Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мобилни телефони

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Една моја другарка го има истиов, задоволна е од него , брзо работи и не и кочи затоа што има помалку апликации , само неа уште втората ден и падна (свртен од задната страна кај батеријата) а и пукна екранот :^) Многу осетлив му е екранот а и кој и да го видам со ваков телефон му е распукан екранот, затоа ако земаш пази го како очите во главата :lol:

На Claire му/ѝ се допаѓа ова.
  2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.749
    Допаѓања:
    145.207
    Во глобала сите телефони од асортиманот на experia кочат, кој повеќе кој помалку. Ама ќе се навикнеш. Ние сме цела фамилија , како претставници на Сони сме :D Мојот е со дуал кор процесор па пак си кочи, не многу ама пак се осеќа.
    Е сега зависи и какви алпликации имаш , се разбира колку помалко апликации толку подобро работи телефонот.
    И точно е тоа што напиша феминката над мене за екранот, ептен ама ептен е нежен и треба многу пазење. А на изглед мене ептен ми се симпатични
    Инаку овој што си го постирала е Сола.

Oвој е Миро. Ептен се слични на изглед.

На Claire му/ѝ се допаѓа ова.
  3. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    ова болдираново ти се тарифите, а ова со italic и underline ти е колку треба да се доплати за да го земеш тој телефон. ти викаш имаш уште една година, а за една година можеби ќе се намали цената на телефонот во што сум сигурна 100%. а инаку телефонот е одличен. се надевам ти помогнав :)

На HollyWoodGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Claire

Claire Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    164
    Многу брзав кога го оставив мислењето, дури не сум ни ја приметила грешката.
    Јас одлучив ќе си го земам телефончево, уште утре :D
    Па ќе земам и маска, вајда колку толку ќе заштити.
    Ма ќе го чувам како очите, премногу му имам мерак на телефонов.

Ви благодарам на инфо duffi, levely, butterfly-girl :*

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
  6. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Само што си земав нов телефон.
    Како што знам,батеријата треба да ја испразнам целосно па потоа да го полнам.
    Прашањето е дали да го полнам додека се наполни до 100 % или треба да го полнам 12 часа?

Можеби е смешно прашањево но татко ми е таков специфичен човек па сакам да знам дали навистина треба 12 часа да ми се полни телефонот?

7. rak1

rak1 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    45
    да да така треба

На ariela09 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
  9. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Ако ти е на нов телефонот, првите 3 пати остави го да се испразни до крај и да го оставиш да се полни по 12 часа. Тоа е некое непишано правило, за секоја техника мене ми го кажуваат, и за телефони и за таблети и тн... Значи првите 3 пати по 12 часа, после колку што му треба за да дојде до 100%.
    Тоа било за продолжување на векот на батеријата, колку што е моево скромно познавање од технологијава.

На ariela09 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. NoU-NoLove

NoU-NoLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    151
    HTC се познати како добри телефони,јас имам HTC и задоволна сум,па мислам дека и овој модел е добар.

На ines.h му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Avenged

Avenged Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    679
    Допаѓања:
    1.599
    Само што земав нов телефон Sony xperia E,задоволна сум сега за сега, инаку сакав да земам Samsung Galaxy S4 ама некако не ми се даваат толку пари за телефон бе :D

12. doutzen

doutzen Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    158
    мојот LG super e :inlove: :inlove: :inlove:

13. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    Одличен е јас го имам.

14. AniAngie

AniAngie Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2012
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    15
    Имам ZTE Blade 3, проблемот е што дисплејот сам светка од време на време, чепкав нешто инсталирав некои апликации (играта Пу, ако тоа нешто значи, живи позадини и слично). Претходно кога го купив си беше ок. Значи пробав и сетинг, исклучив и автоматско заклучување на екранот и пак исто. Помош?

15. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Ај јас пак,кој друг ако не мене,купив самсунг галакси с4,си лупнав парички,јака пара фрлив и сеа си идам дома и пробувам да се јавам,не идет.
    Ми го вклучија таму уште,ми ја наместија картичката,пошто овие користат нели мала картичка,се ок и си идам дома пробувам да вратм,и не се слуша ништо кога јас зборам,а кога од другарата линија ќе ми зборат јас слушам добро,ама мене не ме слушаат.Се испревртев и се испобарав,ај женски ако имал некој ваков проблем со овие паметниве демек телефони,поготово ако има галакси 4 го молам да споедели ускуство.

16. kathy-style

kathy-style Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    191
    И јас имам HTC и сум презадоволна.Што ли не издржал и сеуште е добар.

17. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Kiki провери да не случајно стискаш мјут кога збориш со некого на телефон, па затоа они не те слушаат а ти ги слушаш, на теч е осетлив да не случајно допираш со образот?
    Ако не е тоа, оди одма да го рекламираш и да го вратиш, штом ти е нов, мора да ти го средат или во краен случај нов да ти дадат. Ма да мислам дека не ти се има случено само за тебе, ако е најновиот самсунг овој мој познаник во замени во брзо време заради некои нерешливи проблеми.

На kikkki му/ѝ се допаѓа ова.
  18. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Ништо не е што светка. На сите светка така чат пат, ќе си прекине сам. И јас имам ЗТЕ Гранд Х ин, и си светкаше така од време на време, и си прекинуваше. Сега еве со месеци нема светнато.

19. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Не,не е тоа,пробав јас уште одма на тоа,и пребарав секаде во phone settings незнам само колку пати проверив и се е во ред,мислам се нагодени опциите како што би требало да бидат и пак не го бива.
    Јас да можев уште веднаш ќе отидев,ама вчера сабота си дојдов доцна,а денес недела тек утре треба,па ми ја пресекоја и картицата и неможам на друг телефон да ја ставам,тоа е најлошото,а неможам пак да зборам,живци си искинав.Ништо,утре ќе појдам,ако е фабрички недостаток,би требало да го рекламираат,два дена едвај,ако е користен.Инаку да,најновиот од самсунг галакси е,тој во април што го донесоја кај нас.

20. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    594
    дали во Т-мобиле прават декодирање на мобилни и колку кошта? Имам телефон што работи само на нивна картичка, а бројот ми е на Вип па сакав да го декодирам мобилниот.