ММ го зема, вечен корисник на Ултра серијата и да знаеш дека нема век. Јас користам Ајфон и секаде се шетам со полначот и нон стоп ме боцка дека користам ѓубре.
Од Ајфон серијата само 11ка вредеа, друго се е катастрофа. Најмногу траеше батеријата. Ако имаш сега Ајфон 14про или 15про не ти вреди да го менуваш, сите се исти.
Не, немам не сум користела искрено сакав да сменам и ми беше мерак за ајфон како следен телефон , ама не сакам 90.000ден да дадам ако навистина толку имате проблем со батерија . Подобро лаптоп да си купам.
Они се добри телефони за камера, имаат убава камера навистина. Ама за батеријата се ужас. Јас сум корисник ама ако ти е мерак земи си.
Јас го имам. Ако си навикната на иос, добар е. Сликите се врв, добар фокус, добар night mode. Не е битно толку кој iPhone е колку што е битно колку тој iPhone има меморија. Ако е со 128 гига за брзо ќе ти бара да му надополниш меморија зошто ќе треба да го апдејтираш iOS-от често што е најголем pain in the ass со ајфоните. Иначе да, познати се ајфоните по крш батерија.
Според мене вреди , јас имам 17 про макс и предобра е камерата. За батеријата мене ми е океј за сега хахха иако на 16ката ми се празнеше некако брзо..
Фала девојки . Јас со години наназад користам телефони кои држат по 2-3 дена батерија а ги полнам 10-15 мин . Колку и да е добра камерата, некако мислам дека не би се навикнала на такво темпо со батерија.
Ајфоните си имаат аномалија со батеријата, нема шанса да имаш ајфон, а да не се шеташ со полначот. Кај мене мм по 2 дена не го полни телефонот. Јас по 2 пати го полнам. Инаку @Medea. сега ти е океј пошто е нов, почекај уште малку ќе почне исто да биде. Инаку џабе објаснувам и јас немам мозок во глава што купувам ајфони.
И јас се чудам на мм што на три дена го полни тел со 16 ка два пати у ден го полнев буквално … Секад викам не купувам иос и некако не можам пак се враќам имам и ајпад и стварно ми се најде кога патувам со авион за да си гледам серија на голем екран.
Се мислев да зимам Ајфон 18ка кога ќе излезе, ама сега се предомислувам. Не може да тргнам на пат и на пола пат немам батерија. Го вадам од полнач 100% не го чепкам 30 мин 96%...
Мене другарка ми направи мотивација, а готова бев и Ајфон да земам Она нон-стоп користи s верзии и и се јавив (како нов и е телефонот) и мислев дека и е 1,2год. Кога ми рече 3,4та веќе го терам и гајле нема, реков готово таков зимам Сега сум збрлавена од чудесии што ги има телефонов, предобар е! На 200 мегапиксели опцијата, камерата има зум
Јас се навикнав на Ајфон затоа не ми се менува. Има убава камера, топ е стварно, немам зборови за тоа, ама најголема аномалија со таа батеријата значи катастрофа.
Андроид е Андроид, небитно дали е Самсунг, Шаоми или Хонор. Ајфон реално е катастрофа, почнувајки од IOS, многу чудно се понаша и ужасно. И реално батерија според mAH имаат како во 2012 шо се продаваа телефони.
Пишува дека ова се едни од можните причини зашто има проблем ; Работа на апликации во заднина Ажурирања на iOS: По нови верзии на оперативниот систем, телефонот со денови врши индексрање на податоци и оптимизација во позадина, што привремено ја црпи батеријата побрзо. Има и опции како да се направи да ме се троши толку брзо , треба да се истражи барем за вие кои сте го купиле . Штета што ова е маана , баш сакав да земам ајфон ,ама батеријата ми е побитна и од камерата .
Искрено се чудам како ви се троши толку батерија. Колку е тоа брзо, ни еден ден не трае? Во 2022 се префрлив на ајфон, 3ипол години го користев и го полнев само еднаш. Сега имам понов модел скоро година време, исто. Секогаш го полнам само пред спиење, а далеку од тоа дека не го користам во текот на денот. Ако мислите на траење 2-3 дена, реално и немам потреба. Претходните неколку модели, пред да се префрлам на ајфон ми беа Самсунг, тука можам да изразам крајно незадоволство од батеријата. Никогаш не би се вратила на Андроид.