Секако, мене многу повеќе ми се допаѓаат вакви комбинации за на свадба. Јас би комбинирала со некоја свилена кошула или топ+сако и едоставни црни салонки или сандали. Спојлер: СЛИКИ
Нема ли да биде премногу кежуал и како за на работа? И јас мислев со топ, во кошула ќе ми биде топло на ова време. Имам и еден краток црн пеплум фустан, но мислам веќе излегоа од мода. Немам нешто елегантно, а неможам да купувам ново во моментов.
Dokolku tebe ti e udobno vo toa sto go nosis , ne treba da ti bide griza za drugite sto mozat da pomislat . I jas bi go nosela peplumot fustan , ic da ne ti cue !
Не мислам дека ќе биде кежуал или канцелариско, ако ставиш некој впечатлив накит. Мене таков ми е стилот за по свадби, па затоа и многу не се оптеретувам како ќе изгледа. Но, се согласувам со блек ејнџл, црн краток фустан никогаш не излегува од мода, па ако не се чувствуваш удобно во комбинацијата со сукњата, имај го него предвид.
So shto mozam da gi iskombiniram shtiklive I dali sega se nosat? Sakam nesto so farmerki teksas (visok struk) Ali ne znam za nagore dali bi odgovarale so bela, sivo bela maicka po kratki ili pak praska boja maicka na tenki preramcinja. Mn loso objasniv ama ete nekoe mislenje so imate :/
Не знам дали на повеќето вакви сукњи ова е проблем, ама ми треба помош !!! Купив сукња со патент од долу до горе, ја платив скапо, екстра квалитет, ја искомбинирав за на свадба допрва и дома гледам проблем. Патентот каде започнува (она најдолу) е пластично и ме греби на ногата (сериозно греби, кожата ми ја одра од 5 мин. дома што се гледав пред огледало), а да имам холахопка (планирам и така да ја носам на зима) ќе ја скини холахопката одма. Прашањето е што можем да направам со тој пластичен дел на патентот (ни да се отсечи, ни да се зашие може) ??/
Здраво на сите. Сестра ми си купи ваков фустан, но сега се кае и мисли дека е некако детски за 21 годишна девојка, па би сакала да слушне ваше мислење.
Imam takvo zdolniste ama sedi vo plakar, nemam idea kako da go iskombiniram. Moze idea no za izleguvanje, svadba nema na povidok vo slednite 10 god. Blagodaram
Што е подобра опција за излегување во кафич: 1.Мастило боја здолниште со цветна кимоно кошула ( бебешко розева боја а на цветовите ги има истите бои како здолништето). 2.Црн обичен фустан. Додатоци: крем сандали и крем плик. И двете работи ми се допаѓа како стојат, но да не изгледам премногу детски со шарената кошула и здолништето. Јас обично не се замарам, ама сега не сакам да отскокнувам.
Може да ја извади таа панделката ако е можно, и место неа да си стави коланче. Така мислам подобро ќе биде и нема да изгледа детски
Можеби доцнам со одговорот, но и јас имам ваков фустан со патент позади кај потколениците кој ме гребеше, па јас се снајдов со медицински фластер го обложив убаво, но ќе мораш после секое перење "операцијава" на ново да ја изведуваш
Со сива,црна и бела пенкало сукња, каква боја би одговарала за некое парче блуза/кошулка/корсет, може примери?
Било која боја, ако убаво ги ускладиш додадоците како ташна и чевли. Не си ограничена воошто. Освен можеби за кафева боја што ептен не би одело.