Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Модни критики за храбри феминки

Дискусија во 'Мода и стил' започната од rossonerka, 12 декември 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    првата комбинација е супер, :clap: другите се стандарт не по мој вкус :P

На esperanca му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.058
    1. За излегување - Старфиш стил... Но ова ти е најдобра комбинација, прекрасно си го искомбинрала...
    2. За шетање - Кратки панталони со џемперче нагоре мене не ми оди никако...
    3. За училиште. Ништо посебно.
    Бај д веј... Или лажеш дека си 20 години (видов во профилот) или си повторувала неколку години па затоа уште одиш на училиште?

3. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Есперанса, со оглед на тоа дека првата комбинација е за на училиште и дека џемперчето ти е униформа, супер си :) Комбинацијата за излегување исто така е убава и ми се допаѓа сукњата иако во принцип, ваквите сукњи не ми се допаѓаат многу :) Летната комбинација мене најмногу ми се допаѓа. Многу слатко и тинејџерски, баш како за годините твои :) Нема врска за џемперчето,ти одговара, па се гледа дека е тенко, а плус комбинацијата е за вечерна прошетка.

4. Isidora-Veles

Isidora-Veles Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    124

-најмногу ми се допаѓа првата комбинација :inlove: ,но и другите две не се лоши ;)

5. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Есперанса претпоставувам сега си сликана за темава специјално значи нови ти се сликите посебно онаа за вечерно излегување.
    Прво јас не сакам злато, така да не ми се свиѓа тоа што во школо златни прстени на рацете па и златен саат плус (тоа е мое мислење, кој сака толку злато ок јас не го сакам во големи количина посебно жолтото злато). Униформа како униформа во ред е и онака јас подржувам униформи за на училиште.
    Вечерната комбинација за шетање со патики е солидна за твоја возраст.
    А третата вечерна комбинација добра е, ама искрено преку глава ми е од сите да ја имитираат Старфиш и се сликаат со такви слики. Воодушевувањето беше vintage стилот на Старфиш. Веќе понатаму се е бледа копија искрено и станува досадно. :?:

На esperanca, sesilija, marama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.618
    Допаѓања:
    2.472
    eве и од мене уште една слика, фустанче со анимал принт :lol:

Прикачени фајлови:

• IMG_4847.jpg
      IMG_4847.jpg
      Големина на фајлот:
      143 KB
      Прегледи:
      375
    На esperanca и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  7. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Росонерка да се надоврзам на твојот пост, лично за мене ќе си кажам дека ваквите суќни сестра ми ги има уште лани и ги износи цело лето, сега не ги носи па јас си ги присвоив, старфиш никој не ја копира, сега ако таа била единствена што ставила слика не значи дека ние после неа ја копираме, и ајде божем тој модел на суќни старфиш стил биле. Извини така ама ептен ме налути твоето мислење.

8. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Баш ми се допаѓаш !!! Само косата некако ти е разбегана :D или така ми се чини ??

9. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    И мене!Росоњерке од кај таков заклучок??Демек никој друг не може да си прави такви комбинации со гардеробата :^) ....И некако претеруваш со тоа твое дрвено адвокатско модно,стилско критикување или фалење...Намали малку...Не си етаблиран моден стилист или критичар.Дај нека биде се у граница(овој рмен со оваа сукња не оди,овие обетки се пластика,јас преферирам бренд за се да се носи,бла,бла).Секој има свој имиџ...секој си го носи тоа што го носи на свој начин и на крај крај крева секој е посебен на свој начин.
    Не е животот материјални ствари,гардероба и модни додатоци,брендови...итн.
    Без навреда ма морав да ти посочам ова....ако сакаш скролај ме на форумов без проблем. :)

10. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    и јас сакам да кажам дека сукните вака ги носам уште пред летото (2010), ама ете немам храброст да ставам слика, ради тоа што знам дека другарка ми шета низ форумов (зачленета е), па не сакам да ме познае, имам некои мислења што баш и не сакам да ми ги види.
    иначе есперанса прекрасна ми си во сите комбинации, а велешанка фустанчево ок ми е, ама не ми е нешо посебно :) поздрав

11. rossonerka

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Не фаќај се при срце. :)
    Нормално е дека ги носат тие сукњи од порано па и тоа е старински ретро стил, ама јас си кажав мое мислење. Откако Старфиш стави слика има уште после неа 10 такви слики, пред неа никој не стави. Е сега јас си кажав мислење ме воодушевува Стафиш со нејзиниот речиси константен vintage стил.
    Другово што е копирање е солидно.
    Ама веќе ми е досадно мене лично. Иако повеќето сами рекоа дека Старфиш ги инспирирала.
    Само настана ерупција од исти слики :lol: Тоа ми беше зборот. Секој си има право на мислење.
    Не дека не е убав стилот. И јас и реков на Есперанса дека добро изгледа прочитај си.
    Само мене веќе досадно едно исто.
    Ко што ми е досадно сите што носат чипка.
    Ко што ми е досадно сите што носат високи чизми.
    Ко што сите носат хеланки и туники итн.
    Ко што сите носат црни кратки фустани.
    Ко што сите носат за нова година светки.
    Ко што сите еден период носеа марами со коцкици црно бело.
    Ко што сите носеа точкици еден период.
    итн.
    Мене ме нервира униформираноста. Иако ние реално кај нас не ни имаме можност за разновидност. Сите продавници слична роба носат. Па и јас некогаш се облекувам во овие погоре досадни варијанти :lol:
    Така да слободно сликај се во таа варијанта и ти и супер што од порано си ја носела.
    Еве и јас ќе се сликам во таа комбинација и наречете ме бледа копија, не е темава за лутење. За коментирање, за вкусови, критики, пофалби е.
    Секое мислење си е приказна за себе.
    За вкус, стил, мода нема правило, се е индивидуално ;)

На sesilija и LivingGlam им се допаѓа ова.
  12. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Не ми се допаѓаат светли фармерки за на ова време,а уште помалку искинати.А другото е ок.Посебно јакничката многу ми се свиѓа. :)

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Isidora-Veles

Isidora-Veles Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    124
    одлично изгледаш 10/10 ,но јас би додала некоја алка ;)

14. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    еве пак јас :$
    да напоменам на првата слика сега кога ја гледам се прашувам зашто сум го ставила ланчето (ама сама си го правев па мерак ми беше, иначе сега не го носам кога ја носам оваа комбинација), на втората слика сум со истите панталони, само друга маичка, друга чанта и со обетки, а не ланче :lol:

Прикачени фајлови:

На sweetyears, esperanca, skyAngel и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Во ред е, не се лутам јас само што ептен ме испровоцира и не издржав а да не прокоментирам. Само ова малку ми е чудно што ти е здодевно да се носи едно исто. Па тоа е облеката, зарем да се делиме како Лејди Гага со необични вонземјански комбинации... И тоа морав да си го искажам, нема љутиш мене сите овде ми се допаѓаат и ајде да не забегуваме со офф-топици. ;)

На rossonerka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.655
    Еј бре жени што фама дигнавте за ништо :lol:
    Како и да е, мислам дека не беше ок постот на Росоњерка(Росоњерче нема лутиш). Не мора да значи дека Есперанса ја копира Старфиш, можеби таков и е стилот :) . Јас за мене лично си напишав дека не носам таков стил, ама сликата на Старфиш ми даде идеја да употребам некои постари работи и да направам а ла Старфиш комбинација, па можеби затоа сега помислуваш дека секоја девојка која постира такви слики се труди да ја имитира Старфиш. По малку ми е банално сето ова, зошто сега ако некоја феминка стави слика од црн фустан и салонка, дали тоа треба да значи дека никоја друга не смее да стави зошто ќе биде бледа копија?!?
    Затоа цурици мои оладете малку на темава ;) .

На sweetyears, esperanca, karina8 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. rossonerka

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Добро ме испокаравте :)
    Не се лутам, само си коментирам по мој вкус. Мож и малку претерав не викам не.
    И јас не се облекувам убаво за некои многу нормално, си добив мнооооооогу негативни коментари. Дел совети добри, дел нормални се зашто тоа си е вкус и не ги прифатив.

Jaс на многу места имам кажано дека не сакам униформираност.
    Ама тоа не значи дека ако 10 девојки постават слики со комбинација од чипка и преееедобро им стои јас да речам не сте добри. Ќе си дадам 10ки и ќе додам нормално во мој стил дека ми е досадна чипката :)
    Во тој смисол реков има експанзија од слики со сукњи високо кренати и блузи. Јас на есперанса и кажав дека е добро облечена меѓу другото.

Јulie77 нема да те скролам секој си има мислење, ако јас имам различно мислење од твоето тоа не значи дека тебе како личност не те почитувам.
    Јас ни сум стилист, ни сум компетентна, само што мене не ми се допаѓа ни пола креатори што заработуваат милиони долари, за мене имаат лош вкус, ама за други имаат одличен и ги носат. Затоа постои разновидност. И ти сигурно не сакаш многу дизајнери нели? Ама тоа не значи дека не се за почит.

Јас стално викам една холивудска глумица има на избор 1000 фустани и 500 чевли да одбере за црвен килим и без притоа да го проверува својот новчаник. И пак ќе утне и ќе биде прогласена за најлошо облечена. А камо ли обичните луѓе кои имаат ограничен буџет и премал избор на облека.

Секој човек си е индивидуалец. Ниедни 2ца луѓе на светов немаат ист стил. Ама секој си е посебен на свој начин дали добар или лош сеедно.

Јас на почеток кажав искрена ќе сум, ама нормално ако си ти личност со карактер и уверена дека добро ти стои која сум јас да ме слушаш нели? :) Па и најдобриот стилист да ти каже не ми се свиѓа јас ќе и речам сеедно мене ми се свиѓа и јас немам плакар ала Кери Бредшо и толку голем избор на комбинации!

Али ај да продолжам имаме нови за коментирање :)
    Го грл не ми се допаѓа комбинацијата :| Многу различни бои, пред се не ти е потребно елечето, добро е само со кафените панталони и жолта блуза. Ланчето не е лошо до толку, ама има сосема друга нијанса на кафено. Чевлите не се по мој вкус.
    А и на втората слика си ми чудна со боите. Крем и розевко вака не ми се допаѓа. Ама не знам како си надоле облечена. Не можам комплетно да искоментирам.

Велешанка леле како си се облекла, па знаеш дека курвите носат анимал принт нели? :rofl:
    Иначе не е лошо.

На Go-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.058
    Велешанка Супер ти стои, но не ми се допаѓа делот кај рамењата мислам дека подобро би изгледало кога фустанчето би почнувало од делот каде што е непровидно (кај градите).
    Го-Грл Дефинитивно не за жолтата блуза, боде во очи. И ланчето е непотребно. Со розево (на втората слика), подобро изгледа.

На Go-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Изгледа јас убаво ја сфатив Расоњерка што сака да каже. Дека неколку слики последователно ставија од слична комбинација, не делува креативно, зошто веќе неколку пати го гледаме истото.
    А тоа дека кој сака може да си носи, фала Богу! И мене секогаш ќе ми биде симпатична таа комбинација, ако е убаво искомпонирана ( Боа и Багуфче ми беа погодок). ;)

Гоу, визулено делува многу колоритно и ведро. Мене ланченцето баш ми разбива монотонија. Меѓутоа, многу поубаво би изгледало со бела маичка. Ќе делува постилски и посмирено. За нареден пат ;)
    А втората слика не можам убаво да видам што носиш, така да нема да искоментирам....

На sesilija, BoaVista и Go-Girl им се допаѓа ова.
  20. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    :D :D :D
    фала за критиките девојки ;)
    редно беше да добијам некоја негативна критика :rofl:
    на втората слика се истите панталони и чевли, само маичката е друга боја :D