И јас сум против кредити ама некогаш е подобра опција. Кредит може да се земе ако знаеш како да го искористиш и веќе имаш испланирано како да го вратиш и во тој момент ти е подобра опција од другите за купување кои имаат и други услови. За одмор исто може да плаќаш уште од јануари до јули и да одиш во август. Исто како да собираш пари за одмор секој месец од плата, само што тогаш се пониски цените за плаќање однапред. И да имаме пари за телефон некако не се дава 1300-1500евра наеднаш. Не мора да е целата сума на рати. Јас платив нешто во кеш, тогаш имаа промоција со 0% камата. Тоа што остана го поделив како да ми е на договор од оператор. Наместо на 48 рати плаќам 24 рати. 48 е предолг период. Од оператор ако земев пак ќе беше од банка, не се сите телефони со можност за плаќање рата на сметка. Тие сами вадат кредитна картица и рати плаќате во банка. Телеком пак не дозволуваа поголема сума да е на рати. Со А1 беше истата рата за телефонот и плус зголемена претплата за 500 ден. Не продолжив договор со оператор и не ја зголемив претплата.
Како да земам е сим картица на број што го користев неколку години. Или физичка сим картица. Мислам дека не е регистрирана на мое име. Или ако може да си го купам бројот. На А1 е бројот