Taka bese i kaj mene , i posle i rekov se da ispegla stavi vo korpa. I vo spalna jas gi staviv vo fiokite. A za bolnica pravo vo torba
Devojki kako ste. Do kaj stasavte. Se nadevam se e do eo bez bolki i komplikacii. Jas na momenti me fakaat nisko vo stomak bolki no od so tezi veke i se spusta. Sig pritiska i na nekoj nerv vo levata noga vo preponite edvaj odam pa i zalegnata ama ajde uste malku. Inaku se spremate poleka. Do kaj ste
Utre 24 nedela so ogromen strav jas sum so faneling toj e do konec ,minatata nedela mi rekoa deka konecot drzi pa se molam barem 28 da stignam .
Sto tocno znaci faneling. Kako ti go objasni maticniot toa. I preporaki i terapija koi ti se. Odmaraj miruvaj ke stasas ne se grizi
Toa e vnatresno otvaranje na cervixot ,od terapija primam utrogestan, progesteron ednas nedelno , magnezium i ferona, lezam celo vreme stanuvam samo za do wc i za banjanje barem 27 da stignam.
Jas so stomacen virus, veke 4 5 dena povrakam so ke jadam od vcera i dijarea. Bev denes zemav 2 infuzii ama pak ista prikazna ko se vrativ.
Ti kazaa kako doslo do toa vnatresno otvaranje na cervix, faneling.ista terapija i jas primam. Vo 29 na 3 skr6no mi go kazaa kako vklinuvanje. Jas imam abdominalen serklaz,no pak sum na miruvanje.ista terapija, stanuvam do wc i i 2,3 min do kujna za kafe i dorucek.95 posto lezam. Stanuvam po potreba i na kratko. Vlegov vo 33 nedela. A prethodno vo 30 primiv flosteron inekcii
Mozebi mozes nekoja terapija da primas, da prasas maticen..ne e ubavo za trudnica tolku da povrakas..?
Takov mi e cervixot ne drzi istoto e toa vklinuvanje i faneling e vsusnost isto, a kolku ti bese tebe cervixot? Mene od 21 mi kazaa deka imam fanelning a grloto ednas 1.8 sleden pat 2 zavisi koj kako ke go izmeri . Na kolku vreme pravevte vie kontroli so skraten cervix?
Ami mi dadoja probiotik, elektroliti pa denes piev i linex iskreno imav dehidrirano mn. Linex ne znam dali cini zaboraviv da prasam ama si piev.
Jas so vaginalen serklaz, grlo 29mm, i faneling. Vo momentov 33+2 dena, imam primano zreenje. Denes so nekoi bolki so ne znam kako da gi objasnam, nemam zamarano po doktori..mi skisna ednostavno.. od paniki i lazni trevogi..izgleda ovoj period na praznici, jas sum sama bez soprugot, a treba da go pomines doma mi se seriozno ima.odrazeno..me mava nekoja melanholija, nitu sum spremala nesto za deteto,nitu mi e iscisteno doma..ne mozam da najdam zena za cistenje..i taka si ja izleav dusata ovde..prostete devojcinja..
Reglan mi e dozvoleno i famosan ama ne mozam non stop da gi pijam. Bas sega mu velev na soprugot moze povrakam deka golemko mi e bebevo? Denes mi rekoja odgovara za 37 38 nedela a jas 35 po menstruacija sum.
Kaj mene uste pred bremenost e kratok 12 mm. Edna0m mi go izmerija0 18mm no nz0 kako. Ka0j mene skrateno poradi konizacija. Obicno na 3 Nedeli kontrola pravev.
Zdravo. Kako ste. Zemav rezlutatite od krvna slika. Triglciridi i holesterol pokaceni. A kaj eritrocit vo urina imam 2+. Utre na maticen da vidam so ke kaze. Hemog6i zelezo super. Bev i na internist deka cesto se zamoruvam. Tahikardija i preskoci na srce. Nekija dase soocila so nesto slicno ili da ima info od nekojap druga so kako.
Триглицериди и холестерол во бременост не се испитуваат. Тахикардии забрзан пулс прерипување е нормално
holesterol e neophoden prekursor za sinteza na progesteron, treba da bide pokacen..eritrociti moze nekoja urinarna imas, ma da ako nema leukociti, bakterii mislam deka ne e strasno..tahikardii imame site vo golemite meseci pogotovo..relax..ne e strasno
Tahikardii,zamor takvi raboti nonstop nikogas ne obrnuvam vnimanie jas. Opusti se a za bakteriite pij poveke voda ne veruvam deka e strasno sepak konsultiraj se so maticen.
Терам некако… со успех стигнав до 29 +5, лежам од 21ва. Грлото почна сега да се крати од 22 на 16мм… лежам интензивно и на 7/8 дена на контрола… се молам да додржам до 32ра, зреење секако ќе примам. Болки немам, не осеќам ништо и дсј Боже да остане така. Не сум осетила контракции, немам фанелинг само е кратко. Единствено не ми е јасно, дали може да имам контракции без да ги осетам? Гледам да јадам во кревет, ептен минимално седење да имам. Се туширам на брзина… Интензивна терапија со но спа, магнезиум 1400мг, ферона, од денес продолжувам вагинални утрогестан (прекинав ради антибиотици и брисеви, мислам дека ради тоа се скрати, инаку 8 недели грлото стоеше стабилно 23/4мм) Вчера ми земаа брисеви за сѐ, матичната у поим ме уби, нит ми даде надеж, само веѓи дигаше… Убави мисли ме држат, се молам на Бога, ама од пусти страв не правам никакви планови за пазарење за бебе, креветче и такви работи…
Pa mislam i ne bea belezani za ispituvanja, no so sestrata vo labaratorija na moe baranje i rekov komplet se da ispita i posle mi tekna i sedimentacija deka se pokacuva. Od 29 i jas sum na strogo lezenje, ama nekako resiv da ne stavam na dusa tolku. Samo mislev pozitivno, denes sum 33+1 uste lezam sednuvam ko se bockam kleksan jadam vo krevet vo polusednata lezecka polozba. Izleguvam do doktori samo. Niz doma stanam od sabajle dorucek si stavam i kafe vo posluzavnikot, ovosje stanam da zemam sama sum od sabajle... Zreenje primiv vo 30 nedela pprano oti dr se plasese da ne dojde do predvremeno poroduvanje.i da izdrzam uste 2,3 Nedeli sum plus so sekoj den. Ke uspees ne se plasi nedela za nedela,kakvi se prikazni ima ic da ne se plasime. So najmala nadez pa uspesni prikazni.