Форумџика на годината

Мобилни телефони

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.145
    Допаѓања:
    17.180
    Тоа де, кажав колку изнесува скрин тајм, и коа бил полнет последно.
    Како иначе да знам, ако не видам, за да споредам за колку време се потрошил.

5г на кутијата пишуваше дека поддржува, а мене не ми е мрежата 5г од кај операторот.

Гугл и Вибер најчесто повише од 5 часа се користат, Yt music зависи, ми се дешаваше дневно и по 4 часа, ок ова позадинско е. Блутутот не троши поише батерија? Па констатно знаев 2 часа да не извадам слушалки, ова у движење со уклучен мобилен нет, и чепкање постојано, мсм кај моеш така да го остаиш да мирува..

Е игри не играм, да, не ме интересира тоа, камерата малце ја користам, колку да сликнам нешо коа треба или коа сакам.

Види, ја не се праам некоја напреден корисник, не сум, ама не значи дека сите се кои користат Ајфони и им задаваат тешки задачи, па затоа им идела батеријата..
    Ама покомпактен според димензии нели е Самсунгот?

Ко шо знам обичниот Самсунг од С серија е најкомпактен, а од Ајфоните, про моделите?

Бејзик Самсунг од С, и Ајфон од про серија.. И сеа кој овде има боља батерија, а цената :^) Можда не се ич за споредување..

Да бе ко циглите им се процесориве на А серијата.. Истиииииии ;(

2. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.600
    Допаѓања:
    41.800
    Споредуваш два не споредливи уреди, кои се скроз различни и наменети за различна корисници.

Тоа е исто како да земам твојот да го споредам со Redmi 15 кој има подобра батерија. Ама ќе сакаш ли да го користиш тој уред, знаејќи дека е поспор од твојот, има полош екран (на сонце нема да се гледа ич) итн. итн. Не.
    Тие се тие trade offs. :)

Малце е Самсунг С25 помал, милиметри се во прашање. Иначе обичниот 17 и 17 Про мислам исти се на димензии.

А за батерија, 17 Про трае повеќе од С25. Има две верзии. Таа американската со е-сим има поголема батерија и трае повеќе. Видлива е разликата.

Со обичниот 17 траат исто. А ти го направи како Самсунг да е супериорен и имаат вонземска технологија за батерии што траат цела недела, а овие со ајфон сиротите без полнач од дома не искачаат. :rofl:

Последна измена: 2 јануари 2026
    На bookslover му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mrs. right

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.145
    Допаѓања:
    17.180
    Па не цела недела, далеку од тоа.
    Двапати и ја полнам, ама у ваков случај :angel:

Screenshot_20260102_133057_Digital Wellbeing.jpg

Они коа вака? ;(

Тие со ајфони стално иам видено како на ниски проценти им се батериите, само полнење им бараат ;(
    Барем да го користеа асално :(

Не.

Сакам уред, коа више решавам да плаќам прилично скапо, кој ќе биде топ у секој поглед, достоен скроз за цената. Без ниедна слаба страна.

Не ги рекламирам!!!!! Ниту кажувам вака да ги користите, ова моево е злоупотреба више :sweat:

4. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.716
    Допаѓања:
    9.727
    Дали некогаш имаш користено Ајфон?

5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.100
    Допаѓања:
    134.417
    Имам јас користено и го продадов после 3 месеца, не бе Самсунг си е самсунг.

6. Kataklinkers

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.716
    Допаѓања:
    9.727
    Прашањето ми беше за неа, дека постојано споредува па дали има користено?

Јас користам службен Самсунг и Ајфон приватен. Претходно Самсунг приватен и има разлика во квалитетот. Го чувам и тој се уште и изгледа лошо во споредба.

Батеријата на Самсунг може е нешто повеќе, ама екранот, софтверот, камерата не.

На Angie1432 и Sweetymk им се допаѓа ова.
  7. Mrs. right

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.145
    Допаѓања:
    17.180
    Не сакам ни да користам нешто америчко исфорсирано :shake:

Доволно е тоа што сум го видела за брендов кај други.

Самсунг ви е срање, додека ајфон го величите :)

Ја мислам дека сепак е до јаболчето, самиот факт дека е Ејпл прави автоматски да сте пристрасни.

На quattro му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kataklinkers

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.716
    Допаѓања:
    9.727
    Никој не го величи, туку се прави споредба и се изнесува искуство.
    Ти го величиш Самсунг без да имаш искуство со Ајфон. И кога сме кај Самсунг никаде нема пишано дека имаат проблем со линии на екран. Не само мобилни туку и ТВ

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.784
    Допаѓања:
    21.570
    Јас користам Ајфон 11 веќе 5та година и со исклучок на батеријата која за кратко ќе ја менувам и ќе го проследам на друг за користење, телефонот работи беспрекорно како првиот ден шо го земав. А го купив експонат.
    До пред да го купам јаболкото, бев верен фан на Самсунг кој после година две користење почнуваше ненормално да кочи и да се губи.
    Јас стварно не знам што е со овој хејт спрема Ајфон корисници, секој си купува тоа шо му одговара, па макар тоа било заради чаламење со јаболкото.

Нејсе, во дилема сум дали да земам наредно 16ка обична или 17ка. Вреди да одам на поскапата варијанта или не? Разликата е некои 10тина илјади.

На Panda00, Angie1432 и Sweetymk им се допаѓа ова.
  10. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.600
    Допаѓања:
    41.800
    Вреди. 17 е телефон на 2025 за цена/перформанси и моментално e бест бај. Плус е 256гб. Ако споредиш со 16ка 256гб, разликата е 3-4000 денари.
    Во иднина тоа многу ќе значи оти 128гб веќе станува малку.

На Panda00 и christinnn им се допаѓа ова.
  11. mart123

mart123 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2013
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    26
    Дечки, дали имате искуство со оригинал или експонат iPhone купен од Bestmobile, се наоѓа во Скопска чаршија?

12. Bluesea

Bluesea Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2019
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    73
    Сакам да купам телефон ама не знам каков,кој од Samsung се добри ?Како сте задоволни од телефоните на Ледиком, слушам секакви муабети дека не се квалитетни од таму, ама другарка има купено и вика дека се супер.

13. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.769
    Допаѓања:
    9.668
    Ледиком се супер. Другар купи сега Ајфон 17 од таму, обичниот. Презадоволен е, оригинален бил целосно, неотпакуван, со се внатре во кутија, плус го проверил бројот на официјалната страна на Apple и излегло се во ред, оригинал. Му дале и гаранција од 12 месеци нивна, не интернационална и секако го купил без фискална, не му дале ради даноците највероватно ама па затоа бил поефтин скоро за цели 10.000 денари. Презадоволен е до сега.

Ако имаш буџет до 400 евра и ти се даваат пари за телефон а мора да е Самсунг, тогаш од Ледиком најдобра опција ти е Samsung S25 FE. Ако ти треба буџетски телефон тогаш Galaxy A36 8/128GB или нешто повеќе од А36 тогаш А56.

На Bluesea му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bluesea

Bluesea Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2019
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    73
    Фала ти.

15. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    5.188
    Допаѓања:
    7.733
    Извини, едно прашање. Дали работиш во Ледиком? :?:
    Сакам да прашам нешто.

16. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.769
    Допаѓања:
    9.668
    Не синка, не работам.
    Али ти викам, другар купи Ајфон од таму ^_^

Патем прашај, ако знам нешто ќе одговорам, ако не биди жив и здрав :D

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.196
    Допаѓања:
    205.145
    Моето искуство со телефони од Ледиком е позитивно. Поевтини се, оти не се плаќа данок, иначе ништо не им фали. Зборам за нови, неотпакувани телефони. За експонати искрено, не знам.

18. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.804
    Допаѓања:
    2.118
    јас земав iphone пред 3 години нов, сеуште го користам никакви проблеми сум немала нити сум го носела на сервис, си работи беспрекорно, го проверив кодот на apple страната се си беше како што треба.. го порачав преку карго ми го доставија, пак ќе земам од таму наскоро

19. pinklipstick

pinklipstick Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2025
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    75
    За андроидите ледиком не е сигурна опција, за епл се сигурни.

20. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.437
    Допаѓања:
    4.791
    Дечки да ве прашам, сакам да купам телефон од Ледиком или Мобеликс сеедно, ама тој што го сакам го немаат моментално. Дали ви се случило да чекате и за колку време обично носат нова залиха? Глупо ми е да им пишам дали и воопшто ќе носат некако ама викам да прашам за искуства. Во продавница ми понудија експонат ама не сакам експонат, зошо они викаат дека е како нов ама кој ќе знае што се менувало на него.