Модни прашања

Discussion in 'Мода и стил' started by girl.23, Mar 9, 2012.

1. BellaS

BellaS Популарен член

Што мислите, дали е соодветно на свадба (не многу блиска) да се носат исти вакви бели панталони и некоја ваква маичка (и совет каква маичка би изгледало посвечено) :*

Attached Files:

2. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Кошулата без ракави, како на сликата, е соодветна за на свадба да. Но шорцот, бидејќи е по тесен и клот бел, не ми е за на свадба баш. Повеќе е како за поопуштена варијанта. Да беше поширок малце и горе со некоја машна што се врзува или сл. повеќе ќе одговараше мислам за на свадба. Но ако си решела веќе, горе можеш кошула како на сликата или пак со ракавчиња некоја, во било каква боја. Само да не биде маица обична, односно памучна. Премногу обично ќе биде за таа пригода.
    Убаво би било каква е бојата на кошулата, такви и штикли/сандали. Ако убаво, без многу претерување, додадеш по некои детали, ќе искочи убаво јас мислам. Накит некој понежен можеш, бидејќи сега и се носи понежен, а не масивен во стилот на Хурем.

3. littleflower

littleflower Популарен член

Феминки, порачав ваква блузичка/туника онлајн, но ми стигна преголема иако беше во мојот број. Ве молам кажете ми дали познавате кројач/ка, плетачка, некој во Скопје што би можел да ми помогне да ја стеснам?
    image3xxl (10).jpg

4. CHANEL05

CHANEL05 Активен член

Многу тешко се стеснува нешто плетено, ако не и воопшто, од досегашно искуство..

5. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

На што да носам бордо штикли, пликче и обетки освен со црно?!:^)
    Фустани не носам, па затоа ми е потешко да комбинирам.
    Ај предложете ми некои интересни комбинации, барав слики по нет и не најдов.

6. kjukli

kjukli Форумски идол

Со тегет, со бело, со светло розе.. Сигурно имаш панталони тегет или бели или фармерки и искомбинирај нешто..

7. CHANEL05

CHANEL05 Активен член

Јас не практикувам да носам бордо со црно од причина што ми се многу темни двете бои. Пробај ова што го напомена со фармерки и горе нешто кремасто, бело.. а доколку имаш и панталони во некоја од овие бои, супер ќе биде :)

8. HarleyQuinn

HarleyQuinn Истакнат член

Дали е срамота да носам долга бела суќна преку која минимално ми се гледаат гаќите без постава - друга бела суќна доле?

9. P.S.love

P.S.love Популарен член

Па можи така,наместо постава.Секако,ако дозволува моделот на сукњата и се вклопува:)

HarleyQuinn likes this.
  10. HarleyQuinn

HarleyQuinn Истакнат член

Дали е лошо ако бидам цела облечена во црно (црна кожна јакна, црни фармерки тесни, црна блуза со цветови) и облечам розови патичиња како еспадрили што личат? :^)
    Сакав црни штикли ама нозете ми се во дефект деновиве :lol:

1209 likes this.
  11. eliesaab

eliesaab Популарен член

Дали постои некаква онлајн бесплатна страница каде може да се експериментира (со дезени,форми)? Мислам, да може самата да си направам нешто.Ми треба за да сошијам, ама пред тоа сакам да си ја видам креацијата, да не направам некоја утка :?:

12. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Не знам дали прашањево ми е за во оваа тема, не ми се лутете.

Утре сум на свадба, ќе го носам овој фустан, но во црна боја, па ме мачи прашањето околу фризурата.
    Имам многу долга, густа и тешка коса, морам да ја скротам некако, па мислев да ја носам фатена во пунџа (ќе одам на фризер, дома нема шанси да ја направам сама).
    Најдов интересни фризури на Pinterest, најмногу ми се допадна оваа на Џесика Алба, но сепак сакам да слушнам и ваше мислење :)

image3xxl.jpg image2xxl.jpg

jessica-alba-hair-inspirations-for-kate-middleton-590bes111710.jpg Jessica-alba-hair-2.jpg images (2).jpg Jessica Alba hairstyle2.png Jessica-Alba-Hairstyles-Elegant-Messy-Retro-inspired-Updo.jpg Jessica-Alba-1.jpg

13. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Не можам да најдам слика од кратките панталончиња(шорцеви) на Калиопе, може некоја од вас ги видела во Сити мол. Катки се со висок струк бебешко розевки со коси џебџиња напред, одзади само имитација на џеб. Па ме интересира дали такви би одговарале си ситно цветна маичка на тенки прерамки (тиркизни и тегентни преовладуваат после розевки, кафенки доста ситни цветчиња), крем балетанки и крем ташничка???

mims-89 likes this.
  14. marijaaxl

marijaaxl Истакнат член

super kje odgovara, zatoa sto zaedniot del od fustanot go ocrtuva tvojot grb vo V, odlicno kje stoi

Jordanovska-K likes this.
  15. anonymousgirl03

anonymousgirl03 Истакнат член

Од тие тетоважите што се златни шо се лепат само за една употреба се или не паѓаат одма?

16. realGirl

realGirl Популарен член

Мене пред некој ден ми стигнаа од али експрес и баш пробав една, ми стои веќе 3 дена :)

17. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Добро со оглед на дождов,мислам дека не е срамота да си носам чизми м?

mims-89 likes this.
  18. Talita

Talita Популарен член

Ако се до/над глужд може зошто да не, башка и времево залади бајаги :)
    Ама ако се до колена некако се уште не ми е за такви чизми ^_^

kala21 and Anna-Banana like this.
  19. poenta

poenta Форумски идол

@Anna-Banana Ништо не е срамота кога е во прашање дожд (вода). Се што е добро искомбинирано и се чувствуваш топло и удобно е повеќе од модерно.

20. Giovanna

Giovanna Популарен член

Секоја година истиов месец, истово прашање :D

Девојки не се замарајте, чувајте си го здравјето и носете што ви прија и што имате во плакар. Мене лично не ми е ладно до толку за да носам високи чизми, ама затоа сите пониски си ги извадив и кај и да е ќе ги носам. Само прогнозата за неделава ми ги мати плановите зошто вика дека ќе биде сончево. Минатата недела носев есенски чевли, поесенски здравје, па жива вода се направив на тој дожд што испопаѓа од нигде никаде и поплава направи по улиците. Дома се вратив премрзната. Да бев во чизми немаше да завршам со мокри стапала.
    Не знам ни што е толку чудно, октомври е за некој ден, 9 степени најавуваат дека ќе биде наутро.

Nausicaa, Daydream, crazylady and 6 others like this.