Здраво девојки, за 1 месец сум на свадба не кој знае колку блиска но би сакала да шијам фустан, значи краток и не многу свечен, па би ве замолила за совет околу модата за оваа есен/зима? ако не ви е проблем може и некоја сликичка
@Stella1 Зошто да си го трошиш времето на шиење, проби кога можеш да најдеш убави фустани и по продавниците?
Акоп ти е за краток и не многу свечен ќе се малтериташ со шиење и на клрај и разочарана ќе бидеш дека никогаш не излегува ко „на сликата“. За 1000 до 2000 мксумум ќе најдеш супер футанче сигурна сум.
Со каква боја шал и ракавици би комбинирале црвен капут? Најчесто го носам со црни панталони,црни чизми и црна ташна,а не сакам шалот и ракавиците да бидат црни,ниту пак бели. Идеја некоја?
@Waka-waka Темно виолетови, бордо, тиркизни, леопардски, маслинесто зелени, темно зелени. Се зависи од комбинацијата, расположението, пригодата. И не мора секогаш да бидат во ист тон шалот и ракавиците.
Јас да прашам за мислење дали ви се допаѓа јакнава? И дали се исплати да ја земам сега, колку би можела да ја носам, по мое мислење е бидејќи има крзно може и кога е поладно да протерам со неа, се мислам дали неа да ја земам дали капутче да си барам
@crimson ако ги носиш на долги панталони на кои ќе се гледа шпицот зошто да не. Па носи си што сакаш и ако толку сакаш комбинирај ги убаво.
Убава е јакната ама јас со оглед на тоа колку е ладно последниве денови би ти рекла да си побараш капутче
Dragi feminki ajde pomognete mi malku. Sto e spored vas must have za ovoj period ? Nekako izgubena sum Sakam da si kupam novi raboti ama nemam nekoja idea. Kaputce, dva para cizmicki, sal kapa se e spremno, ama za gorniot del nekako ne znam.
Ајде и јас да си прашам во сабота сум на промоција кај братучедка ми па незнам што да носам за таа пригода.Некој предлог што да облечам?
@Summerlover Пa вечерна промоција на книга ке биде.Имам 15 години.Спортски тип сум но несакам сега таму да појадам по патичиња и по фармерки незнам затоа што да облечам сакам нешто по елегантно но и прикладно за моја возраст
@Addy Во однос на возраста и стилот, секако не мора да облекуваш не знам, балски фустан или слично. За да доловиш мала елеганиција без да претеруваш, може да носиш некоја сукњичка и кул топ, плус балетанки или пак можеш и фармерки а одозгора сако + кошулка некоја. Спојлер: Предлози/Инспирација