Модни прашања

Discussion in 'Мода и стил' started by girl.23, Mar 9, 2012.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Дали идат бели адидас патики со палтото што го имам ставено во модни критики последно?

2. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Не :) Палтото е убаво и елегантно и не оди со никакви патики.

buba4e89 likes this.
  3. Summerlover

Summerlover Форумски идол

@Youknow Може, само зависи конкретно за каков модел прашуваш. Инаку, еве комбинации за инспирација, за секојдневие на бели или светли фармерки со светла маичка и сл. сега за пролет би било интересно :)
    @buba4e89 Ако мислиш на мантилот, тогаш не :)
    :d::drunk:

4. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Oвaa прoлет штo е хит oд oбувкa и пaлтенце/мaнтил?

5. ivanus

ivanus Истакнат член

fustan.jpg
    Женски сакам да ве прашам за ова горе кај можам да најдам таква чипка или што е тоа? мене ми изгледа на тие ситните светкавите дека е, шивачки ми велат тоа било рачно везено и ми бараат некои 200, некои 500 евра :D А искрено многу пари ми е тоа. Јас би дала до кај 4-5000 денари. Мислам дека ми е посигурно јас да си ја барам, отколку да ми ја бара шивачка па да не ми се допадне. Предлог каде би можела да најдам?

6. Summerlover

@ivanus Рачно везено е, затоа е и толку скапо :) И во бутик за свечени фустани да влезеш, ваквите фустани се скапи, а целите изработени од ваков материјал т.е со рачна изработка, пр. во Ламас се од 35.000/45.000 денари па нагоре :)

Rebecca_R and ivanus like this.
  7. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Дефинитивно е рачно правено, многу бараат, јас имав слична замисла со фустан за матура кај што требаше да се везат чипкани делови и многу пари ми бараа. А за материјали чипкани во чаршија и на бит пазар има голем избор.

едит: еее исто и ми текна на едно место кај што имаат многу убави чипкани материјали, во подрумот во буњаковец продавничка е една мала, а не се скапи многу.

Last edited: Feb 26, 2017
    Rebecca_R and ivanus like this.
  8. ivanus

ivanus Истакнат член

Оффф, а јас сум таква еден фустан ќе ми се допадне и друг не ни погледнувам :D A со каменчиња некако да се залепат или сошијат поситни и покрупни ке излезе нешто добро или да не се надевам, не ми текнало тоа да прашам шивачка, сега ми текна :D

Rebecca_R likes this.
  9. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

@ivanus Слични вакви плетки гледав во дуќаните на бит пазар и во чаршија. Цените им беа од 2800 до 4800 денари од метро. Па по оваа цена и нормално е да ти побараат толку пари. И во продавнициве да ги бараш пак скапи ќе ти бидат, можеш да најдеш во Нана, Ламас, во Бисер во неколку дуќани и во Мавровка исто така.

ivanus likes this.
  10. Summerlover

@ivanus За лепење такви каменчиња, нитни и сл, мислам дека ќе може, ама да те предупредам дека тоа ни приближно нема да изгледа како што си си го замислила во глава :D
    Мој совет ти е, може ваква боја и дизајн, а нагоре тој дел нека ти го направат со чипка. Сега, нема да е исто, ама барем ќе биде слично на изглед до некаде :)

ivanus and sweet-cherry like this.
  11. ivanus

ivanus Истакнат член

Фала ви женски на советите :* Ќе разгледам низ Скопје ќе видам за чипка да си најдам јас, дека сум доста пребирлива :D а за долниот дел ќе оставам на шивачката

Baby-bubu and Summerlover like this.
  12. Youknow

Youknow Популарен член

Dali bi nosele belo kozno (kratko) palto ili sepak bi odbrale da bide druga boja? Se dvoumam i za toa deka se se valka ama i so sto bi go kombinirala...?

13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Ова е рачно везено, нема да најдеш во продавница. На женски пазар имаш убави материјали, ама тие квалитетните ги има во Стара чаршија и се над 50 евра за метар. Тебе од тој материјал ќе ти треба барем 1,40 или 1,50. Плус овој делот надоле е во глок, па и тука ќе отиде бајаги материјал, најмалку 3-4 метри, зависи колку си висока.

На какво палто поточно мислиш? А и при толку бои, зошто баш бело палто?
    Јас колку што сакам бели маици, џемпери, блузички, толку не сакам бели јакни, капути или јакнички. Ептен се впечатливи, ама во негативен контекст.

elimkd likes this.
  14. ivanus

ivanus Истакнат член

15. Salome

Salome Популарен член

Да јас имам бело кожено кратко палто ама поелегантен модел е, не е бајкерско.Го носам претежно напролет, а го комбинирам со пролетната гардероба.:)Со светло сини фармерки, крем фармерки...Така одприлика.:?:
    А, за тоа дека се валка, да и тоа многу ама почесто ќе го переш.На мене не ми претставува проблем, меракот да го носам е поголем.

16. P.S.love

P.S.love Популарен член

Женски,денес си бендисав бели панталони(нешто како на сликите).Прашањето ми е, каков долен веш би облекла,а да не биде вулгарно(нели прозирни)?:?: Се мислам дали крем обични (тие без раб) или....не знам:^):?:
    *Ивинете,можеби е поставено прашањето досега,ама да не барам наназад:)
    kipbnr-l.jpg
    white-wide-legged-pants.jpg b2605e07e38219ad62d7244babd7801d.jpg

17. Avery

Avery Популарен член

Кремаст долен веш е помалку видлив, отколку бел. Јас носам кремасти гакички без раб, некој чуден синтетички материјал се ( сигурно ги знаеш, во Сара фешн ги има).

Summerlover and P.S.love like this.
  18. kanella

kanella Популарен член

Во потрага сум по вакво но не го знам името точно како му е. Кога го барам под blazer dress не ми излегуваат многу податоци на интернет. Уште подобро ако знаете да ме упатите каде да барам :) d6ad4ac5561cc7407a1f4e07d50644bd.jpg b08cbf43dd7c48e7fc87296ba5eeb9c7.jpg

Annabeth, SuperGirl24 and Acka22 like this.
  19. LanaSGirl

LanaSGirl Популарен член

-miss selfridge tuxedo playsuit
    https://m.missselfridge.com/en/msuk/product/tuxedo-button-playsuit-4703053

Acka22 and kanella like this.
  20. Summerlover

@kanella Тие се нарекуваат double breasted или waistcoat фустани, препознатливи на Балмен, инаку за овде во Македонија, во Зара и Бершка мислам дека имаше, ама минатата година, за оваа на мода се повеќе карнерите :)
    Добро претражување по тие бутици или некој ако видел некаде, од поевтините или онлајн :)

Acka22 and kanella like this.