1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Можно предвремено породување

Дискусија во 'Бременост' започната од zanusi, 7 октомври 2014.

1. TamaraR

TamaraR Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2022
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    149
    Здраво женски, сабајлево бев на контрола, во 20та недела сум. Све е во ред со бебенцето меѓутоа докторката ми кажа грлото на матката ми е малце отворено и имало некаква течност, ми рече да одмарам повеќе да не се движам многу и да пијам 2 пати на ден магнезиум. Малку сум исплашена иако ми кажа дека не е страшно. Ве молам кажете некој со слично искуство дали има со успешна бременост.

2. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.011
    Допаѓања:
    1.738
    Kako ste devojki? Do kade stignavte?

3. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983
    Јас ја терам веќе 32 +2 втората замислена цел, се надевам барем на уште една цел дека ќе догураме , инаку еден ден се осеќам баш лошо и си мислам када е ќе бидне , и само се молам и ми е претешко, нареден ден пак супер сум скоро и без контракции па добивам некоа сила и си велам ќе тераме и така :) Ти до кај си, како сии?

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.011
    Допаѓања:
    1.738
    Teram 35, od vtornik 36 pa po moe 9 mesec. Ponedelnik na kontrola pa ke vidime sto ke bide. I jas nekako tesko se osekam, edvaj se dvizam a nemam mn stomak ama cel stomak tvrd tezok bolki vo dolniot del mozi deka tezi bebe ne znam. Samo baram znaci:Dmi e strav dali ke gi prepoznam vistinskite bolkite i paniki me fakaat.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983
    Супер си ти на прагот си, да си истераш што поиќе, инаку ќе ги препознаеш болките :nod:, немаат споредба со ништо друго,кога имав контракции оние вистинските не можев името да си го кажам додека не поминат и раката на маж ми сум ја стегала тој ми рече мислел ќе му ја скршам.
    @Besbes24

На Besbes24 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    1.141
    32+1.. Едвај доседувам дома, само мислам како ќе биде што ќе се случи, докторката ми вика не се плаши ќе биде се во ред ама не можам да се смирам некако. :( Често не ми се ни збори со никој..

На Besbes24 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ordinary Mom

Ordinary Mom Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    312
    Jas od denes 35ta.. veke i mene mi se skratuva fitilot..nemam mn nervi, od 15 nedela lezam.Fala mu na Boga doturkavme nekako do tuka, sea nema otkazuvanje..poleka pocnav so podgotovki za bebeto.

На IRBBB, Evangeliaa22, Fenix05 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    Dobra si, za fitil ista sum. Od dr nedela 34 vleguvam jas od 29 lezam. Kolku se raduvam ko treba na kontrola da otidam, malku odenjeto mi e macno ko bebe ko preoduva :D Inaku mi treba pomos, a od dr strana hormoni vrijat pa ne mi treba pomos. Pocnam da panicam ke stasam li se so treba da pravam. I sea sum vo dilema vo bolnica po mene dali samo mazot mi da dojde ili po starski cela familija do 6 koleno. Dali uste prviot den doma da ima luge ili da se privikneme prvo nz . Prasanja koi me macat ,do tamu stignav jas lezejki so mislite :^)

На Baby Girl123, IRBBB и Fenix05 им се допаѓа ова.
  9. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    312
    Cekaj jas i ti neli odevme isto..jas od utre sum 34+1, toa neli e 35 nedela...ili djabe sum radovan cel den . Inaku zatoa dali ke spremas se ne znam, jas mnogu ne se optovaruvam. Ke pustam nekoj ke zeme.. po mene ke dojdat maz mi i kerka mi, drug ne mi treba..ova iskustvo od prvoto! Za doma ne znam, ne e loso da imas nekoj da ti pomaga deka carski ke si..mazot ti ke vrsi rabota ama barem prvite nekolku dena, ako imas pomos ne odbivaj

10. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    Nz kako racunat jas u vtornik vleguvam vo 34. Pojma nemam kako racunat.

11. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.011
    Допаѓања:
    1.738
    Pa jas dosega primer 34+1 ja smetav za 34, 35+1 35 i taka a maz mi 34 +1 vika veke kon 35:D odi razberi se hahhahah 9 meseci se raspravame za toa.

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    312
    Samo progresivni misli ke ve molam, ti spored moite matematiki veke si vo 9ti i ajde ako sakas posedi uste edna nedela ovde, pa ke te brkame od temava, na poubavo mesto ♥️

На IRBBB и Besbes24 им се допаѓа ова.
  13. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.663
    Допаѓања:
    9.264
    За од болница ако им е мерак нека дојдат ама таму а дома ич да не примаш луѓе. Кај нас свекрва ми само дојде па цел ден седеше чистеше ама сепак на плачање за доење ми влегуваше во спална зошто плаче смири го итн...плус периоди на настинки ќе се тресеш да не фати нешто на секоја промена негова се тресам дали од некој нешто му е, кај нас родители и сестри само доаѓаат ама сепак ете татко ми завчера беше да го види среќа не го фаќаше само од далеку го гледаше и вчера настинка темп, кашлица па се тресам на секое закашлување дали е од млекце што се загрцнува или од нив. Сега најважно ти и бебе да сте добро, после пораѓај ќе ти треба мир тишина да сте сами само вие 3ца

На IRBBB, H.VAGA и Missmaza им се допаѓа ова.
  14. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.011
    Допаѓања:
    1.738
    Idni mamicki kako ste? Jas od denes 36 nedela pa po moe vo 9 mesec. Ja pominav krizata iako cela bremenost mi bese teska nonstop so problemi sepak uspeav na bezbedno da stignam. Na site vi posakuvam da uspeete pa da se druzime i po dr temi.

На Ordinary Mom, H.VAGA, malecko5 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    312
    Ajde majka srekno, te isprakame od tuka so blagoslov so lesen porod i mnogu sreka so maloto..vleci ne vo dr temi, edna da ne ostane ovde ♥️

На Besbes24 и Evangeliaa22 им се допаѓа ова.
  16. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    Zdravo. Kako ste do kaj ste. Jas 34+1 i nekako po raat mi e dusata ama moze uste malku da si posede. Od dr strana so sum zalegna6pa vikam pobrzo da se porodam da si funkcioniram normalno i taka. Vie kako ste

17. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    312
    Jas 34+3.. denes sum lamja.. se skarav so trojca, a sum budna 4 casa samo(facepalm) ...ne znam do hormoni li e, do lezenje li e... puknav veke i cel svet mi e kriv!! Katastrofa...inaku bebeto vo nedela ke go videme na kontrola, togas sum na brisevi za GBS i CTG. Ako rece da se vade serklazot, ne znam :@..od toa mi e najmnogu strav. i taka...izmesani cuvstva.

На Evangeliaa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    970
    Допаѓања:
    1.031
    30+5, на контрола за грлото во понеделник. Да ми искрепат овие 15 мм барем до 34та се молам. Денес бев за д димери и хемостаза, па ќе видам утре резултати… за лежење не ми е проблем, само што ме нервира дијабетов што ми се јави ради лежењето. Ќе треба до понеделник да видам како се движи, ако не е ко шо треба, ендокринологов вели за малку инсулин во текот на денот. Бебуш почнав веќе многу да го осеќам, иако минатиот пат на контрола- кога влегов во 30та рамно одговараше за 29та :sweat:. Малце ме загрижи, ама тоа е. Докторката не гледа простор за грижа сѐ си било нормално. За нерва нема да зборам, јас на моменти наеднаш пламнувам или па ме фаќа тешка депресија и после некое време ко ништо да не ми е…
    Треба да почнам да купувам работи и се радувам, ама па ми е страв да не е прерано.
    Бременоста малку ме приземји и ми покажа дека не е сѐ како што сме мислеле. Јас никогаш не сум била анксиозна или песимист, секогаш сум била таа што оди напред со главата и не сум се предавала, ама после сите премрежја што ми се случија: од бактерии, инфекции, дијабетов… ми се активираат негативни мисли за да не се радувам прерано… Ама тоа е, ќе мора да изгураме

19. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.011
    Допаѓања:
    1.738
    Nikako ne e prerano za kupuvanje. Veruvaj arno sto kupiv se porano sega malce potesko se dvizam i brzo se umorvam. Inace znam i jas taka mislev da ne kupvam da ne se sluci ness loso ama ako e pisano da se sluci ke se sluci i posledniot den. Znam nekoja bremenost e poteska i mojata bese taka iako 1 ama sepak da imame verba i da sme blagodarni za tie mali nodzinja sto ne tepaat sekoj den:D:l:

На Evangeliaa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    Ja sum so 12mm grlo. Imam serklaz ama imav i vklinuvanje. Od 29 lezam. Stanuvam niz doma pocnav rucek da jadam na masa sednata. Fala na Boga dobro e ,stasav do 34. Ne se plasi ,veruvaj deka taka treba da bide i ke bide uspesno. Ne si pravi stravovi. Mene me faka panika kako ke se odviva se posle poroduvanje. Nisto nz prvo dete ama zdravje ke bide se

На Slonce91, Maja92@, H.VAGA и 1 друга личност им се допаѓа ова.