Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Моден хит - тренд... Би носеле или не?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од la-chicka, 19 јуни 2011.

1. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Леле во увце брцнато ко менѓушка колку језиво ми делува :worried: . Би носела само како брош и така да висат некои тракатанци од него :D

ко ништо друго :)

На soncicko и Arris им се допаѓа ова.
  2. christina

christina Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    12
    Јас не сум роб на модата или тренд... "АМА НИКОГАШ НЕ ВЕЛИ НИКОГАШ" Тоа ми се случи со чакширите или шалвари :D Битно ми е да изгледам убаво и да е удобно ;)

3. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Ташни би носела друго ништо не ми делуваат женствено.

4. love.edward

love.edward Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    245
    Ланче, алка па и некој прстен би носела, ама нешто друго нема шанси.
    Она менѓушине колку се грди :puke:

5. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Да ја оживеам темава малку :)

Oва се чевливе што ги фаворизираат за следнава сезона, на англиски High-Heeled Loafers, а на нашки мокасинки на штикла така нешто.
    Епа ви се свиѓаат? :D
    Јас не сум љубител ни на класични мокасинки, а на овие уште помалку :P
    повеќе во спојлеров :)

ужасните прада мокасинки :drunk:

E oвие така ми се понормални нешто меѓу салонка и мокасинка, за класичен изглед на една деловна жена не би изгледале лошо.

На soncicko му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Чевливе... Јок! :shake:

7. Belisima

Belisima Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    26
    Не ми се свиѓаат воопшто. пред некоја година се носеа исти вакви нели? :^)

8. Tanny

Tanny Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    401
    Уф, воопшто не ми се допаѓаат. :shake:

9. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Не бе, нема шанса. Овие ми се како за повозрасни жени, некако класични се многу.
    И знам, нема да се врви низ град, а да не се видат половина во вакви, ама јас не би никогаш!!

10. PinkPrincess

PinkPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    121
    Хммммм...воопшто не би ги носела :puke:

11. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.424
    О не фала, па уште и со дебели чорапи :shake: :shake:

12. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    само под бр.1 би ги носела.
    другите ми се бљак.
    многу груби се, не се женствени

13. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Нова мода на менѓуши...Пердуви. ^_^ Would you wear it??
    Ај ду! :nod:
    Мене ми се страшно симпатични.Во различни големини,шари и бои.
    Дури и само на една страна,некоја долга.
    Лично поседувам само еден пар,циклама розеви ,во Accessorize ги начекав.
    Ама во најблиска иднина мојата колекција ќе се зголеми.И тоа како. :smirk:
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

На sweet-cherry, dancing.queen и Smilly им се допаѓа ова.
  14. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    За тие безопасните, би носела некои чантички, брошеви, ама цело ланче или обетки натрупано си истите - не фала.

За тие чевлите - мајка ми има носено такви ама без штикла, поради причина што и се потребни за работа, многу оди низ град, книговодител е, па низ банки, здравството, централен регистар и да си купи некои на штикла на вториот ден ќе се во кантата за отпадоци. Мене лично не ми се допаѓаат ни тие на штикла ниту тие на мајка ми, ми изгледааат постарски некако... :?:

А, за тие обетките со пердуви, па тие не се од сега тренд, уште лани ги имам гледано во продавниците. Интересни се, да бев поголема ќе носев, зошто да не.

15. TS-310

TS-310 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    37
    Многу ми се допаѓаат обетките со пердуви,и долго време сакам такви да си купам.А и безопасните изгледаат интересно како обетки,а тие чевлите не ми се убави

16. Belieber163

Belieber163 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    444
    Сама го градам мојот стил и воопшто не ме интересира дали тоа било во моментов најзастапено на модните писти.Ако нешто ми се допаѓа, ќе го носам и да „излегло од мода“ пред 20 год...
    Јас сум од оние кои неможат ни да ги гледаат турбаните а не па да ги носат,маица во јака боја со сукња во јака боја не би носела затоа што не ми се допаѓа комбинацијата на 2 јаки бои што немаат везе една со друга, облека со рески би носела зошто да не, чевлите на Јeffrey Campbell не би ги носела не ми се допаѓаат,коњските чизми НЕ, чевлите со пајак во нив НЕ, Патики – фармерки не, Чевлите пераи НЕ, Oxford-ките ми се интересни на друг а јас не би ги носела, кломпите исто како влечки за по дома само со штикла, ги обожавам долгите макси фустани и ги носам уште од пред неколку години, имам црвени,зелени,плави,лилави а планирам да си купам жолти ги обожавам фармерките во јаки бои, лани имаше една серија на ТВ српска, период пред 2 светска војна, главнаа глумица носеше High Waisted Pants и јас тогаш размислував да си купам едни High Waisted Shorts, барав, барав по продавнициве и тука и во Европа не најдов, но сега чим се моден хит сигурно сите имаат набавено, едвај чекам да си купам :rofl: , често носам сакоа и мноогууу ми се допаѓаат, стегачите за коса со цветчиња не , но само таков стегач и само цветче да,nerd glasses на почетокот ми се допаѓаа но потоа кога почнаа сите да ги носат ми се здосадиа,мачкините наочари не,безопасните само како обетки,пред некое време мајка ми си купи High-Heeled Loafers ми се допаѓаат само штиклата да не биде премногу висока и дебела и Пердувите би ги носела. Уфф се изморив :P

17. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Повеќе гледам дали ми се допаѓа тоа што го носам отколку дали е моден хит сезонава.
    Мислам дека секој треба да си гради стил кој ќе биде карактеристичен за него отколку слепо да ги прати модните трендови.Јас па кога ќе видам дека нешто моментално сите го носат ми се одмилува најискрено речено.
    Ете на пример тие малите ташнички за преку рамо.Си купив таква минатото лето и кога видов БУКВАЛНО сите носат такви.И изгубив желба да ја носам :( .
    А не знам дали се сеќавате еден период кога беа на мода зелените панталони или жолтите.На прв поглед ми се допаднаа но кога излегов и ги гледам сите како жаби кој во жолти кој во зелени :D и не си купив.Мислам дека бев единствената која во тој период немаше такви панталони.

На Belieber163 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Ај јас да си кажам. :)
    Накитот со безопасните, поминува кај мене. Можеби не би носела нешто ептен во крајност, ама прстени, обетки и ланчиња, зошто да не.
    High-Heeled Loafers, од оваа гледна точка не би носела. Ама не ми се одбивни, и сигурна сум дека ако имав 30-тина години и ако барав нешто удобно и classy за на работа би одбрала вакви лакирани, црни, слични како слика 3, со тенка штикла.
    Пердувите ги мрзев кога понаа да ги ставаат на облека, па некои од ѕвездиве личеа на кокошки кога се облекуваа во здолништа и фустани со пердуви. Ама вака на обетки интресно делуваат. Сепак, мене не ми фаќаат око, па мислам дека радо би купила обични сребрени кругчиња, отколку обетки со пердуви.

А сега ова.
    Во послените месец дена, на модната сцена голем хит станаа јаките. Ги има во секакви бои, со секакви детали и чуда на нив. Може да ги додадете на кошула, фустан....
    Еве како изгледаат. Дали би ги носеле?

На rossonerka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ivu4

Ivu4 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    41
    Ако ми се допага нешто би носела,но ако не неможам да си смислам :lol:

20. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Јакиве ме потсетуваат на убави моменти од детството на кошули и фустани со големи чипкани јаки. Се се враќа, баш се :D
    Мојата прва слика во фотостудио е со фустан шарен цел и оп огромна бела јака :lol:
    Не би направила дополнителна јака на одредена блуза посебно не многу шљокаста, како што прават блогеркиве, не сакам дополнителна јака.
    Ама да си најдам блуза притоа со истакната јака да има цирконче или детал некој на неа тогаш зашто да не, ако ми се допаѓа. Но да не е многу нападно тоа и впечатливо, минимален детал да има.
    А обичната додатна бела јака ме потсетува на калуѓерка, па НЕ и за тоа :lol: