Мобилни телефони

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.670
    Допаѓања:
    4.628
    Брат ми го има и не се двои од него , џоа љубовница му е :D презадоволен е

2. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    Јас имам можеш да видиш неколку страни уназад пишав
    И дефининтивно не жалам што го купив, еве цел месец можеби го имам и не се одвоив од него(за разлика од претходните тел што одма ги фрлав настрана)

3. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Ми го вратија мене мојов :D :inlove: Си се радувам како првиот ден кога ми го дадоа!Толку си го сакам ^_^ :inlove: Сеа можам да ја слушам I love it без да рикам ко нездрава,ко дете да ми умрело |( Епа стварно сум забегана со телефониве :смајлиштосекрсти: |(

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.392
    Допаѓања:
    1.117
    Се извинувам ако прашањето не ми е за во оваа тема, како се уклучува роаминг на Вип припејд? И колку ти земаат кредит?

5. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748

Не е лош, само што камерчето не вади добри слики навечер. Иначе другото топ. За тие 6 месеци што го користев презадоволна сум.

Јави се во контакт центарот и речи им нека ти уклучат или пак ќе ти кажат како да активираш. А мислам дека кредит не ти земаат кога ќе активираш, туку кога ќе збориш. :)

6. tHeBeAuTyFoReVeR

tHeBeAuTyFoReVeR Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    266
    Имам телефон LG T385 и сакам да си ставам вифи имам рутер и на него ми ја пишуваше ip адресата и ја се напраив како што ми пишуваше се логирав и ми отвори некоја страна од телетоника и сега немам појма како да ставам вифи.Ако знае некоја нека ми пише. :worried: :worried:

7. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Како може да ставиш на телефонот вифи? :^) Прв пат слушам за такво нешто ама нека...Или има телефонот вифи или нема.... трето нема

8. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    http://www.vip.mk/telefoni/gsm-advisor/ ... ad-image-0
    Телефонов има вифи.Ја не се разбирам многу,многу но,колку што те сфатив ти сакаш да направиш сопствено вифи? :wasntme:

9. tHeBeAuTyFoReVeR

tHeBeAuTyFoReVeR Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    266
    Да прости погрешно се изразив и ти благодарам

10. jEwElRy

jEwElRy Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2013
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    253
    Мобилен телефон :^) ? -Ааа, не фала! :lol: Воопшто, ама ич не сакам мобилни. Дома татко ми ми вели: Одлична си, сакаш еден мобилен? Сите твои школски имаат?
    А мене многу ми е гајле за школските. Кога немам потреба од мобилен телефон, зошто да трошам пари за ништо, :geek: :shake: Не не, фала

11. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
  12. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Луѓе имам еден проблем и ќе замолам кој се разбира во мобилни телефони да ми помогне.

Имам Sony Xperia Go тач телефон и неодамна ми се аптејтуваше најновата верзија на андроид за мојов мобилен.
    Е сега, се е супер со андроидов освен тоа што при повици ме зеза - значи кога ме бараат и јас кревам (надесно со стрелката нели) се укочува нешто системот и како што ми е на вибрации едно добри 10тина секунди телефонот ми вибрира и тој што ме бара ме слуша (зошто нели сум му кренала), а јас не можам да го слушам извесно време и потоа ми вика Activity phone not responding (wait, close) и ако стиснам close се гаси повикот, но јас стискам wait и тогаш го слушам другиот, ама некои 3-4 секунди уште вибрира и после се смирува и се продолжува најнормално.

Значи може да се заклучи дека е нешто во андроидот. А некогаш па ми е се најнормално без никакви пречки, ама почесто ми праи вака. Кој знае нека пише зошто телефонот е супер и се си е во ред, а ова се случува откако се апдејтуваше новиот андроид и грешки покажува само во листата на повици!

Чаре?

13. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Дали некој имал искуство со Alcatel One Touch 995?
    Ме интересира општо за телефонот функционалност каква му е?

14. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    Однеси го во салонот од каде што ти е купен,со гаранција,најубаво тие ќе проверат.
    Инаку xperiite често прават вакви "испади".

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Јас има LG KP500 и ептен сум задоволна, супер мени, супер слики иако нема блиц ама и без тоа е супер.. е сеа тоа што јас го изгубив тоа пенкалцето :tmi: тоа е друга приказна..

16. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Прво, влези во settings, applications, manage apps, All и најди ја апликацијата Phone или слично и влези во неа и кликни clear cache и пробај. Ако не успее, оди во applications исто и running services и види некоја апликација да не ти ја јаде рам меморијата и стопирај/избриши ја.

Телефонот вака гледано е многу добар, има многу добри спецификации, HD и 5 мега пиксели камера. Мислам дека нема да згрешиш, е сега го немам користено ама не би требало да е лош бидејќи имам еден Alcatel One Touch.

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Christina.A

Christina.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    354
    Имам кажано и претходно и сега пак ќе кажам во никој случај. :x
    Дечко ми го има истиот,на почеток се си беше ок работеше како што треба но по 3-4 месеци телефонот започна да кочи се почесто и почесто,потоа почна некои апликации да не ги отвара,па камерата,па не приклучуваше интернет и на крај цркна скроз. |( Еве еден месец му е на поправка пратен во СК и уште не е стигнат.

А и претходно кога одев да плаќам сметка во Оне видов уште 2-ца со истиот телефон и слични проблеми.

Но,твоја одлука мое е да кажам. :)

18. Christina.A

Christina.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    354
    htc си е htc,али со Windows оперативниот систем воопшто не ми се допаѓаат.
    А LG-от го има еден другар,супер е и тач и се си функционира најнормално. :)

На Golden му/ѝ се допаѓа ова.
  19. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Фала за одговорот, слушнав и други слични искуства, дефинитивно не го земам.
    Е сега имам уште едно прашање, отприлика колку пари се движи декодирање на Ајфон?

20. ana.8

ana.8 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    51
    Имам soni xperia tipo и сега пробав да се уклучам на play story ама ми велеше дека не ми е точен пасвордот ама бев сигурна дека е тој и кога дојдов дома на емајлот ми стигна порака дека некој пробал да се уклучи од телефон јас бев тоа ама од чаршија не ми дозволуваше зс така? :^)