Како шо пишав погоре, никој неќи да биди контролиран. Партнер кој контролира друг партнер, се дел од врска која е токсична. Најдобро е да заврши за сечие добро. Ни блиску не се заинтересираност, посветување внимание и контролирање. Тој кој мисли така 100% го практикува третото, барајќи начин да ги оправда своите постапки. Нема оправдување.
Обично не сакам некој да ме испрашува освен ако не го сметам ептен за свој и го сакам. Ме испрашуваше нон стоп дури и си замислуваше глупави ситуации ама ајде да не ја нервирам и кажувам со убаво колку ми значи и се и сешто, за да после почне да ми префрла на мене како ништо не сум ја испрашувал и сум делувал ептен незаинтересирано и ладно. Јас сум тип на човек што колку бараш, барем 90% ти да дајш. И мислам дека имам високо ниво на толеранција и разбирање и сфаќање.
...а не сте (не сме) свесни колку можат да создадат еден пар дечко и девојка или брачен пар заедно...
ЗагреФ. :') Се надевам ваквата врска е зад тебе? Има многу начини на кои се искажува заинтересираност и внимание. Контролирање не е дел од тоа.
Се согласувам, ама не секогаш е вака лесно како кога зборуваме и теоретски замислуваме, друга е праксата.
Праксата е: ако проба да ме контролира ќе лета, а јас ќе си најдам некој што нема да ме контролира. Нема пракса на контролирање во здрава врска.
Како друга е праксата? И јас сум во врска ете, ни јас го контролирам ни тој мене. А, се сипаме со внимание и заинтересираност еден кон друг. Кој е делот кој го пропуштам? Пракса е да си во врска, така?
Пошто се можам сама....ете затоа Година и пол сама,немам запознаено некој конкретно, дејт-мејт ова она...не знам...иам периоди кога навистина сфаќам дека ми треба партнер и си прам филм колку ќе ми биди убо со него, од др страна шо ќе ми е си велам. Се изградувам себеси како личност, што сакам,што не сакам. Работа имам, што значи имам финансии, стан имам,само кола неам Си иам 28 години "и то" ,шо би рекол Миле Паника Топ.шо да биде. А верувам т.е. се терам себеси да верувам дека ќе го најдам МОЈОТ ПРНЦ, ако е малку постар КРАл и ќе си имаме топол дом со дечиња..
Тогаш јас наместо да се мислам нервирам и барам решенија односно за да биди секогаш подобро, требаше најмалку 2 пати да и удрам клоците. Се имав запрашано ама реков ќе се потрудам околу девојката, и на крајот јас бев шутнат. Инаку да во право си за контролирањето, ама ете.. @theowndemon
Од преголем фокус на кариера и неможност да слушам колку тешко било да станеш во 9 да поседиш 4 саати на факс и да се вратиш дома. И его...воглавно моето
А, и можеби што скоро сите до сега со кои што сум излегол се бидени постари од мене. Па малку нереални очекувања имав од други ради тоа. The list goes on...