Па и да има дијагноза детето, недовозволиво е така да постапуваат, пред се мајки се, имаат деца.. Од ова што го опиша мислам дека детето е само многу повлечено, мирно и тешко му е да се вклопи во средината.
Детево го имам видено, седев на час оти нејќев да навлегувам цела работа почна од учителката и прво мене ме викна дека не може да се справи. Као да одиме кај директорот. Што така правело сметало на другите деца. По мое мислам дека она не сака да има дете кое отстапува од другите. Детево возеше количка ама кога и да го прашаше дали слуша секогаш точно повторуваше што она кажала.Он си е во негов свет, може така се концетрира да слуша на час. Ескилираше на крајот кога ги нашилка вие 5-6 мајки као децава им ги задевал, им сметал на час и вие примадони ко чавки на чешма дигнаа врева. Директорот знае се, и е на страната на родителот. Јас не сум стручно лице ама него психолог го проценил дека не му треба помош, дека е свесен и сл. И пак не се прифаќа. Ама мене ми е најодвратно дека децава го третираат многу лошо. Тоа сеќава, му викале имаш очи ко психопат тоа од кај ќе го чуе. Од дома сигурно.
Извини не прочитав убаво. Многу лоши работи ми се случија од лани и точно е не бев упорна да решам се до крај.Живеам до училиштето секој ден тоа па тоа.И сите си наоѓаат изговори,место да се реши тоа со детето. Тие процениле дека е многу умен и може да продолжи на училиште. Да си средам јас законски да не потресува дете пошто сами живееме и се слуша,тогаш ќе ги пишам еден до еден. До сега и приватно во очи се им имам кажано ама џабе тоа партиски примено не ни знае што да одговори. А на учителката и одговара ние се расправаме место неа,таа жална и насмеана.
Читам и фрапирана сум, како може вакви дешавки да има, посебно меѓу возрасни луѓе. Не знам што да кажам искрено, ова по сите медиуми треба да се рашири, да има притисок од јавноста за да се реши.
Закани се на сите, почнувајќи од учителката. Кажи и дека ќе тужеш и ќе викнеш медиуми. Да видеме дали ќе се смее тогаш коза една.
Ќе се реши коа татково ко што е лут многу им се закани со тужба на мајкиве, и дека сите грди зборови децава од дома си ги носат на училиште. Сега за сега се смирија по заканата, детето си е ок. Јас мојата ќрка нон стоп ја прашувам. Со тие што сум во контакт родители сите велат дека немаат проблем со детево. Ама по групи вие оперираат. не знам кога ќе ескилира ситуацијата.
Treba site roditeli da se soberete i da najdete resenie zaedno, sama nisto ne pravis. Opcija e policija, ministerstvo i javno na tv da izlezete. Na kraj kraeva otpisi dete i prefrli vo drugo skolo. A majkata sto si go pretepuva deteto vo ucilnica na cas pred site si ima institucii i za nea, bidejki deteto e takvo radi nea. Nastavnickata da barate so potpis od site roditeli da vi ja smenat, kakva nastavnicka e koga nema avtoritet nad decata i dozvoluva dete da ja tepa. Ne mi se veruva ova sto go citam, ne e normalno.
A da go snima nekoj skrisno deteto, znam ne e dozvoleno ama bar ke imate dokaz deka ne e bas mirno. Jas da sum na tvoe mesto i nedaj boze moe dete tepano da dojde nadvor od uciliste nekade bi go nacekala i bi go istepala. Da. Pa neka me tuzat posle ke negiram, dete e laze. Ima sve na noze da dignam.
Нема со кои родители да соработува 8 деца се во група од кои 2 ромци и 2 братучеди на детето кои молчат. Ќе се бори мајката да го преместат нејзиното дете зашто друго решение нема
Втф? Шо ви е бе. Шо се плашите од мали деца. За уши, одзимање телефон и лаптоп и сѐ и под казна дома малце. И некој шамар. Да ме тепа детето пред цел клас? Треба да му ја залепат една да се стресе
Za koj slucaj zboris? Jas za Monako sto pisa deka majkata sedela na cas i go tepala deteto. Kako i da e, vo dvata slucai sto se pisani tuka treba da se reagira i da ne se otkazuva da se istera do kraj rabotata. Vo sprotivno mnogu loso moze da zavrsi. Neznam dali se sekavate pred nekoja godina imase slucaj kade sto srednoskolec se frli od zgrada zaradi sto bil maltretoran i tepan i nikoj ne prezemal nisto za toa. Nekam ni da pomislam na takvo nesto. Bulingot kakov sto nie go znaeme koga sme odele vo skolo i denesniot ne e ist. Treba seriozno da se prezeme nesto.
Читај погоре,тепано е од мајката на час и влечено по земја,кога не можела таа доаѓала бабата. Неа повеќе ја слушал,ама сега другите ги тепал на начин како него бабата.
Toa e toa. Sto drugo da se kaze za ovoj slucaj. Vo pravo si za se. Najgolemiot krivec e samata majka sto ne se bori za deteto kako sto treba, tuku pisuva tuka i mozebi ceka nie da se borime za nea Nemozam da si zamislam da ne se boram za svoeto dete. . Vo mal grad bile site se znaele neznam sto bezveze mentalitet. I sekoj den deteto doma tepano ke idi nema problem. Ma nedaj Boze ima skoloto da im go zapalam so se site vnatre i oko da ne mi trepne. Ako jas ne si go odbranam cetoto sto sum go rodila koj drug, nikoj.
Како бе детето ја тепа мајката и наставничката? Па тука треба и социјални служби да се вклучат, да видат каде е проблемот, од каде е таа агресија...