Модни прашања

Дискусија во 'Мода и стил' започната од girl.23, 9 март 2012.

1. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Скрати ја,онака ептен кратка да стои.
    И можеш од позади ако има џеп некоја апликација да залепиш,ќе биде океј.
    Или остави ја долга,па стави и копчиња украсни. :)

2. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.658
    Допаѓања:
    17.466
    На 5-ти октомври сум на свадба, па да прашам дали се носат штикли напред на палецот отворени вака?[​IMG]

Или оти октомври па затворено треба да е? :D

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  3. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    зависи од времето, ако е како сега се носат и те како,мислам дека јас би ги носела
    преубави ти се :)

4. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.658
    Допаѓања:
    17.466
    ^ Немам такви, само незнаев како да објаснам како се напред отворени, па таа ми беше прва слика што ја најдов. :D

5. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Ако не планираш да носиш хулахопки, носи ги, зашто да не, кога можат у сред лето "летни чизми" да се носат зашто не салонка со прст отворен во октомври ;) Ипак може да се погоди времето и да биде баш убаво и погодно за нив.
    Ако носиш хулахопки, па макар и оние нејтенкине немој, мене ми е грдо кога ќе видам се ѕирка линијата од хулахопките и општо не сакам хулахопките да се гледаат на сандали или вакви со отворен прст.

И јас се зачудив кога ги видов, не за друго не се твој стил овие колку што знам јас :D

На WarriorAngel и pamelche им се допаѓа ова.
  6. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Памелче, есенва најавија дека ќе била топла, во превод идеална за ваков тип штикла. :)

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  7. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Памелче,слободно да си носиш. ;)

п.с и јас најпрвин помислив дека се твои :D

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  8. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    девојки исфрлајќи стари чевли најдов едни црни балетанки купени пред 5-6 години од оние со ластик ако се сеќавате
    еве вакви како првите,само иамаат машничка како на втората слика,и таа е некако како лакована исто како останатиот дел од балетанката
    си стојат така нови и највеќе двапати прошетани и исфрлени од употреба

срамота ли ќе биде ако ги вратам во употреба :wasntme: ??
    заради ластикот ми е накако :?: :?:

9. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.907
    Не дека се стари, ама мислам моделот не им е нај нај. Сметам дека денес при толку многу модели на балетанки, и притоа ефтини истотака, немаш потреба да ги носиш старите, па одозгора да се чудиш со што да ги вклопиш ;) .

10. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.920
    Допаѓања:
    45.352
    Ластикот не е ни толку воочлив ако тебе ти се допаѓаат и ако се здрави, зошто да не си ги носиш.Јас мислам дека нема смисла толку малку носени да ги фрлиш, зошто сепак пари е давано за нив, ако не друго може да ги дадеш на некоја млада тинејџерка од фамилијата, таа ќе си ги износи.

На la-chicka и feminium им се допаѓа ова.
  11. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Ако тебе ти се допаѓаат,воопшто не е срамота.
    Кога ќе ги ставиш на нога нема да се познава дека се со ластик,ќе изгледаат како обични балетанки.Нема потреба да ги фрлаш,на крај краева можеш и за до овде-онде да ги носиш ако не сакаш на друго место.

Summerlover-Да,има разни модели на балетанки и ефтини,ама сите ли се во можност да купат нови ?
    Освен тоа,Феминиум праша дали е срамота да ги носи а не дали да купува нови. |(

Извини,морав.

12. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.474
    Допаѓања:
    48.838
    Летово во Алдо во Сити Мол видов таков модел на балетанки со ластик од напред кај прстињата беа со црно лаковано а од страна нешто како крем. Така да штом ги им во последна колекција на познати продавници сигурно не им е помината модата па да ти биде срам да ги носиш. Впрочем ако тебе нешто ти се допага и ти се свига како ти стои и да е од пред 1000 години зошто да не го носиш.

13. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    Не е дека до толку немам за балетанки, за тоа имам и вишок,ама сепак неможев да ги фрлам така нови(кога ги купив баба ми ми рече дека биле како опинок и јас не ги носев :tmi: ) :?: .
    Решив да не ги фрлам да и да ги дадам на една тетка која навистина нема пари и носи вакви обувки, ама погледнав на улица па се носеле и погрди од моите балетанки :!: и така си ги вратви во кутијата,па ќе пробам да ги прошетам :)

14. DulceChiquita

DulceChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    300
    Не знам дали прашањево ми е за во темава, ама да прашам...

Затоа што прв пат планирам да купам сако, а сакам од интернет да нарачам едно, се заљубив во него, преубаво е, дали ако носите на пример маички S, дали и сакото ви е S или како ? Што број маиччки носите, а што број сако ? :D

15. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.907
    Носам маичка S/M (зависно од кој бутик ми е купена), а сакото ми е XS/S.

На DulceChiquita му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Зависи од каде ќе нарачуваш. Ако е од Кина, имај во предвид дека нивните броеви се помали од нашите. Кај нив на пример наше M e S, наше S е нивно XS итн. Значи обавезно нарачај еден број поголемо. Конкретно јас сакав едно сако да нарачам од Алиекспрес и некако мерките ми беа сомнителни, беа исти како нашиве, па му пишав на селерот и излезе дека иако тој ставил такви мерки, сепак броевите беа помали од нашите. Така што пази, гледај убаво што пишува, ако треба (и ако постои опција) прашај го селерот за мерките :)

А маички имам порачувано од интернет, за нив не е толку страшно. Јас носам S, си имам порачано S маички и точни ми се, ама со сако нема зафрканција, не е исто што и маичка. Маичките содржат еластин, се тегнат итн, ама сако - тешко :)

Е сега, ако нарачуваш од ASOS на пример, нивните броеви се исти како нашите, имаш Size guide, па види си таму :)

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  17. DulceChiquita

DulceChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    300
    Сакав да нарачам едно од Алиекспрес. И затоа што носам S маички, мислев М да земам, ама не сум сигурна баш дали ќе ми биде точно. Можно е да ми биде големо до тоа ми е...Ќе видам, имам другар што нарача сако од истата страна (како и да е он мене ќе ми нарачува, пошо неам таква картичка) па ќе видам ваљда ќе испадне се океј, ќе ми биде точно.. :D

18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Ако ти е од Алиекспрес, М ќе ти треба ако носиш S, имај во предвид дека нивните мерки се помали од нашите. Пред да нарачаш разгледај ги детално мерките, ги има дадено кај секој производ, потоа земи метро и измери се, па спореди ги твоите мерки со оние на производот и ќе видиш која големина ти треба :)

На DulceChiquita му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Според која логика бре Самр сакоата ги купуваш помали од маиците?
    Ај јас не сум некој пример за тоа затоа што имам големи гради па секако купувам еден број поголеми ама па и секој кој го знам купува еден број поголемо или пак барем истиот број како маиците и блузите.

За од алиекспрес јас би купила дефинитивно број поголем дури и два, затоа што кинезите си имаат други мерки и за облека и за обувки, често има случаи каде и М е навистина мало и личи на С дури и ХС.

Али сако/јакна секогаш се купува ако барем малку поголемо и нормално зависи од моделот. Но сакото никој не го носи на голо, се носи со маици, кошули, некогаш и со подебели блузи одоздола така да по секоја логика не може да биде помало во никој случај.

20. candise20

candise20 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    204
    Ми треба мала помош .. Има долг свечен фустан во праска ( нежна праска боја)ке бидам на свадба и незнам со каква боја на накит и боја на штикли да го конбинирам ?Некоја идеа ако имате и некоја слика? :?: