Модни прашања

Дискусија во 'Мода и стил' започната од girl.23, 9 март 2012.

1. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Имам мерак да си купам хеланки зашто гледам многу интересни шарени се продаваат. Ама срам би ми било да ги носам без да ми биде покриен задникот. Некој предлог како ги комбинирате вие (освен со оние долгине џемпери)?

2. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Маја можеш да ги носиш со долга обична маичка, блуска, со подолга кошулка, со подолго сако, јакна, палтенце. Имаш многу комбинации кои можеш да ги направиш ;)

На maja8 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    ^ Ете гледаш, не ми текна дека може со долга маица (може зашто немам таква :lol: , ама ќе снабдам) Фала ти

4. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Се сложувам со Angel.girl.Еве неколку комбинаци:

На candise20 и maja8 им се допаѓа ова.
  5. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Имам јас едно прашање :wasntme:
    Отсекогаш имам мерак да си најдам фармерска јакна со нитни.Случајно денес налетав на една и многу ми се допадна.Прашањето е дали ќе можам да ја носам сега зимата или да ја оставам настрана до пролетта?
    Многу ми е јака.Сигурно ќе ја земам ама дали ќе ја носам сега на ова ладно време?

Уште едно прашање.
    Многу ми се допадна една кожена сукња,само што незнам што би облекла нагоре?Каква блуза или...?
    Ова за НГ планирам.Не сакам нешто многу светкаво.Сакам тоа што ќе си го земам за тој ден да можам цела година да носам :!:

6. CuteEva

CuteEva Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2012
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    131
    фармерската јанка ти предлагам да ја оставиш за пролет, сега е ладно за неа а одозгоре врз неа да носиш друго дебело палто нема да стои убаво. :)

7. Oleeenka

Oleeenka Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    524
    Црвени штикли со црни хулахопки. Да или не?? :^)

8. Ivi.milo.mi.e

Ivi.milo.mi.e Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    39
    според мене не :?: подобро со бели ..

9. The.Princess

The.Princess Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    146
    Мислам дека не би било добро.. не мислиш ли дека би стоело предрачливо? :^)

10. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    На пред новогодишна забава со колеги (кои повеќето се мажи). Кратко фустанче или панталони? :?:

11. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.212
    Допаѓања:
    12.600
    Зависи колку е кратко. Ако е над колена веднаш, зошто да не, ама ако е до под газ некако невкусно ми изгледа за мајка :|

12. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Еее таман работа под газ :lol: Над колена :)

13. B-I-B-A

B-I-B-A Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    12
    Девојки за дочекот на Новата година планирам да бидам вака облечена...
    Но проблемот е што требаше да идеме во ресторан,а сега ќе бидеме со друштво во домашна атмосфера.
    Но јас веќе купив облека.Кажете ми дали вака ќе бидам добро облечена,доколку немав купено ништо би си купила некое фустанче/туника поприкладна за домашна атмсофера,а сега незнам што да правам.Мислења? :?:

Прикачени фајлови:

14. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    Немој да менуваш ова е многу убаво фустаче, јас би го носела и во домашна атмосвера, сепак чекаш нова година и не е на одмет и да бидеш посвечено облечена, иако ова фустанче не е којзнае колку свечено, баш ми се допаѓа за домашна атмосвера.
    Не ставај впечатлив накит само- тоа е се. :)

15. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Бели панталони за сега ова време?
    Слушав некои женски викаја премногу сељачки било :tmi: а блогеркиве носат, би сакала да чујам ваше мислење? :wasntme:

16. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    Јас сум тип што за во домашна атмосфера сака да се чуствува најкомотно што може,дури и би облекла некои убави пижами со Дедо мраз :lol: .........со самото тоа никогаш не би одбрала некое вакво фустанче(и ако фустанчево е топ и е во мојата омилена боја ;) ) за по дома.......ама тоа сум јас повеќе лежерен тип....а и ако си го купила специјално за тоа ако милиш дека ти е премногу облечиси нешто во што ќе се чуствуваш комотно,а пак ова ќе си го носиш за некоја друга прилика,да речи ме за Стара нова година можеби ќе одите некаде во кафана............а и кој вика дека треба да имаш нешто ново купено за Нова година :?:

17. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Биба има разлика од домашна до домашна атмосфера.
    Некаде има пиење смеење потивка музика многу кифлички и руска и лежерна атмосфера.
    А некаде има џумбус и превртување од играње и музика до даска што би рекла.
    Затоа најубаво е да прашаш како ќе бидат облечени останатите девојки, па и момчиња.
    Јас сум носела фустан во домашна атмосфера со појака шминка, а и сум носела џемпер и фармерки во друга ситуација со бекутан кремче на мене само. :)
    Затоа прашај дал ќе се кежуал или посвечен дочекот.

Зависи од материјалот и зависи од самата комбинација. И од временската прогноза.
    Ама непрактично ми е пред се. Јас пример ко свинче се правам во овие калови од слана, дожд и снег во есенско-зимскиов период, па сум против светли работи.
    А и мене лично белата панталона ме потсеќа на лето.
    Една од најужасните зимски комбинации е бела тенка панталона со црни високи чизми. Не да не ми оди!
    Не е грешка, ако се чуствуваш удобно и ако добро искомбинираш.
    Но интересно е што речиси во ниедна зимска колекција на брендовиве нема бели панталони, едноставно тие се продаваат во летни колекции :)

Во кое поубаво би се чуствувала? :)
    Мене пример и да ми речат дека ми е супер и супер изгледа ако не се чуствувам убаво и ако мислам дека ќе примам погледи кои ќе ме засрамуваат тогаш јас нема никогаш да го облечам тоа.
    Ако сметаш дека фустанот не е прихладен за таа вечер не го носи.
    Иако фустан си е женска ствар. Не е финта ни должина понекогаш.
    Како го носиш и како ти се однесуваш.
    Може во една просторија да има 100 жени во мини сукњи, секогаш ќе има некои кои скромно ќе го носат тоа мини и некои кога ќе се во центарот на вниманието.
    Така да јас би фустан најискрено, биди елегантна дама едноставно :)

На ceca-1, blond и Rose96 им се допаѓа ова.
  18. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    Крем чизми и мастило ролка/блуза? ..пример со црни фармерки, црно палто/вентијага блузата и чизмите.. одговара? :)

19. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    48.806
    И мене некако не ми идат бели панталони зимно време иако по блоговиве имам заприметено многу убави комбинации.Башка ко што кажаа зависи и од времески (не)прилики.Ако врне или има снег и притоа се напраиш лом одпозади на ногавиците деф. НЕ бидејки не делува толку сељачки бела панталона у зимо,колку што делува сељачки каллива ногавица на бела панталона. :D

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Кои бои најмногу одат со бордо?