Мобилни телефони

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.148
    Јас го имам овој веќе недела дена и не го пуштам од раце :D

2. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145
  3. aways

aways Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    660
    Татко ми преку фирмата прави сметка како луд :@
    па затоа ми дојде и мене ред.
    Сите вработени се на татко ми сметката поврзани. И на ВИП му даваат секогаш добар телефон кога му завршува договорот. Па пред 2 години си зеде мајка ми.Сега сакам јас :)
    Размислував за Sony Xperia Z
    Скап е знам. Ама јас телефон користам по 5 години :)

4. Coco-Chanel

Coco-Chanel Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
  5. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    еве мала помош
    ајфоните
    2G-800ден
    3G-800ден
    4G AT&T-1500ден
    4G-800ден
    4GS-1500ден
    5G-1500ден
    8G-800 некој е и 1500ден

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  6. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    На мојот ајфон 4ка, секогаш сум користела ви фи и првпат ставив бесплатен нет од ВИП, пробувам да го користам и цело време ми вика PDP authentication failure, и не сака да се конектира. А со ви фи без проблем користам нет. Имал некој ист проблем да ми каже што да направам, гледав на нет решенија пробував да средам ама не може и така ми стои 500мб неупотребени.
    Некој ?

7. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Би требало да го земам телефонов на крајов од месецов па доколку имате некои искуства со него би ве замолила да ги споделите :$

8. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426
    Кога веќе се двоумиш помеѓу овие два телефони, јас би ти препорачала да земеш htc. Затоа што со alcatel никогаш не се знае. Не е толку добра фирма и не произведува квалитетни телефони. Можеби нудат убави функции и ниска цена, но квалитетот е катастрофален. Вториот дефинитивно. :)

Не сакам да те разочарувам, но телефонот не е најдобар. Можеби е добар за цената, но сепак не е посебно квалитетен. Подобро избери си некој htc, nokia или samsung отколку lg. Имам искуство со фирмава и не е многу добра. :)

Еве ти споредба помеѓу двата телефони:http://www.vip.mk/sporedi-telefoni?phoneId=608120
    htc one е многу јак телефон, значи особено хардверскиот и софтверскиот дел, единствени критики коишто ги прочитав за него беа во врска со камерата. А samsung galaxy s4 е исто така добар телефон. Значи се работи за два претерано добри телефони, е сега треба да се направи избор во зависност од потребите. Доколку ти е потребна јака камера земи го samsung, доколку ти се важни хардверот и софтверот земи го htc. Овде се работи за многу мали разлики и се разбира земи го тоа што ти одговара. :)

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Victory15

Victory15 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    161
    Си го добив Samsung Galaxy Note за ланскиот роденден и баш сум си ќефна. :$ Само тој ги знае моите тајни... ее колку работи имаме поминато заедно :lol: Заедно јадеме, заедно спиеме... Колку пати ми помага да се преправам дека зборам на телефон со некој.. хах.. Инаку многу ми е голем, тоа му е мааната и неможам да ракувам само со едната рака :( Еднаш ми падна и екранот беше лом. Ме чинеше 100 евра поправката... Сега пак бананката (влезот на USBто) не беше во ред, нејќеше да се пуни, ама бидна и тоа :D
    Сега веќе од рака не го испуштам... подобро речено, од раце :D

10. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Не сакам да те разочарувам, но телефонот не е најдобар. Можеби е добар за цената, но сепак не е посебно квалитетен. Подобро избери си некој htc, nokia или samsung отколку lg. Имам искуство со фирмава и не е многу добра. :)

Фала за мислењето глосип гирл.Искрено се мислев за HTC Windows 8S,но оперативниот систем ме предомисли.Па,ќе разгледам и други телефони фала :)

На glosipgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Queen-K

Queen-K Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    8
    Се двоумам помеѓу ZTE Blade III pro и Quart qt450, дали некоја од вас има искуство со некој од овие телефони и кој е подобар ? :) [​IMG] [​IMG] Фала однапред :*

12. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145

и јас се предомислив поради оперативниот систем изгледа сепа ќе земам алкател идол...користев од таа марка и беше супер телефонче се додека не се удави во вода... ;( :lol:

13. I.want.to.sleep

I.want.to.sleep Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    469
    Да не знае некоја како може да се смени тема на LG Optimus L3?
    Или не може...?

14. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Ang246 очигледно и јас зимам Alcatel Idol телефончето доста го фалат а,и има добри карактеристики за цената.Па,некој ако има искуство со телефонов нека каже каков е :D

15. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Еве ве мене со Nokia Lumia,како кокошка на плоштад сум.Скоро го земав и уште не сум се навикнала ама можам да кажам дека е одличен.Држи батерија и камерата му е добра.Е сега тоа што има Windows 8 ми е малце глупо додека да се навикнам ама ке биде и тоа со тек на време :D

16. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Симни некоја и пробај да ја инсталираш, па ќе видиш. :)

На I.want.to.sleep му/ѝ се допаѓа ова.
  17. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Знае ли некој кога ке стигнат IPhone 5S и IPhone 5C кај нас :?:

18. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145

јас си го зедов па ќе видиме како ќе се покажи :D

19. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Девојки,сакам да си земам ново телефонче,прибрав некој денар,па кон крајот на декември сум во план да земам.
    Имам премногу обрврски и неможам да разгледам детално за некои понуди на телефони,па ќе ве замолам ако може некоја препорака за добар телефон.
    Самртфон да е,или андроид,да има добра камера(иако не ми е клучно,ама да не е крш нешто),мултимедија.
    Воглавно е тоа,се мислев за ајфон 5ка или галакси 4,ама ценичкиве ме кочат,ај да земам си викам,ама не сум многу по чување и одржување,секоја година менувам телефони,од што ги кршам или у вода ми паѓаат,незнам да пазам нешто,па за година 35000 ми е премногу,реално.
    Секој нов телефон,си ветувам дека ќе го чувам,ама не успевам да го дочувам,еве нема ни годинка во јануар завршува годината,а телефонов незнам само колку трескања и колку само вода испил до сега. :$
    ХТЦ знам дека се околу 15-20000 или пак блекбери.
    Ај поставете сликче или карактеристиките на телефончето,би ви била благодарна.

20. CocoLady

CocoLady Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    159
    Јас го имам ZTE Blade III pro и можам да го пофалам како добро телефонче . Има доста добри карактеристики и се тоа што треба а и камерата му е добра има и блиц :) Само единствена маана му е тоа што многу мжбргу му се троши батеријата :geek: