@Ordinary Mom iskreno neznam, Od tolku sto se ispaniciv niso ne slusnav ponatamu.....mozebi mi kazale....
Ne vidov da pisuva dolzina na cervix.. miruvaj, bez sedenje,bez stoenje. Tuka ima mn uspesni prikazni i zaedno sme da se bodrime.Nema potreba od panika, ne pomaga ..jas sum so otvaranje od 15 nedela.
Ja sum so cervix 12 mm. Miruvanje, terapija i stasav do 35 nedela. Primiv isto flosteron. Ne panici ,to so treba da bidi ke bidi. I ja sum so ivf treto. Od hematom prokrvariv samo so slusnavme srceva reakcija. Lezi odmaraj i pozitivni misli
Јас сум од 28+4 со фунелинг и цервикс 20мм исто и мене ми дојде како гом од ведро небо.. Примив две инекции флостерон и цело време лежам исто три кутии циклогест вагиналетки сабајле навечер, испив и една доза панцеф и сега сум 33+4.. Следи препораки на докторката.
More sinoka sum pospala,dodusa na rati stanuvav do wc ama odma zaspav. Uste mi se spie sea ama se razbudiv za nekoe cudo. Tolku rano ne sum zaspala od damna vo 1:30h
Сега бев на контрола и грлото ми беше 30мм и докторката ми рече дека е супер со терапијата и мирувањето се зголемило и добро е помината е опасноста.
Nie dobro napreduvame ,uste 2 nedeli max da idmaram pa zdravje da se udvojam opasnost od predvremeno pomina. Posledna runda ni e ovoa. So lesno na site da ni bide. Ako ima nekoja so ke bide na Gak olvo narednite 2 nedeli neka mi pise moze ke se druzime. Ama zdravje prvo i so Gospod napred
Ma0jki vie so ste na lezenje a vo faza na spremanje za bebe. So sto prasok gi perevte ili planirate da perete bebesko. Zedov persil no ne mi mirisaat. Omeknuvac ne staviv nz si vika0m ma0lo e uste i za omeknuvac. A ovie se novi alista gi pustiv na 30 stepeni okolu 20 min na brz program i staviv 1 kapace tecen persil sensitive.ic ne mirisaat. Vie so ste poiskusni kazete mi
Тука сме неколку со кратки грла, која со фанелинг, која со контракции. Освен тотално лежење и минимално движење за тоалет генерално сите примаме слична терапија. Примаме високи дози на магнезиум, ферона, но спа против контракции и утрогестани вагиналети сабајле и навечер. Јас лично лежам од 21ва недела поради инфекција во плодова вода и така се скратило грлото. Со мирување и поддршка од форумов стасав до 31+5. Почнав со 19мм, па 24 мм седеше 7 недели и после почна да се скратува. Сега е 17-20мм. Зреење немам примено сѐ уште, ми рекоа ако се скрати под 13мм- тогаш. Се надевам да стигнам до уште побезбедни недели. Врати наназад да потпрочиташ што сме пишувале, малце да ти се смири душата. Не се секирај, само слушај доктори и лежи.
@AriaStark доброто е тоа што се ближиш во безбедни недели, јас се молев да стигнам до 28ма… три четири недели одма ќе ти летнат, само смири си ја душата колку можеш, без паника и слушање на докторите. Многу е битно околу тебе да имаш поддршка. Мене матичната на последниот преглед ми го сруши светот, ама ете го надминав и тоа. Тука сме за сѐ што ти треба. и не читај панично по интернет!
Jas od pocetok bev so strogo pazenje. Se dvizev no balansirano. Kratko grlo imam uste pred da ostanam trudna. Mo imam i abdominal serklaz. Mnogu devojki imaat preventivno abdominal serklaz. Od 29 nedela lezam strogo, grloto pocnalo da se vnatresno otvara nz,ne mi e jasno. Vo 30 nedela primiv zreenje, terapijata e taa. Magnezium i ferona sabajle i vecer, utrogestan i eve veke sum 35+3 zdravje uste nekoi 10 dena da izdrzam i da se porodam so Gospod napred. Ne se plasi, baba mi sekogas velese. Kakvi ti se mislite takva ti e sudbinata. Taka da misli pozitivno i ubavo deka i ti ke bides od onie so teska prikazna so sreken kraj
Vi blagodaram na site za poddrskata, Tolku bev isplasena bidejki neznaev so da ochekuvam od situacijata.... Mi dadovte nadez <3