жалбите се повеќе за софтверот отколку за батеријата. Проблематичен софтвер не е толку опасен по живот колку што е вжештена батерија која и брзо се празни. И да ѝ се погоди уредот на членката, мора да мисли и на апдејтите.
Iphone и добра батерија во иста реченица не одат. Добра батерија имаат само Про Макс моделите. Обичните се медиокритет. Генерално 17 > 16 > 15 кога е во прашање траењето на батеријата. Ама вака земено општо нема голема разлика од 15 и 16. 17 веќе е чекор повисоко и многу работи додадоа. Според мене е бест бај телефон во неговата класа годинава и вреди да се додаде плус. За 16 не вреди баш. Тој би го прескокнал. Софтверот им е на сите ист.
За 17ка потврдувам и јас , има баш добри промени , од камерата презадоволна сум , слики џам , општо и од се др до сега , за батеријата еднаш го полнам навечер , али од едно до други полнење ми е скоро цело време во рака константно го користам. Мм има самсунг ултра и во брзина на отварање и скролање низ апп , нема споредба со ајфонот , самсунгот побавен е и знае да закоче малку . Е сега следниот ултра што ќе испадне мислам ќе биде баш добар по тоа што гледав.