Ладни облоги, хепатромбин, борова вода, ама и покрај ова тешко за толку кратко време, посебно ако е голема.
Буквално во секој даден момент имам над 5 модринки. Нема смисла. Маааалку да се чукнам на нешто и ОДМА сина! Посебно на нозете кучето ми скока... Силен е ама не ме удира до толку, а одма посинвам. Сега имам 6 модринки. Многу се досадни ама барем за брзо оздравуваат.
И јас спаѓам тука. Многу сум чувствителна на допири, некој да ме допре само со прст одма модрица. И велам на некој немој ме боли, ми се чудат. Но брзо ми оздравуваат.
Малку да се удрам одма ми излегува модрица, за една недела сум на свадба, решение за побрзо да изчезнат??
Мене ми помага павличева, ги мачкам со мноогу крема, тријам да впие и потоа ставам уште еден слој горе и чекам и тоа да впие. Кога си дома мачкај се, можеби ќе ти помогне
па не знам колкави се твоите модринки ама кај мене за 2-3 дена ги снемува обично добивам со големина на монета од 2ден, ставам 3 пати во денот
Pred dve nedeli mi ispadna golema sinica na nogata mnogu golema.Mi pomina najposle tesko no pomina.Sega mi ispadna druga...A problemot e sto jas ne se udiram nikade bas nikade.Pred nekoj den vidov nova mi izlezela edvaj se poznavase bese malecka a sega mnogu sina mi se napravi poveke se poznava.I nonstop ova mi se slucuva od sto moze da e...Da napomenam pak znaci ne se udiram nikade nemoze da mi e udreno
Консултирај се со лекар, ќе те упати на соодветни испитувања. Не е во ред да излегуваат модрици сами по себе.
Ај малку помош имам модрица и сакам да ми помине црвена е некој лек ако знаете или неко мадт ја ставив лук и истолчен и малку сол но ме пече дали е добро тоа штоо ме пече или
Хепатромбин маст, а ако си се удрила скоро и уште не ти е помодрено стави мраз завиткан во крпа и држи некое време.
Од некна сум а колку брзо можи да помини од маст и дали треба стрикно маст да ја барам во аптеките ии колку се движи ценатата
Со ништо не може магично да ти помине. Ќе треба 2-3 дена за да исчезне. Побарај Хепатромбин во аптека, ќе ти дадат. Не памтам точна цена, ама не верувам дека е повеќе од 200 ден.