Meне лично овие целосни џамсјути ми се одвратни, ме потсетуваат на телетабис. За што се, замена за тренерки така? Не ми допаѓаат и не мислам дека се што е моден тренд е неопходно одма да се протрча и да се купи.
Ја вакви пижами барам години уназад ! Ако дојдат овие кај нас , би си ги носела по дома , као пижани за зимно време
Овие ми се допаѓаат и би ги носела И то со ќејф, радости Другите не, посебно Бред како “скусен“ изгледа во нив
Комбинизониве мене ме потсеќаат на затворска облека, некако ми се прости и монотони, не гледам апсолутно ништо задржувачко во нив... Као пижама да, али во друг облик не. Има еден прилично нов тренд што пред скоро дојде и кај нас, високи римјанки. Со добар избор на ваква сандала - во поглед на боја, модел и според мене најбитно во овој случај, височина, и солиден избор на облека, би можело да се резултира со одличен стајлинг.
Оригиналните римјанки се како на втората слика со врврци кои се врзуваат над колено. Интересни се, тие, ама овие модифицираниве мене лично не ми се допаѓаат.
Од едноделните тренерки само овие модели ми се допаѓаат и би ги носела. Високите римјанки не би ги носела оти сум ниска и мислам дека не би ми стоеле, освен можеби тие на третата слика, но има убави модели. Ми се допаѓаат и прстенчињата кои се носат на врвот од прстите, но не и тие како нокт, и со задоволство би носела ташна како книга, баш е штосна.
едноделните тренерки - нема шанси (да се враќам на 1-2 годинки кога сум била во шпикозни) книга-чанта - не (па цел век ли ќе сум ученик) римјанки -не
Дали тоа значи дека ако носам јас од овие римјанкиве погоре што ги постирав, автоматски ќе се вратам неколку децении наназад? Може у прошли живот сум била некоја Римска владетелка, кој знае.
Нас власта у барок не врати па вие у школски денови со ташна книга и у римска доба со римјанки И сега што е полошо?
^ Полошо од тоа е сукња со барокен мотив и гладијаторка на нога, ствар на личен избор и книга-ташна у рака. Тогаш си како времеплов.
^ Би ги носела за во спална Не им ја гледам смислата . А овие книги ташни многу ме бендисуваат ако најдам некоја убава и по пристапна цена зимам . Високи римјанки носев во осмо и много ме нервираа тоа врзалките ми паѓаа кога одев , па врзувај стегај - па после линии по нога непрактични ми се, па не би ги носела пак .
Има еден нов тренд, т.е не е баш најтазе, и кај нас не е сеуште актуелен, а на светските модни писти е доста фаворизиран од страна на дизајнерите, а допрва ќе биде инспирација за многу нови колекции ми се чини. Се работи за т.н црковен тренд, кој вклучува долги фустани со крој какoв што е карактеристичен за црковните лица, мотиви што потсеќаат на црква, црно бели калуѓерски детали и слично. Мене ми фати окце од прва, дефинитивно ми е следно на листата за реализација. Слики повеќе во спојлер. Спојлер