1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мобилни телефони

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. Milaaaaaaaaaa

Milaaaaaaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2024
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    198
    здраво
    може мислење за Xaiomi 17t

2. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.351
    Допаѓања:
    10.733
    Нема врска ниту допирна точка дека главната причина за палење на телефоните се полначите од Aли или Tему. Денеска телефониве имаат вградена заштита за преполнување, прегревање и пренапон, автоматски се гасни од напон адаптерот со помош на смарт режимот на телефонот. Пожари најчесто се случуваат само ако е дефектна батеријата како подуена или пак неисправни адаптери, без разлика дали се оригинални или не.

Плус многу телефони веќе не ни даваат адаптер во кутијата а богами е следно и кабелот да отпадни спрема најавите, што значи дека и самите очекуваат корисниците да им користат други компатибилни рандом полначи. Не мора полначот да е оригинален, туку да е сертифициран и со соодветна моќност за телефонот. А башка тие оригиналните и овие рандом се произведуваат локално во исти гаражи во Кина само што да речиме одреден бренд плаќа да се продава под тоа име додека локалниот оди со рандом кинеско име.

На Four, Amellie13, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    709
    Никогаш не рабрав што е поентата со 5G. Ако го зема може да ми кажеш од каде?

4. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.685
    Допаѓања:
    42.372
    Добар телефон. Средна кон висока класа.
    Одлична батерија, брз процесор, екран одличен и светол преку ден. Камерите се добри, малку каскаат позади флегшип, но се одлични за сите корисници.
    Цената е малку висока, но сега имаат некое промо со гратис робот правосмукалка или телевизор, па е океј.

На Milaaaaaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    709
    Никогаш не рабрав што е поентата со 5G. Ако го зема може да ми кажеш од каде?

6. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.351
    Допаѓања:
    10.733
    Не го земав, сега имам Honor.
    A разликата меѓу Ноте 15 4G и 5G е во тоа шо 5G моделот има малце помоќен процесор, поддржува 5G мрежа и плус е поскап.

На nadelinka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    709
    Благодарам.

8. Four

Four Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    56
    Имам отворено еден од али за стотче, верувај од заштита само пластиката. Пример ајфонот и пикселот ги полнам со адаптер од шаоми м4 про кој е 33 вати и полни подобро од сите други анонимуси.
    Да, сега е во мода да се продаваат телефони само со усб кабел. Пример од мобилара еден и продаваше на сестра ми полнач оригинал за ајфон за 300 МКД. За 300 мкд не можеш кабелче оригинал да најдеш, не па полнач. Познато ми е како работат кинезите, имам видено во Србија :)

Муабетот ми беше, се верува на секакви слики од интернет, легнала го ставила телефонот, тој пукнал или се запалил.