1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мобилни телефони

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    9.754
    И јас сум против кредити ама некогаш е подобра опција. Кредит може да се земе ако знаеш како да го искористиш и веќе имаш испланирано како да го вратиш и во тој момент ти е подобра опција од другите за купување кои имаат и други услови.

За одмор исто може да плаќаш уште од јануари до јули и да одиш во август.
    Исто како да собираш пари за одмор секој месец од плата, само што тогаш се пониски цените за плаќање однапред.

И да имаме пари за телефон некако не се дава 1300-1500евра наеднаш.

Не мора да е целата сума на рати. Јас платив нешто во кеш, тогаш имаа промоција со 0% камата.
    Тоа што остана го поделив како да ми е на договор од оператор. Наместо на 48 рати плаќам 24 рати.
    48 е предолг период.

Од оператор ако земев пак ќе беше од банка, не се сите телефони со можност за плаќање рата на сметка. Тие сами вадат кредитна картица и рати плаќате во банка. Телеком пак не дозволуваа поголема сума да е на рати.

Со А1 беше истата рата за телефонот и плус зголемена претплата за 500 ден.

Не продолжив договор со оператор и не ја зголемив претплата.

На Мис Стоун му/ѝ се допаѓа ова.
  2. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.406
    Допаѓања:
    78.282
    Како да земам е сим картица на број што го користев неколку години.
    Или физичка сим картица.
    Мислам дека не е регистрирана на мое име. Или ако може да си го купам бројот.
    На А1 е бројот