1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Модни прашања

Дискусија во 'Мода и стил' започната од girl.23, 9 март 2012.

1. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804

Stom prasuvas, pretpostavuvam deka ti e biten vpecatokot koj ke go ostavis.
    Spored mene prilicno e rano za debeli hulahopki vo boja, osobeno vo restoran. Mozes da obleces koza boja hulahopki, toa e vekje prifatlivo.

На redhead и AngieVi им се допаѓа ова.
  2. fashion.girl.13

fashion.girl.13 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    359
    миме87 кога го видов прво што ми текна се шпиц штикли и црн плик инаку фустанот е убав можеш да го носиш некако несекојдневен е ;)

На mime87 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Девојки рано ли е за црни ниски чизми?

4. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Не е рано да си ги носиш :) веќе носат

5. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Ne e rano Teddy,bas denes nosev vakvi cizmicki. Slobodno nosi si gi :*

6. fashion.girl.13

fashion.girl.13 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    359
    не е рано со оглед на времево какво е ич гајле да немаш ;) :*

7. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Каде Можам да најдам вакви чизмички,поефтини

8. KatFem

KatFem Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    658
    Ниски да. Ама девојки, вие што сега шетате со чизма до колена, е вас не ве разбирам :^)

9. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    ^Зашто да не? Посебно ако се антилоп кои пропуштаат, таквите чизми па дали до колена или и над колена се за есенско суво време, по дожд и снег како и да е тие чизми од антилоп неможе да се носат затоа што пропуштаат, ова време е баш идеално за антилоп чизми до глужд, до колена или до бедрата...
    Девојки носете си го она што сакате и гледајте најпрво да ви биде комотно, нозете да ви бидат стоплени и суви, а погледи на криво секако ќе има, дали затоа што носиш чизми или балетанки или затоа што носиш кошула со цветчиња во зима секогаш ќе има некој нешто да каже така да... who cares!
    Ја пре би носела чизми и у сред лето ако врне одколку да одам со балетанки или сандали накисната и со кал по голите нозе.

На MarchelineAmaru, Giovanna, T.e.d.d.y и 2 други им се допаѓа ова.
  10. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    така е
    баш вчера утрото кај мене на улицата имаше река, врнеше цела ноќ и сега како јас по балетанки да стигнам до факултет или патики кои бај д вуеј какви и да се пропуштаат? нормално дека носев чизми- до глужд да оти оние високите не ми беа тука, ама ако ми беа верувајте ќе си ги носев, од 100 коли што поминаа 120 ме избањаа на факултет стигнав со мокри фармерки од глуждот до колена :!: и како да не носи човек чизми до колена :|

На MarchelineAmaru, Giovanna и mims-89 им се допаѓа ова.
  11. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.907
    Јас пак не се согласувам сега, на почеток на есента, да се носат чизми до колена. Ниски во ред, но за до колена па и повисоки, не. Да за во есенско време, ама есента вчера започна, а не пред 3 месеци. И што има врска споредбата горе со цветчињата во зима? :D

12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Затоа што луѓето секогаш ќе најдат нешто за да кометираат и за да се потсмеваат, било што да е тоа.
    Мене лично не ме интересира многу дали некој одобрува или не одобрува што треба да се носи во одреден период од годината, а оние што се преокупирани со тоа можат слободно да одат накиснати и смрзнати.
    Жал ми е само што некој ќе побара совет на форум, можеби нозете и се камен ладни и е настината ама од пусти срам и што ќе кажат луѓето, како и ако не и одобриле на форум, пак ќе искочи со платнени патичиња и балетанчиња оти е многу рано за чизми, вчера пристигнала есента! :!:
    А кога ќе почнат дождовите или кога ќе падне снег тогаш може да се носат антилопните чизми до колена иако тогаш е веќе прекасно за тој тип на чизми.
    Незнам тотално ми е небитно ова и секогаш се трудам да им докажам на девојчињава да не ги слушаат луѓето што им викаат туку да си носат тоа што сакаат и што им е најудобно, да не бидат робови на некоја си мода и тренд. Да не чекаат некој да им каже кога е време за чизми или за сандали и да не чекаат да видат прво што се носи низ град, бидете си свои. Некој мора да е прв што ќе прошета со чизми низ град, можеби сите ќе се смеат ама утре ќе си ги облечат сите чизмите. :D

На Hipster, najubava2010, An-na и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.907
    Им велиш да не слушаат никој, ама тебе да те слушаат? :D
    Шала на страна. Овде не беше работата за носење на чизми општо, туку за носењето на антилопни чизми до колена па и над колена. Зошто да носат такви чизми што воопшто не се квалитетни ниту па нешто ќе ги стоплат? Значи ги носат бидејќи биле тренд. А тоа не е робување на модата? Па подобро да носат одоздола подебели хулахопки и до глужд квалитетни кожени чизми, па тогаш навистина да се стоплат.

На KatFem и mal.ecka им се допаѓа ова.
  14. Sfera

Sfera Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    2.416
    ^ Ама не секој има пари за квалитетни кожени чизми до глужд! Едни кожени црни до глужд, едни кожени црни до колена, тоа се минимум 150евра! Да и јас практикувам подобро 2 пара квалитетни чизми кои ќе ги носам барем две зими по ред, отколку 3-4 пара "неквалитетни'', во различни бои кои подобро ми се вклопуваат во ауфитот. И еве уште од сега имам ставено 2 илјадарки настрана, и уште 2 ќе додадам наредниот месец за да си купам квалитетни кожени чизми, а да не ми дојдат одеднаш многу пари. Ама, пак ќе кажам не секој има можност да купи, ама и има и такви кои и да имаат не се волни да дадат 4-5000 илјади за еден пар, па за тие пари земаат 2-3 пара.

И јас вчера официјално ја "oтворив" сезоната на чизми, откако неколку дена се смрзнував во балетанки и почна да ми тече нос, па ми дојде паметот :) За сега ги носам оние до глужд, имам два пара црни и крем на полна пета.

15. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Сите мене нека ме слушаат, зашто јас им кажувам да прават што сакаат :D
    Не станува збор за тоа дека не се квалитетни туку дека пропуштаат вода, има доста квалитетни антилопни чизми ама сепак намената не им е како на кожните чизми или гумените да кажеме, не се измеслени за да штитат од дожд. За разлика од балетанки и патики каде каде повеќе топлат. Појма неам дали се тренд или не, ако се тренд неможе секоја година да се тренд :^) Се носат уште одкако знам за себе...
    Конкретно антилопните онака ги спомнав затоа што ако не се носат овој период од годината (есен па и немора да е календарски есен туку кога е вака по свежичко) нема кога да се носат, сигурно не по дожд и по снег. И немора да се високи до колена, ама зошто да не. Која е разликата дали се до глужд или до колена за да осудувате што за кој период е наменето, чизма е чизма, и во зима по снег се носат чизми до глужд кожни и тогаш што?
    Апсолутно се согласувам за кожните чизми ако некој сака стварно да се стопли, ама и антилопните се подобри од балетанките и патичињата за оваа намена.
    Збор два за чизмите кои се носат во лето? Не зборам за оние платнените со дупчиња туку за кожните.

16. KatFem

KatFem Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    658
    Сеа малце не збуни :D
    Прво викаш дека антилоп чизмите се баш за ова време, но пропуштаат, а потоа викаш да си носат што сакаат само нозете да им бидат топли и суви.
    Еве мене лично, нозете ми се посуви и потопли кога носам добри патики отколку неквалитетни чизми (безразлика дали се до глужд, до колена итн).
    И далеку од тоа дека им се потсмевам на тие што носат. Секој со свој стил, свое мислење и се сложувам со тебе - удобноста пред се. И нормално дека непредвидливово време не е за балетанки, 5 минути сонце, па потоа дожд.

А за летните чизми (ако воопшто можат така да се наречат) немам коментар. Прво кај нас многу девојчиња на погрешен начин се обидуваат да изгледаат модерно со тоа што ќе ги облечат своите зимски чизми (со волна!) сред лето, искомбинирано со кратки пантолончиња и некоја маичка. На 50+ степени... Тие се потполно друга тема за дискутирање.
    Ова со чизмите со волна го имам со свои очи видено, мислам дека од самата слика ме преплави еден топлотен бран и ќе пукнев од жештина

17. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Незнам што е збунувачки, убаво си е напишано еве затоа се цитирав и блодирав што сум напишала. За есенско суво време затоа што антилоп чизмите пропуштаат вода. Не е дека не се квалитетни сите антилопски чизми туку намената не им е да издржуваат дожд, за тоа се знае гумени или кожни. Еве да се повторам.
    Всушност ме збунуваш ти мене, антилопските јас чисто како пример ги напишав, прво нешто што ми падна на памет беа тие, а на никого не му ставив нож под грло и не му кажав што да носи или што да не носи. Јас си кажав само примери кои ми текнаа во моментот и нормално дека ќе кажам дека секој треба да си носи тоа што сака, која сум па јас да одобрувам или да не одобрувам кој што да облече :^)

18. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Голема филозофија дали чизмите биле кратки или биле уште 10см плус повисоки. :^)

Носете тоа што ви се носи. Јас лично обожавам есенска гардероба (без палто), со чизмички. :inlove:

На Someonespecial, feminium и mims-89 им се допаѓа ова.
  19. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.191
    Секој би требало да носи тоа што има. Сите сакаме се и сешто да имаме, но колкав ни е плакарот и колку е според одредена сезона е друг муабет.
    Не секој мисли дека треба да има 4,5 пара чизми, те за пролет, те за есен, те за зима.
    Ако до мај носиме чизми, зошто не би можеле и во септември особено кога се прилично ниски температурите?
    Јас сакам салонки и ако е суво надвор ги носам и сред зима ако гардеробата го бара тоа.
    Чизми немам за есен и пролет, а посебни за зима, па тие што ги имам ги носам без разлика која сезона е.
    Немам преодни обувки, па до скоро бев во балетанки ако не можев да носам штикла. Еве ме веќе недела дена со затнат нос, температура и кашлам.
    Чизми до или над колена ако ги имате, а немате пониски носете ги. Барем денес во модата е толку се дозволено што пре некој би рекол дека пратите некој тренд него немате што друго да облечете.
    Гледајте да ви е убаво и пријатно и пред се топло. Здравјето не е шала.

На Giovanna, sweet-cherry, feminium и 3 други им се допаѓа ова.
  20. KatFem

KatFem Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    658
    Прво не знам по што процени дека на некој начин те нападнав или пишав некаде дека ти кажуваш што треба да се носи, а што не. Далеку од тоа дека воопшто некаде спомнав дека ставаш грло под нож. Напротив, го делам истото мислење дека секој треба да си носи што сака, како сака и кога сака. Прво можностите, а потоа желбите :)
    Не планирам воопшто да се карам, иако по твојава реплика и начинот на кој ми одговори изгледа како ти да целиш кон тоа.
    Небитно, отидовме до крајност офф. Се надевам се разбравме :D