Моето дете го избегнуваат

Дискусија во 'Дете' започната од westt, 10 мај 2016.

1. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.344
    Допаѓања:
    5.754
    Таа е за стручна помош, а не детето. Се случува во училиште деца да си земат несакајќи учебник, тетратка, дуксери да си сменат (ова дека носат униформи), па кога фали родителот прашува дали кај некого случајно залутало тоа и тоа, па ќе се јави тој што го има, не се прејудицира на никого. Инаку, можеби е емотивно врзана со моливчето, деца знаат и за глупост да се врзат, може дома им се однесува раздразливо поради тоа, но никако не смее никого да го обвинува, Боже Господе за кражба. Другите ќе и го видат паметот.

На MakeDamnSure, eliesaab, TarantulaA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.637
    Допаѓања:
    38.160
    Јас би ја направила партали дотичната особа. И би се обратила во училиште. Како не и е срам? Идиотка. Прави проблем за еден молив? Не ме чуди. Поголемиот син кога одеше во дневен престој имаше проблем со едно дете. Учителката ми кажа дека мајката на детето се жалела од син ми. Демек.... Син ми на нејзиното дете му ја дупчел гумата со молив :x
    Јас и кажав тоа што треба на учителката и син ми повеќе не беше спомнат. И се понудив да купам гума на детето.

Таа треба да побара стручна помош. (facepalm)

На Gosh, MakeDamnSure, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  3. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.344
    Допаѓања:
    5.754
    Таа е за стручна помош, а не детето. Се случува во училиште деца да си земат несакајќи учебник, тетратка, дуксери да си сменат (ова дека носат униформи), па кога фали родителот прашува дали кај некого случајно залутало тоа и тоа, па ќе се јави тој што го има, не се прејудицира на никого. Инаку, можеби е емотивно врзана со моливчето, деца знаат и за глупост да се врзат, може дома им се однесува раздразливо поради тоа, но никако не смее никого да го обвинува, Боже Господе за кражба. Другите ќе и го видат паметот.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.168
    Допаѓања:
    29.998
    За моливче и извинете на израз пуфла од мајка не знам зошто би префрлала дете во друго место.
    За моливче бе???!
    Дете е, може го има изгубено некаде. Јас цел телефон имам оставено у школо, па мајка ми не се напна да обвинува некој. Не се најде телефонот, живи и здрави сме.
    Моливче бе (facepalm) Шо нема да прочитам..

На Gosh, MakeDamnSure, BlackNight и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Извини вака директно ќе те прашам. Дали смета дека не е воспитано ради тоа што е убедена молив дека украло? Или пак генерално и е мислењето.
    За да пишеш вакво мислење треба да си имаш поголем проблем со детето/човекот, па ова да речеме е некој капак.
    Како се однесува во школо? Да не закача други деца? И ние сме имале деца што за внимание намерно земале работи од другите..ништо страшно се поминува.
    Ама дека ради молив не игра никој со твоето дете ми е чудно, значи тоа одбегнување трае подолго?
    Добронамерно те прашувам, сепак сме на форум се надевам нема да замериш...ама малце ми е нецелосна твојава страна.

6. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.114
    Допаѓања:
    9.417
    1. Се разведе или уште сте во брак?
    2. Со свекрва ти ги средивте кавгите?
    3. Со убаво објасни и на мајката дека немате туѓо миливче и не ставај се при срце.
    4. Седни си го детето и направи си убав муабет да видиш кои маки му се мотаат низ глава.
    5. Префрли го детето во друго училиште.

Ако не се зезаш, ако си сериозна на темава тогаш детето ти е нервозно од вашите проблеми. Ти тераш по една патека, свекрва ти по друга и детето е у тотален хаос.

На MakeDamnSure и Milkiway им се допаѓа ова.
  7. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.470
    Плус не и пишува лично него ги вклучува останатите родители да го замразат детето сите и никој со него да не си игра, јас би свикала родителска средба заради ова, и ќе носам 10моливи да и ги подарам.

На MakeDamnSure, eliesaab и SummerGirl им се допаѓа ова.
  8. Mimtod

Mimtod Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2023
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    29
    Nemozam da kazam deka e mirno celiot klas se tempermentni deca no od samiot pocetok se vrzani za edno dete. Samata Nastavnicka kaza deka gleda deka sedi a drugi go obvinuvaat bez potreba. Sto i da fali sto i da se sluci vinovno e toa ... Vo nagoviot klas ako eden ne te saka cel klas ne igra so tebe. Postojano si doaga doma placejki navreduvan modar ama koga toj ke vrati na ist nacin problem e. Majkata vo grupa na majki pisuva Molivceto mu go zemal kapata mu ja zemal , I pisuvam poveli koe molivce e vase ne gledam tuka tugo molivce .. i velam na ubav nacin deka na sekoe dete mu fali nesto od kulturata no toa ne znaci deka e nevospitano ete ednostavno deca se . Velam ova se detski raboti po 5ti pat mi pisuvas deka moeto go stipnalo tvoeto, si kazale pogrdni zborovi, se butnale tie se deca.
    Koga moeto si dojde modro od cel klas tepano vo 2ro odd nitu edna ne kazavte deka e vinovno vaseto epa od toj den velam i jas brani se ..
    Vcera si doaga so zborovite
    Mamo mi kaza deka majka mu kazala ke odime na sud za molivceto
    Iskreno ne padnav na nejzino nivo samo pisav vo taa grupa
    Za kakvo vospituvanje zboruvas koga kaj tebe nema kultura so samoto ova sto go pisuvas .

На hermosa, MakeDamnSure, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.996
    Допаѓања:
    9.404
    Ne mi se veruva ova sto go citam.... Tuka ima nekoj drug problem podlabok ne e moliv vo prasanje. Razgovaraj so nastavnickata, direktorot, gradonacalnikot ako treba da se resi problemot. Neka svika nastavnickata roditelska i zastani pred site roditeli, neka bide tamu i doirektorot, otvori gi kartite pred site neka kazat sto gi maci so tebe, koj e problemot. Zosto problemot na roditelite e so tebe ne so deteto. Deteto samo e kolateralna steta da recam. Oni imaat problem so tebe. Sigurno i tie roditeli na decata sto go maltretiraat tvoeto im zborat doma ili slusaat decata sto zborat pa si davaat sila protiv tvoeto. Bori se do kraj da si go zastitis deteto, ako treba i izlezi javno, prijavi vo policija, isprintaj toa sto pisuvaat objavi javno, bilo sto. Veruvaj deka ako vaka prodolzi i ako ne napravis nisto tvoeto dete ke ima mnogu problemi so samodoverba, psihicki ponataka vo zivotot. I kako tepano si doslo doma? Ti sto napravi? Prijavi li vo policija? Javno izlezi vo mediumi. Nedaj Boze moe dete taka da dojde ima skoloto so se site vo nego da go zapalam ama bukvalno.

Последна измена: 5 септември 2024
    На Gosh, Abeja, MakeDamnSure и 4 други им се допаѓа ова.
  10. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.996
    Допаѓања:
    9.404
    Nastavnickata go gleda seto toa i ne prezema nisto? Ako e taka mora da se prijavi na povisoko nivo, prvo kaj direktor na skolo pa ako nisto ne se smeni kaj gradonacalnik i se nagore vo hirearhija. Na kraj kraeva smenete uciliste. Ako i vo drugo oddelenie, uciliste go ima istiot problem znaci problemot e vo vas.

На eliesaab, Lisandra и SummerGirl им се допаѓа ова.
  11. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.470
    Ќе и кажеш на наставничката да преземи нешто, нека ги свика родителите на тоа дете, и кај директорот да одиш ако видиш не реагира, и муабетот ќе и го пуштиш како го клевети детето.
    Не можи барем во друг клас да биди?

12. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.625
    Допаѓања:
    17.578
    @Mimtod Не е во ред однесувањето и на родителите и на децата,само мислам си имате вие проблем и дома.Ти колку си сигурна дека вистина он прв не ги закача и дека ти ја кажува вистината?Друго и на тебе ти се обраќал со кучко,значи детето си има одредена агресија што произлегува од вашите домашни проблеми.Поправи ме ако грешам.Тука треба најпрво работа со вашето дете,да се смири стабилизира,а после да се вклучи целото одделение.

На Abeja, LivingGlam, TheSecret и 2 други им се допаѓа ова.
  13. tinkerbell22

tinkerbell22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2024
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    3.274
    Го делам истото мислење.
    Цела агресија на децата произлегува од дома.

На MakeDamnSure, Milkiway и TheSecret им се допаѓа ова.
  14. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.625
    Допаѓања:
    17.578
    Не секогаш.Има примери кога за нешто што не се виновни околината,другарите,не ги прифаќаат.И после како контра ефект од се тоа што го собираат стануваат насилни,агресивни.Ама во случајов се мислам дека има влијание.

На TheSecret, JoyJoy и Angie1432 им се допаѓа ова.
  15. Mimtod

Mimtod Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2023
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    29
    Deteto ne bese takvo do pred 2 god
    Nemozam da kazam deka ne gi zakaca ne sum tamu ne gledam. Se zapocna od toa da si doaga doma mene denes toa mi kazaa , mene denes onoj me udri. Dete bukvalno i koga bese vinovno kazuvase sto napravil. Imase i drugo dete taka se toa bese vinovno go ispisaa od uciliste prefrlia karti na moeto. I jas sum bila dete i ne opravduvam no veruvum deka ako nekoj postojano te navreduva ke mu vozvratis. Do minatata god koga i da se pozalev Nastavnickata ke razgovarase so decata i majkite i ke se smirese problemot e sega od ovaa god se so poveke nastavnici . Ova im bese so namera kako toa uste prv den dete na druga majka inaku drugarka so ovaa majka mu vika na tatkoto ke ima sud tato utre denta majkata se zali od moeto a vcera veke 3tiot den istoto dete mu vika mama rece ke odime na sud. Ova ne spored vas ne e planirano? Da imame problem so edna od majkite ama jas sum kriva so ne tuzev koga go terale da se kaci na 2 m zid za topka i koga namesto raka da se simne go povlekuva i dete dobi potres na mozok. I namesto da prasat kako e srekni deka dete ne pamtese kako padnal. Ako on ne pamti deca so niv kazaa uste odma i sega ke se sudime za decata . Ama jas kazav deca se ne bilo taka odi baraj sud bilo najpametno

На eliesaab и SummerGirl им се допаѓа ова.
  16. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.996
    Допаѓања:
    9.404
    Ako odete sudete se. Kazi i direktno ako ajde odime na sud, tuzi me deka moeto na tvoeto dete mu ukralo moliv :D najseriozna sum kazi i da odi da te tuzi za toa. I posle javno objavi. Ke i se smee cela drzava ne samo sudot :rofl: mada mislam samo saka da te zaplasi svesna e deka za moliv ne se sudi ama ti kazi i taka ajde slobodno tuzi go deteto za moliv da vidis kako ke reagira :rofl: jas taka bi napravila

На BlackNight, Трагедијаупмм и SummerGirl им се допаѓа ова.
  17. Mimtod

Mimtod Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2023
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    29
    Isto kazav slobodno odi tuzi za molivce i za kapceto deka mu padnalo na zemja koe sin mi go frlilo
    Eve jas ke se zalam za kleveta i unisten ugled

18. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.637
    Допаѓања:
    38.160
    Тешки опинци ја газат земјава (facepalm) Јас да сум партал ќе ја направам. За моето дете стигнав до кај директорот и стручна служба. Ако треба секој ден оди во школото. Ако им ќутиш на глава ќе ти се качат. :x

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mimtod

Mimtod Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2023
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    29
    Ete zosto molcev stasaa do ova deredze da zboruvav kako niv nemase taka da se ponasat

20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.681
    Допаѓања:
    39.966
    Подобро е да му зборуваш на детето дека не е добро да ги пцува и навредува другарчињата оти на крај само ќе остане. Мајката што пишала во групата воопшто не ја оправдувам, ама и твоето дете не е цвеќе за мирисање, извини на искреност. И јас не би сакала мое дете да се дружи со некој што пцува и навредува

На Antebellum и TheSecret им се допаѓа ова.