Мобилни телефони

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    571
    Допаѓања:
    1.110
    Имам шанса да купам ајфон , ама во последно време како да слушам луѓе дека не чинат што имале ? Сега кажувајте кој ајфон освен овој новиот не ми се свиѓа моделот воопшто , кој да го гледам за кој да размислувам ?

2. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.151
    Допаѓања:
    10.429
    Од 16ка се жалат многу за батеријата. Подобра опција би ти било 15 или новиов 17.

На Ta-mara му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.046
    Допаѓања:
    8.081
    Јас купив 16ка во Јануари и сум презадоволна. Батеријата ми трае ден, ден ипол со постојано чачкање. Така што моја препорака, бонус за бојата што е розева :D

На Panda00 и Ta-mara им се допаѓа ова.
  4. grungy

grungy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2013
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    786
    Јас исто имам 16ка ама скроз обратно искуство имам со телефонот.
    Претходно користев XR скоро 5 години, немав никаква замерка, ама ми падна и нели застаре и ајде да сменам.
    Батеријата многу брзо ми се троши а не го ни користам кој знае колку, на моменти е многу спор, камерата не е ниишто специјално, дури позадоволна бев од претходната.
    Вака кога пишувам искрено немам нешто убаво да кажам за телефонот, не е никаков upgrade на xr-от, баш напротив.
    Се изнервирав сега. :rofl:

На Irenaiki и Ta-mara им се допаѓа ова.
  5. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    571
    Допаѓања:
    1.110
    16ка не чини ?

6. grungy

grungy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2013
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    786
    Да да, барем мене. Членката погоре задоволна е.. исто пред да го купам и јас читав многу измешани искуства и на крај не ми се погоди. Секој со среќата. :D
    Мене ми е криво што не го почекав 17ката за малку, додуша не сум ни читала за него какви се мислењата, мада видов дека тој не ти прави мерак.
    Разгледај на реддит поконкретно за секој модел и со среќа за кој и да се одлучиш. :)
    Јас лично постар од 15ка не би земала поради апдејтите, иако постарите модели повеќе ми се допаѓаат и во дизајнот и во се ама тоа е.

7. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    450
    Ова го кажуваш за телефон кој чини неколку мк просечни плати ...тешка мизерија уште се фалат со тоа ајфоните, не ми се верува

8. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.046
    Допаѓања:
    8.081
    Да не претеруваме, 16ката од ледиком го земав 39 илјади.

На LibreGirl, christinnn, ani23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. ani23

ani23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    1.693
    Волку скапи телефони ви бараат за работа?Што нуди ова 16 повеќе што кажуваш од телефон до 350 евра ?Никогаш не сум имала такво нешто.Само прашувам.

10. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.046
    Допаѓања:
    8.081
    Не е за работа туку е лична преференца, и ако некој ги има нема зошто да не ги даде на телефон.

На LibreGirl, Masnicka.5, Panda00 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. marr1ja

marr1ja Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    26
    Некој да сподели искуство со купување iphone од другиве продавници што продаваат телефони (Fixit, Mobelix, Mobitech, Ledikom) и која е најбезбедна? Некако голема разлика има во цената во споредба со тие од iSTYLE. Не знам дали се оригинални и скроз исправни телефоните?

12. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.046
    Допаѓања:
    8.081
    Телефоните се оргинални и исправни, само што Ледиком, Мобеликс не плаќаат данок и така наречено се дел од сивата економија. Јас имам ајфон 16ка земено од Ледиком, беспрекорно работи.

На marr1ja и Panda00 им се допаѓа ова.
  13. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.668
    Допаѓања:
    19.698
    Чим не е 100 000, не е скап :sun:

Поише е дека или се научени, фанови на јаболкото, па за жива глава не би мењале, мислејќи дека не постои подобро, шо не е точно, или имаш друг дел комплексаши кои се фалат со статусен симбол :inlove:

Најинтересни ми се тие шо го вртеле од позади да се глеа у преден план, или коа ќе кажат 'Дај ми го ајфонот'
    Дневна доза сељачизам :*:

На Intergalactic, quattro и MiloMalo им се допаѓа ова.
  14. ani23

ani23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    1.693
    Да се пофалам и јас вчера земав редми ноте 14 5г,на попуст за 10000 денари.Има 256 меморија, 8рам и зелена боја.Мислам последен беше од акцијата се испозалетав и со автобус бев,еве само вие знаете дома не кажав.Најубав на свет.Е за поскап немам пари сега,кога ќе заработам идам на САМСУНГ.

На Mrs. right и quattro им се допаѓа ова.
  15. Mrs. right

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.668
    Допаѓања:
    19.698
    НАЈДОБРО НЕШО ЕВР!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

НЕ ПОСТОИ БОЉЕ :inlove:

Дај Боже да си земеш каков сакаш :f:

16. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.151
    Допаѓања:
    10.429
    Со здравје да си го користиш.
    Xiaomi е подобар од Самсунг, да не одиш воопшто, претежок UI имаат, сецка системот плус за дупло поскапа цена ќе добиеш само 6/128 меморија и дебели рамки на екран ко да е телефон од 2012.

17. Mrs. right

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.668
    Допаѓања:
    19.698
    САМСУНГ само, не ги слушај другите шо го хејтаат за инат :inlove:

18. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    546
    Допаѓања:
    1.792
    Апсолутно се сложувам. Јас исто со години користам и презадоволна сум, немам никаква замерка за Ајфоните.

Четири и пол години користев 11ка со 64ГБ, душата му ја извадив а ништо не му фалеше, го продадов со 73% battery health.
    Дури лани го сменив за нов, 14ка користам сега и исто немам замерки. Од камера до батерија, сѐ си е како што треба. Power bank купив прв пат пред две/три недели, заради долго патување со автобус, иначе воопшто не ми треба. Додека тера, ќе си го користам, не планирам да го сменам во блиска иднина. Следно би земала про модел, здравје. Мој близок што ги хејташе Ајфоните и ме убедуваше да земам Андроид, сега е презадоволен од 15ка про. :D

Мислам, стварно не знам што е со коментариве за Ајфон.
    Кој сака и може да си дозволи, нека си користи телефон каков сака. Никој не ви зима пари од ваш џеб, опуштено. Ништо лично Ани23, само коментирам општо затоа што во неколку наврати сум приметила дека истиов муабет се врти во темава, а богами и во реален живот.
    Не гледам ни зашто би било за фалење искрено, ако гледаме така па и С25 ултра не е баш евтин.

Обично луѓе што не ги користеле двата телефона вака зборат.
    Јас сум користела и Самсунг, не ми се допаѓа едноставно, не бев нешто презадоволна. Ваљда зашто сум навикната и задоволна од Ајфон.
    Секој нека си користи што сака за свои пари, не се расправајте ко мали деца за еден телефон. Боже сачувај.

На christinnn, LibreGirl, bookslover и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    450
    Јас зборев за про моделите

20. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.046
    Допаѓања:
    8.081
    Истото и јас ќе го искоментирав. Мислам малку полека со коментарите дека само искомплексирани луѓе користат ајфон. Како некои луѓе што си имаат преференца за андроид така и луѓе за ајфон. Јас долго време користев андроид и нема да го споредам никако со ајфок, за мене лично незаменлив исто какошто за некој друг андроид би бил незаменлив.

Непотребни коментари во темава многу.

На LibreGirl и Panda00 им се допаѓа ова.