Мобилни телефони

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. andjelijaaaaaa

andjelijaaaaaa Нов член

Се зачлени на:
    30 јуни 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Користам ајфон 11 веќе 4 години и сум презадоволна но сега сакам да земам експонат 14 про макс од ледиком па дали има некој да сподели искуство со експонатите од ледиком затоа што гледам дека има доста разлика во цените од другите продажни места па ме интересира мислење

На LibreGirl и ani23 им се допаѓа ова.
  2. ani23

ani23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    1.693
    Јас не хејтам никого да се разбереме,знам како е да ти е мерак за нешто и јас би купила ако ми е мера и да имам и да немам пари на кредит и рати има..Ваков ист муабет имам за оние што возат градски џип,нешто што не разбирам,јас сум се возела и ми личи ко у камион да седиш.За теренец е друго,секаде иде.Се надевам ме разбравте.Возиш лимузина широка и комотна е супер исто и мало гратско возило за паркирање секаде во СКопје.Зошто се разбирате како напад,само прашав.

3. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    546
    Допаѓања:
    1.792
    Те разбирам јас, сѐ си е во ред тоа.
    Ама не е во ред да се напаѓаат и вреѓаат луѓе само затоа што имаат поразличен вкус и мислење за било што.

Изреагирав затоа што не е прв пат во темава да се коментира вака за луѓето што користат Ајфон. Ако нешто ме иритира во животов, тоа е мешање во туѓ живот и новчаник. За свои пари секој има право да си купи што сака, па дури и да се пофали не гледам проблем.

А не сретнав некој корисник на Ајфон во темава да вреѓа корисници на Самсунг, на пример. Нит па да убедувам некој да купи Ајфон, јас можам да препорачам ама да убедувам и да вреѓам некој ако сака Самсунг, мислам дека е малку смешно.

Во ред е да сакате Самсунг, ама не е во ред да ги викате искомплексирани луѓето што се љубители на Ајфон.
    И мене не ми се допаѓа сѐ и апсолутно не можам да си дозволам сѐ, ама не ми паднало на памет да навредувам некого заради тоа.
    Ова не ти го кажувам само на тебе, реков ништо лично, кој и да е истото ќе му го кажев.

На LibreGirl, Cherry blossom89 и bookslover им се допаѓа ова.
  4. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.664
    Допаѓања:
    19.692
    Искомплексирани се тие шо го вртат за да го покажат дека го поседуваат.

На пример и да поседувам Галакси Z Fold 7 никад нема да речам Самсунгот, телефон е, уред, обичен уред :drunk:

Ако е за тоа поскапа цена имаат :inlove:

Screenshot_20260512_205356_Chrome.jpg

На pinklipstick му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.046
    Допаѓања:
    8.079
    Ама ставот ти беше таков, дали ни бараат толку скапи телефони за на работа. Прво релативно е за секого што е скапо што не е, и кој колку може да си дозволи. Јас на никого не сум му се замешала дали си купил андроид од 300 или од 1000 евра.

Ете и тоа што се споменува за џипот е пак лична преференца и кој колку може да си дозволи, ама нема потреба од такви “напаѓачки” коментари.

На LibreGirl, Irenaiki и Panda00 им се допаѓа ова.
  6. ani23

ani23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    1.693
    Се извинувам на сите посебно тебе,јас не се разбирам во телефони баш ни малку за тоа прашав ,мене ми бараа на работа понов за да им пракам слики и фајлови.За коли се разбирам многу -мој роднина сервисер си има проблем за наплата од тие со џиповите,се ценкаат бараат на рати ,не плакаат редовно ,должат.Одржување поскапа кола со лична преференца чини дупло повеке од некоја со средна класа или градско возило.Многу машки се залетуваат и купуваат со љубов и мерак,ама одржувањето е изгор скапо,обичен сервис промена на уље и филтер кошта баш многу,а колава на рати купена.Целокупно не го ставаат во трошок одржувањето на тотал што баш кошта.Ама они си знаат нивна работа.Отсега не прашувам ништо,за да не се навреди никој.Тука сум за да разберам или нешто ново да научам.Повторно изинете на сите што ве вознемирив,намерата не ми е таква да хетјтам и омаловажувам.

Последна измена: 13 мај 2026 во 10:11