Модни прашања

Дискусија во 'Мода и стил' започната од girl.23, 9 март 2012.

1. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Се отвори сезоната на балетанки? :D

2. macovska

macovska Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2014
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    203
    Во Охрид дефинитвно почна :)

3. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092
    Купив долга сукња со ластик горе како на сликава, само што ластикот кај мојата е подебел. Бидејќи сум ниска сукњата ми е долга и сакам да ја скратам и ластикот ме нервира, па сакам да го отшијам, но ми треба совет бидејќи не знам што да направам на местото на ластикот.
    S-20a_zpsbefe03ba.jpg

4. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.907
    А зошто воопшто си ја купувала. должината, ластикот, утре бојата, нема смисла, подобро купи си нова.

На ku4ence и Mishela им се допаѓа ова.
  5. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Да ти кажам, однеси си го на кројач, за стотче ќе ти даде и идеја и ќе ти каже што е најпаметно да правиш, за да не ја раскостиш сукњата. :D Може да го извади ластикот, и со тоа скратениот дел од доле, да направи како појас горе, на местото на ластикот.:?:

Не знам ни дали е изводливо ова, само брејнсторминг мавам.

Него, дај кажете за апсолвентска што да носам.... Не знам ни кај да барам, не знам ни што сакам да најдам. Имав некои идеи па ме разубедија, ме убедуваа дека тесно и кратко е сепак топ, :shake: да сум си барала свечен фустан, а не се осеќам баш најпријатно во такви комбинации. Троа пофутуристички гледам малце, нејќам класика фустани. :!: Се замислувам со нешто цветно сукњесто надоле, едноставно топче горе, можда и некое ланче, што знам.:yawn: После тоа па некако и меракот ми помина, и сега имам помалце од месец, а време за замарање скоро па ич...

6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.251
    Допаѓања:
    81.816
    Што и да ставиш на местото на ластикот ќе изгледа како закрпено, па или остави го така и скрати ја само по должина или најдобро барај совет од шивачка.

Инаку @Doozy, јас те замислувам во плисирана и лелеава миди-сукња од жоржет и едноставна маичка, топ или тенка кошула, зачинето со некое масивно ланче и толку. Не знам дали дека јас се замислувам така за мојата апсолвентска, ама знам дека си едноставна и практична како мене, па тоа ми е најлогично решение за таква пригода.
    Ќе изгледаш прекрасно, барем така изгледаш во мојата глава. :lol:
    Барај инспирација на Pinterest ако ти се допаѓа предлогов, има милион комбинации со вакви сукњи. :)

На marama и Doozy им се допаѓа ова.
  7. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Епа и јас така се замислував, ама ми скршија филм ептен.... :tmi: Јас дури и си најдов што како сакам, ќе тргнував и да го шијам, ама не било за апсолвентска. Демек облечи си нешто друго посвечено, стегни се, не си дебела ко што се замислуваш во глава, ти стојат и тесни работи, имаш што да покажеш, плус вежбаш сега, бла бла бла. :|

А бе и ја со глупости се замарам, не знам зошто толку многу ми значеше мислењево што ми го кажаа и зошто толку ме издиши, на крај краева секако сум со дијагноза:rofl:, со плешки свинско ќе се наредам и тргам.:D

п.с. Мишелке и двете ракчиња:wasntme:, затоа сме тука некаде, едноставни, практични, а сепак елегантни. :sun:

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Девојки, ве молам за мали консултации:)
    Имам ваков модел на сукња (слика во прилог)
    1975076_1457445517830915_2488726792498703996_n.jpg
    Еве слика за бојата
    IMG_20150418_170630.jpg
    И како да ја искомбинирам? Ми треба некоја по-кежуал варијанта, ама фино да изгледа, ако ме разбирате. Јас планирав да ја носам со тексасна кошулка. Црна немам, а за бела..што знам, ко too much бело ми се чини. На нозете планирав тегетни оксфордки.
    Сега прашањето ми е какви хилахопки? Времево не ми е ко за гола нога:D

9. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.757
    So teksas kosula bi bilo bas ubavo,a i voedno bi go dolovila toj casual look.Voopsto nemas potreba od crna kosula,so teksasna e po ubavo.

A za hulahopki,bidejki na suknjata dominiraat posvetli nijansi,kako belata i sivata,najubavo bi stoele koza boja hulahopki,bidejki ubavo rece za gola noga rano e uste malce.Hulahopkite sekako da ne se svileni,nitu pak so sjaj,bidejki mnogu loso ke izgleda.
    I dole mozes kako sto kaza oksfordki,super bi bilo,ili pak baletanki.

На marama и sadgirl21 им се допаѓа ова.
  10. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.192
    А зошто не пробаш и со обична еднобојна маичка/блуза? Боите ќе одат со секоја можна боја (барем мене ми одат).
    Идејата со тексас кошула е супер. Плус на тоа хулахопки месо боја (на Fiore матот се многу добри).
    Јас би одела и со бела кошула, блуза и хулахопки во боја, на пример борди.

Јас веќе почнав да носам, а гледам и со сандали луѓе, така што носи што ти душа сака.

На MacaLove и sadgirl21 им се допаѓа ова.
  11. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    @Doozy јас гласам за еден добар jumpsuit. Мислам дека ќе ти стои убаво и ќе можеш и после да го изнаносиш. Знае да биде елегантен и секси а во исто време не вулгарен.
    Не сум за долг фустан од причини дека претрано е веќе со долгиве фустани, на секоја апсолветска ко на Оскари се осеќам дека гледам. Ту мач свечност за една ама најреално веќе една обична вечер.
    Јас би сакала да носам нешто што никој нема да го носи или ќе бидеме мала група што ќе се издвојува, да бидам поинтересна и сега да би ми било апсолвентска би носела елегантен џапсут со длабоко В со тоа што јас иам големи гради па тоа не би ми стоело ич, ама ете во паралелен универзум:D
    Јас па не сум за кошула и здолниште зашто тоа ми е нешто секојдневно. Не сакам да се кинџурам ко за на свадба или Оскари ама па и не сакам да ми биде ко за секој ден. Нешто измеѓу;)

П.С и сликовите, нешто од нешто ако можам да доловам, ама има милион други моделичиња и комбинации.

Ја пример си умирам по овој и ми доаѓа да си речам што ги ебам ќе ги сечам само за да можам да го носам
    :worried:

Последна измена: 19 април 2015
    На Giovanna, Sexybaby86, mims-89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Јас да ти кажам и сезона на сандали отворив :lol::lol:

На MacaLove му/ѝ се допаѓа ова.
  13. cacikr

cacikr Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    243
    Имам сукња тесна до под гради црна е со сцрно златни петлици со што да ја искомбинирам

14. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.229
    Сакам да ве прашам, сакам да си купам штикли некој со понежен благ шпиц, ама демек не стоеле на ниски. И може некој предлог за матура што да носам. Не сакам долги, балски, со тулови , шлакотници таму што ти знам фустани.:?:

15. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.728
    Допаѓања:
    17.691
    Салонки напред отворени се носат? Оти еве мај месец више, ама ги гледам и со чизми до колена уште па зе мислам :?: ?

16. Ana.C

Ana.C Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Dali punicki devojki moze da nosat sorcevi?

17. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Пак почнувате со временска прогоноза прашања.
    На кој му студи си носи чизми на кој не си носи кондурчиња.
    Не знам зашто уште се оптеретуваат за тоа.
    Барем пролет реално е годишно време кога се можеш да видиш на улиците. Зашто и секој различно ја осеќа. Јас сум склчетчија ама кога треба да си подолг временски период излезен и не е за балатанки. Ми се скаменија нозете, од 8 излезена се прибрав дома 8 навечер. Златни чизми до глужд. Зашто срамот што ќе речат другите нема да ме лечи после од настинка и чаеви да ми вари, и наместо да си бркаме работи ќе бидеме дома заробени во постела.

Шорцеви за јаки бутови не е препорачливо, Не за друго ти нема да се осеќаш убаво, ако се прекратки. Оние што се подолги до колена зашто да не. Ама се е до тоа како ти стојат,вака хипотетски можеме само да нагаѓаме.

Чевли со благ шпиц не гледам зашто да не стојат на пониски девојки. Обично шпиц не ми се допаѓа на девојки кои имаат истакнат рис(коската на нозете доле) зашто уште толку ја истакнува.
    Не гледам зашто да е носиш.

На ivancekitty, mims-89, SwanMay и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    @Hipster se soglasuvam vo odnos na obuvkite,koj kako mu odgovara taka neka si nosi...
    Jas za denski imam staveno oksfortki samo maksimalno,bidejki strikno za baletanka mene iskreno rano mi e i ladno mi e,vcera vecerta koga izlegov si nosev cizmicki do gluzd mene navecer uste poveke mi e ladno,i relni da sme navecer uste ne e za baletanka,ete drugarkami nosese baletanki ama mu studese,i veruvale ili ne lugeto navecer uste nosat cizmi i ventijagi zimski,sto za mene e tu mac sega,ama ako na nekoj mu studi neka si nosi...
    @Ana.C Ne iskreno jas ne preporacuvam,popolni devojki da nosat sorcevi mene mn.neubavo mi izgleda i sekoj treba da nosi toa sto mu prilega na teloto,a sorcevi na polni devojki sigurno ne mu prilegat....

На ivancekitty му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Ми се свиѓа комбинацијата на ниски еднобојки старки со голема фенси ташна, ама скептична сум таква ташна да комбинирам со високи шарени старки. Стварно сакам некако да ги искомбинирам, ама никако не можам да ги вклопам заедно. :?:
    Нешто вакво (само карираниот дел од старките е црвен, а другиот црн):
    DV016_Jpg_Large_712580_V.jpg bag4.jpg
    Што мислите? Дајте ми некој предлог.

20. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Носи кул изгледа.
    Носи обични фармерки, ако си фан на искинати можеш такви, со обчна бела маичка со некој натипис и кошула ми мавнала јас,или само сако. Или кожна јакна, или мантил долг крем. Сега испаѓадека се може ама реално и доволува многу да се комбинира.
    Познавам девојка што вежбаме заедно има таков стил, опуштен ама љубителка е на гломазни елегантни ташни. Вака се носи често.
    Еве ти и пример сликовит.
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Сите оговараат со ташната што си ја постирала.

На Hipica, Elena69221 и danichap им се допаѓа ова.