Мобилни телефони

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. mon4i91

mon4i91 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    101
    здраво девојки. Денес ми падна телефонот samsung galaksy mini 2, тачот работи и е брз како порано, ама кога прашав ми рекоа сепак се менува и екранот, дали некој би знаел колку би чинела поправката? Го пазев и сега срце ме боли.. ви благодарам ;( ;( ;( ;( ;(

2. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.433
    Девојки не земајте Алкател OT-902 дефинитвно е канта мобилен, за ништо не чини.
    Дури и на сервис не можат да го поправат.

3. PortmaN

PortmaN Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    6
    Здраво! Ме интересира дали андроид телефон може да биде пронајден доколку е загубен. Пошто си најдов еден телефон во друго населено место па не можев да го вратам , а и ми се допадна така да неќам да ми го пронајдат :D

4. VIN.diesel

VIN.diesel Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    420

Секој моб телефон може да се пронајде по имеи бројот .Бидејки е пронајден телефонот законски никој ништо не ти може останува на тебе и грижата на совест дали сакаш да го вратиш или не .Поз

5. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Секој телефон може да биде најден по она GPS мислам се викаше , без разлика дали е од друго населено место......Инаку за враќањето стави се ти на местото на тој што го загубил па тогаш одлучувај дали ќе го враќаш или не :)

6. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Не секогаш ги наоѓаат. Другарка моја многу добар телефон изгуби и не го најдоа.

7. VIN.diesel

VIN.diesel Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    420

Да знам за тоа дека не ги наоѓаат секогаш.Не дека неможат туку не се замараат мн мн со мобилните.А како опција може да се најде телефонот веднаш штом ке се стави сим каричка во него ( од проверени извори го кажав ;) ) .На изгубен телефон не го ни бараат,само ако е украден и пријавен во полиција ..

На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.
  8. PortmaN

PortmaN Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    6
    Досега сум нашла 2 телефона и сум ги вратила, но кој и да е убав телефон не би вратил доколку не ја познава личноста што го изгубила. Мене ми е повеќе за тоа да не си имам проблеми ако го пронајдат. Секако нема веднаш да почнам да го користам, ќе почекам малку :)

9. VIN.diesel

VIN.diesel Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    420

Ке те посоветувам да го вратиш,сите сме луѓе и некогаш знаеме да изгубиме нешто.Зарем нема да те гризе совеста да знаеш кој е сопственикот а да не го вратиш ?Извини несакам да те навредам само малце гласно размислував и искажав мое мислење.Немора да се има проблем со законот но човечноста мора да работи во нас .........

10. simone.16

simone.16 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    44
    i jas imav zaginato telefon i prijaviv vo policija i tie go lociraa i po edna nedela mi dadoa.

11. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    велиш дека е убав телефонот па најверојатно со помош на gprs сигналот ке го лоцираат кога ке ставиш сим картичка во него Значи да се разбериме ако се пријави телефонот како изгубен него го бараат и не се замараат а ако се пријави во полиција како украден тогаш се следи по сигналот ке ти дојдат дома на врата остај што кети го земат та и ке те гонат кривично оти си го украла ке речат ако си го нашла оти во полиција не си го однесила ке си ставиш бела на вратот и ке си имаш проблеми со законот мислам дека најпаметно ти е да го однесеш во полиција они ке го дадат кај што треба

12. girlonfire

girlonfire Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    62
    Во последно време мобилниот телефон е постојано со мене инаку порано не преферирав да го носам со мене

13. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Да не знае некој отприлика колку чини преинсталација на софтер за iPhone?

14. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    од 500 до 1000че.
    Зависи од мобилара до мобилара, секој може различно да ти земе.
    Јас такви работи завршувам или во Мобил шоп кај веро во тафталиџе, или кај еден дечко кој живее исто во таа близина од дома си работи, он по 500че зима за такви работи а со навигација плус- мапа на цела Македонија е 1000ка.
    Јас од пазар3 го најдов, и да ти кажам ме изненади колку поштен дечко е, кога имав проблем со првиот ајфон што го земав, не можеше да фати мрежа, работеше 2 саати и на крај не успеа не ми зема ни денар, дури и ми советува да го вратам зашто не бил исправен.
    http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetai ... -5-4S-4-3G

Јави се за конкретно цена да ти каже, може и е поефтино

На mysterious му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Најновио... :D

16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.767
    Допаѓања:
    145.269
    Ако некој знае да ми помогне како да го апдејтирам андроидот на Alcatel One Touch 995?
    Фала ви :)

17. Forgotten

Forgotten Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    185
    Девојки денеска ми падна мобилниот Самсунг Галакси Фејм и ми се скрши стаклото на екранот. Мобилниот ми е подарок за роденден и не сум полнолетна така да е на татко ми а нему не можам да му кажам. Дали да одам во Т-мобиле и дали ќе може да ми го поправат без да биде известен татко ми или да одам кај некој приватно да ми го смени ??? :(

18. VIN.diesel

VIN.diesel Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    420
    Физички оштетувања не спаѓаат во гаранцијата никаде .Можеш да го однесеш во некоја мобилара да го заменат дисплејот ;) (доколку е само тоа оштетено од падот ) .

На Forgotten му/ѝ се допаѓа ова.
  19. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Знае ли некој како на овој телефон да му го исклучам гласовното кажување точно време :^) ? Ни мајка ми не знае како се пуштило и на секој саат само тоа дрдори |(

20. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Јас имам huawei harley 8180. Трактор не му е равен! На моменти како ми иде да го зашамарам... уф. :D
    Ама капа му симнувам, колку е издржлив. Колку пати ми паднал... алал му вера, стварно. :D На асфалт, на трева, на плочки, на пархет. Поплавен беше со вода, неколку пати... :D Ама затоа кочи... ненормално. Еднаш ми се испразни батеријата и му требаа цели 25 минути за да се уклучи. :punch:

Сам си се исклучува, кога ќе му текне. Кочи нон-стоп. Ретко кога чита мемориска, треба 20 пати да ја вадиш-ставаш, за да ја прими. Кога ќе му текне, се брише именикот. Кога ќе му текне, пак ќе се врати именикот. Откако ќе пронајдеш вифи, ти требаат 15 минути, за да ти се уклучи фб. На моменти сам ќе светне наеднаш екранот, а ниту сум го чепнала-нит ништо. Не дај Боже да ти притреба нешто на брзинка да видиш... има да се изначекаш. Дури и тешко му е да влезе во менито.

Треба уште да набројувам? :D Иначе, не е ваков ради тоа што сум го треснала. Он е потресен уште од кога го купив. Ај, ќе терам со овој до декември, додека истече договорот. Те куравте техника. :wasntme: Не го препорачувам на никој! Ова не е само мое искуство. Таков е едноставно-ТУП и ГЛУП. :punch: