Ама кај 16та жалбите се повеќе за софтверот отколку за батеријата. Проблематичен софтвер не е толку опасен по живот колку што е вжештена батерија која и брзо се празни. И да ѝ се погоди уредот на членката, мора да мисли и на апдејтите.
Iphone и добра батерија во иста реченица не одат. Добра батерија имаат само Про Макс моделите. Обичните се медиокритет. Генерално 17 > 16 > 15 кога е во прашање траењето на батеријата. Ама вака земено општо нема голема разлика од 15 и 16. 17 веќе е чекор повисоко и многу работи додадоа. Според мене е бест бај телефон во неговата класа годинава и вреди да се додаде плус. За 16 не вреди баш. Тој би го прескокнал. Софтверот им е на сите ист.
За 17ка потврдувам и јас , има баш добри промени , од камерата презадоволна сум , слики џам , општо и од се др до сега , за батеријата еднаш го полнам навечер , али од едно до други полнење ми е скоро цело време во рака константно го користам. Мм има самсунг ултра и во брзина на отварање и скролање низ апп , нема споредба со ајфонот , самсунгот побавен е и знае да закоче малку . Е сега следниот ултра што ќе испадне мислам ќе биде баш добар по тоа што гледав.
Користев секакви телефони, Самсунг, Хуавеи, Хонор, Шаоми, Ајфон, ама луѓе, сум се препородил со Пиксел.
Ај помош кој се разбира. Сакам од еден на друг телефон да префрлам контакти, но бидејќи во call log само ги има а не во contacts апликацијата, на другиот телефон сега ги дава само броевите без име. Ја префрлив само сим картичката, не знам како се зачувани на стариот телефон. Чаре некое?
Отприлика цел ден ме држи, ама ако сум негде на пат и сликам цело време или зборам на камера подолго време знае и 2 пати во денот да го полнам. После 9 месеци скоро 10 користење батери хелт ми е на 97%. Размислувам да се вратам на самсунг поради оваа причина.
Сега да се вратам, никад не би земала ајфон. 1200 евра сум дала за да се шетам со полначот. Наредно го чекам и зимам Самсунг с26 ултра. Крај со ајфони.
Па добро е цел ден ако држи, имам колешка што вика два пати го полни а не го ни користи толку. Инаку дали го правиш оптимизираното полнење? Да не го полниш до 100?
Го полнам до 80%. Да се надоврзам од членка погоре, пусти мерак земав ајфон за да видам што е толку фама околу него. За слики немам збор одлични се, ама батеријата катастрофа.
И јас се согласувам за батеријата, на почетокот првите месеци добро ме служеше, сега наеднаш падна на 82% после една година. Имав самсунг претходно, го користев 5 години, ниту еднаш не ми се случи проблем со празна батерија, а со ајфонов тоа ми се случува после една година. Сѐ полошо и полошо станува и знам дека нема да можам да го користам ни приближно до 5 години. Лоша инвестиција според мене, само камерата им вреди.
Мислам дека зависи и како ќе се погоди серијата на телефонот. Јас го имам 13кава 3 ипол години веќе и сега тек ми е на 80% паднат. Стварно доста издржлив и издржлива батерија а не сум се грижела нешто посебно за него. Ќе видиме ако го земам 16ката како ќе се покаже.