Има ли некој/а што знае какво е тестирањето за графички дизајн, од програмите за бесплатно усовршување на ИТ вештини преку биро за вработување?
Здраво,завршив курс за front-end (HTML,CSS,JavaScript,Bootstrap,SCSS,Wordpress) програмирање и моментално сум студент на ФИНКИ па доколку некој нуди пракса или работа нека ме контактира во порака.
Дали некој бил на пракса преку организацијата MladiHub? Ме интересира колку часа дневно е праксата и колку денови во неделата. Ако некој има искуство нека ми пиши.
Teмава е многу убава, ама неактивна. После короната дури сега се оправдаат работите со обуки, имаше мал застој.
Можности за платена пракса Пријави се на нашиот ПОВИК ЗА ПРАКТИКАНТИ! Ти само треба да се пријавиш ние ќе те поврземе со организацијата во која ќе ја реализираш твојта пракса. Праксата ќе биде во траење од два месеци и платена по 150 фунти месечно. ❗ Сакаш да се пријавиш? Прво регистрирај се на платформата #careerhub Потоа пополни го овој формулар: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScMs2Fl3g8hlX-j-PSXpWhc7iIh32DaPqPNCiXQK9KTTu651A/viewform Рокот за пријавување е до 8 мај 2024 година. Сите информации, услови и обврски за учество во програмата се достапни на следниот линк: https://mladihub.mk/newsd/60 Практикантската програма е дел од проектот „Еднакви можности за девојчињата и младите жени во Северна Македонија”, кој го спроведуваат Национален младински совет на Македонија - НМСМ / NYCM / KRNM и @stella Network со финансиска поддршка од страна на Британската амбасада во Скопје (British Embassy Skopje). Целта на проектот е да ги поддржи и поттикне девојките и младите жени да бидат поактивни во општеството, да креира поеднаков пристап до можностите во јавниот живот, во приватниот сектор и во процесот на донесување одлуки на локално и национално ниво. #МладиХаб #ПрактичнаРабота #Пракса
Месецов има ли некои настани, семинари? Барав на гугл, ништо нема. Исто на факултети порано почесто ажурираа за обуки, сега некако нема настани.
Прво беше на курс па факс упиша? Добра ти е идеава. Зашто ја сакав финки да идам. Ама за жал нема некој да ми помогне. Ќе морам се сама.
Sakav da prasam dali nekoj od tuka ima prijaveno vo IT obukive sto gi dodeluva drzavata za besplatno? I naprael dogovor so niv?
Jas sakav ednas, ama ti davaat da potpisis dogovor bez da bidi naglaseno vo koj grad posle toa moras da se vrabotis. Koga mi rekoa ama toa se podrazbira i ne sakaa da go do pisat vo dogovorot samo si zaminav. Inaku ako ne prifatis ke treba pari da vrakas za obukata. Poarno soberi nekoj denar i Odi si na regularna obuka, bar Sega ima eden kup skoli. Samo rasprasaj se koi se podobri. Imas grupi dve za programeri na fb najdi gi i prasaj tamu.